Mikolaj75 Napisano 6 Września 2020 Share Napisano 6 Września 2020 Szybki projekt. Jak wiadomo Puławszczaki nie porywały kolorem... Z ratunkiem przychodzili cudzoziemcy. Kiedy pojawiły się zajawki IBG-owskiego 11b, wiedziałem, że muszę go mieć. Poszukałem, popytałem biegłych i raz-dwa poszedł na stół. Model "z pudła". Warsztat prowadził wizualnie kolega jpl, można się przyjrzeć. Jedyne zmiany u mnie to zaszpachlowanie otworków w osłonie kolektora i nitowanie kadłuba: Na początek czarny podkład: Później "marmurek" z szarego i białego oraz olejne kropkowanie: Dolne powierzchnie: Góra. Kolor 1: Kolor 2: Kolor 3: Kolor 4: CDN :-) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 No fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Myślałem, że P-11-nastka trafi prosto do galerii, a tu z zaskoczenia mały warsztacik. Przyznam, że ten kamuflaż wygląda świetnie. Będzie trzeba pomyśleć o tym modelu w przyszłości. Dobrze widzę, że plamy malowałeś z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Września 2020 Autor Share Napisano 9 Września 2020 Dzięki za oceny i lajki - sugerują, że malowanie płata akceptowalne :-) Rymulusie - z ręki malowane, no i trzeba Ci wiedzieć, że masz w tym niepomierny udział - po oględzinach na żywo twojego Aero C-3A (wspaniały model) powiedziałem sobie, że przecież też dam radę. Swoją drogą przygotowywanie szablonów na poszczególne plamki byłoby w tak małym modelu wielką udręką, a i tak pewnie by się okazało, że milion poprawek jest koniecznych. IBG-owskie 11-tki i 24-ki polecam - bardzo przyjazne w budowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Share Napisano 23 Września 2020 Pomalutku - przynależność państwowa wymalowana i model nabłyszczony: [img]https://i.imgur.com/tfEzYmpl.jpg[/img] [img]https://i.imgur.com/Cr4vb8Ol.jpg[/img] [img]https://i.imgur.com/MgTRAN9l.jpg[/img] Kolektor pokolorowany inspirowany metodą pokazaną przez laszlika na Jedenastce relacjonowanej na kartonworku: [img]https://i.imgur.com/Aratw35l.jpg[/img] CDN.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Share Napisano 23 Września 2020 Czemu obrazki nie wchodzą? Procedura na imgurze jak dotychczas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Września 2020 Share Napisano 23 Września 2020 n owy silnik forum. próbuj wklejać same linki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Share Napisano 23 Września 2020 A jak się wkleja same linki? Ja jestem retro... nie wiem jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Września 2020 Share Napisano 23 Września 2020 (edytowane) wkłejasz to co jest miedzy znacznikami [img][\img] Edytowane 23 Września 2020 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Września 2020 Autor Share Napisano 23 Września 2020 Dobra, to na podstawie Mosesa jeszcze raz: Przynależność państwowa: I kolektor: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 Dzięki za serduszka Tymczasem po kalkach, łoszu, montażu głównych części, przyszedł filtr matujący i coś tam zaczyna być widać: Teraz trochę brudzenia, eksploatacji i innych zdrapek, montaż finalny i powinien niedługo być koniec :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Filtr matujący - rozwiń prosze temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Wygląda genialnie w tym malowaniu. Za to lubię Rumunów, że nie bali się kolorów. Szkoda, że nasi spece od malowań nie wpadli na taki pomysł i nie porzucili przywiązania do koloru khaki i srebrnego (w późniejszym okresie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 To malowanie jest bardzo atrakcyjne. Trzeba będzie nabyć P.11b i zrobić ją w tym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Kozak !!!! W tym malowaniu genialnie sie prezentuje , jak i sama technika malowania do pozazdroszczenia . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 Dzięki wszystkim. W zestawie są naprawdę ciekawe malowania. 3 godziny temu, Moses napisał: Filtr matujący - rozwiń prosze temat Moses - trochę zbyt szumnej nazwy użyłem - model został pokryty mgłą z bezbarwnego matu C30 z kropelką koloru "tan". Spełniło to zatem dwa zadania - zmatowiło i delikatnie sfiltrowało. W większości moich modeli na pewnym etapie stosuję ten zabieg - dobór koloru kropelki "filtrującej" zależny oczywiście od potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi