Mikolaj75 Napisano 6 Września 2020 Napisano 6 Września 2020 Szybki projekt. Jak wiadomo Puławszczaki nie porywały kolorem... Z ratunkiem przychodzili cudzoziemcy. Kiedy pojawiły się zajawki IBG-owskiego 11b, wiedziałem, że muszę go mieć. Poszukałem, popytałem biegłych i raz-dwa poszedł na stół. Model "z pudła". Warsztat prowadził wizualnie kolega jpl, można się przyjrzeć. Jedyne zmiany u mnie to zaszpachlowanie otworków w osłonie kolektora i nitowanie kadłuba: Na początek czarny podkład: Później "marmurek" z szarego i białego oraz olejne kropkowanie: Dolne powierzchnie: Góra. Kolor 1: Kolor 2: Kolor 3: Kolor 4: CDN :-) 13 Cytuj
rymulus Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 Myślałem, że P-11-nastka trafi prosto do galerii, a tu z zaskoczenia mały warsztacik. Przyznam, że ten kamuflaż wygląda świetnie. Będzie trzeba pomyśleć o tym modelu w przyszłości. Dobrze widzę, że plamy malowałeś z ręki? Cytuj
Mikolaj75 Napisano 9 Września 2020 Autor Napisano 9 Września 2020 Dzięki za oceny i lajki - sugerują, że malowanie płata akceptowalne :-) Rymulusie - z ręki malowane, no i trzeba Ci wiedzieć, że masz w tym niepomierny udział - po oględzinach na żywo twojego Aero C-3A (wspaniały model) powiedziałem sobie, że przecież też dam radę. Swoją drogą przygotowywanie szablonów na poszczególne plamki byłoby w tak małym modelu wielką udręką, a i tak pewnie by się okazało, że milion poprawek jest koniecznych. IBG-owskie 11-tki i 24-ki polecam - bardzo przyjazne w budowie. 1 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Napisano 23 Września 2020 Pomalutku - przynależność państwowa wymalowana i model nabłyszczony: [img]https://i.imgur.com/tfEzYmpl.jpg[/img] [img]https://i.imgur.com/Cr4vb8Ol.jpg[/img] [img]https://i.imgur.com/MgTRAN9l.jpg[/img] Kolektor pokolorowany inspirowany metodą pokazaną przez laszlika na Jedenastce relacjonowanej na kartonworku: [img]https://i.imgur.com/Aratw35l.jpg[/img] CDN.. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Napisano 23 Września 2020 Czemu obrazki nie wchodzą? Procedura na imgurze jak dotychczas.. Cytuj
Moses Napisano 23 Września 2020 Napisano 23 Września 2020 n owy silnik forum. próbuj wklejać same linki, Cytuj
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Napisano 23 Września 2020 A jak się wkleja same linki? Ja jestem retro... nie wiem jak... Cytuj
Moses Napisano 23 Września 2020 Napisano 23 Września 2020 (edytowane) wkłejasz to co jest miedzy znacznikami [img][\img] Edytowane 23 Września 2020 przez Moses 1 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Napisano 23 Września 2020 Dobra, to na podstawie Mosesa jeszcze raz: Przynależność państwowa: I kolektor: 5 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 27 Września 2020 Autor Napisano 27 Września 2020 Dzięki za serduszka Tymczasem po kalkach, łoszu, montażu głównych części, przyszedł filtr matujący i coś tam zaczyna być widać: Teraz trochę brudzenia, eksploatacji i innych zdrapek, montaż finalny i powinien niedługo być koniec :-) 2 Cytuj
rymulus Napisano 27 Września 2020 Napisano 27 Września 2020 Wygląda genialnie w tym malowaniu. Za to lubię Rumunów, że nie bali się kolorów. Szkoda, że nasi spece od malowań nie wpadli na taki pomysł i nie porzucili przywiązania do koloru khaki i srebrnego (w późniejszym okresie). Cytuj
mig Napisano 27 Września 2020 Napisano 27 Września 2020 To malowanie jest bardzo atrakcyjne. Trzeba będzie nabyć P.11b i zrobić ją w tym malowaniu. Cytuj
podciech Napisano 27 Września 2020 Napisano 27 Września 2020 Kozak !!!! W tym malowaniu genialnie sie prezentuje , jak i sama technika malowania do pozazdroszczenia . Pozdrawiam Cytuj
Mikolaj75 Napisano 27 Września 2020 Autor Napisano 27 Września 2020 Dzięki wszystkim. W zestawie są naprawdę ciekawe malowania. 3 godziny temu, Moses napisał: Filtr matujący - rozwiń prosze temat Moses - trochę zbyt szumnej nazwy użyłem - model został pokryty mgłą z bezbarwnego matu C30 z kropelką koloru "tan". Spełniło to zatem dwa zadania - zmatowiło i delikatnie sfiltrowało. W większości moich modeli na pewnym etapie stosuję ten zabieg - dobór koloru kropelki "filtrującej" zależny oczywiście od potrzeb. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi