abtb Napisano 28 Października 2020 Autor Napisano 28 Października 2020 (edytowane) W życiu każdego mężczyzny przychodzi taki moment, kiedy sąsiad mówi: "Kończymy flaszkę i do domu, nie ma co siedzieć" I tak też się stało Model fukniety matem do tego stopnia, że aż miejscami wygląda jak pokryty kurzem. Będzie trzeba to zlikwidować pofukując tu i ówdzie półmatem w celu zróżnicowania zużycia powierzchni Białe punkty na spodzie to "szkło" reflektorów które jeszcze schnie. W mojej 10-sięcio stopniowej skali wykonawczej daję temu letadłu jakieś 3,5, max 4pkt. Najgorzej wyszła owiewka, która przed założeniem była myta od środka IPĄ i była pięknie klarowna ale w ciągu dalszych prac się zakurzyła i jest trochę dupowato. Na razie nie mam pojęcia co z tym zrobić. Co prawda jakieś myśli po głowie chodzą Tak, że na razie warsztat przymykam na skobelek i udaję się w poszukiwaniu natchnienia na A-7 lub F-9 Edytowane 28 Października 2020 przez abtb 3 Cytuj
lesio-69 Napisano 28 Października 2020 Napisano 28 Października 2020 4 minuty temu, abtb napisał: Tak, że na razie warsztat przymykam na skobelek i udaję się w poszukiwaniu natchnienia na A-7 lub F-9 Dzisiaj wróble ćwierkały o czym innym 5 minut temu, abtb napisał: W mojej 10-sięcio stopniowej skali wykonawczej daję temu letadłu jakieś 3,5, max 4pkt. No patrz ty jaki skromniś . Bardzo ładnie wyszło, czego marudzisz. 1 Cytuj
abtb Napisano 28 Października 2020 Autor Napisano 28 Października 2020 1 minutę temu, lesio-69 napisał: Dzisiaj wróble ćwierkały o czym innym To "inne" to po sąsiedzku będzie w ramach przepychanki o krasnale 1 Cytuj
abtb Napisano 29 Października 2020 Autor Napisano 29 Października 2020 7 godzin temu, Xmen napisał: Maruda. Cytuj
Markuz Napisano 29 Października 2020 Napisano 29 Października 2020 Bomba model. Bardzo mi się podoba. Mam na składzie takie dwie setki ale jeszcze się nie zdecydowałem na warsztat w tym dziale. 1 Cytuj
abtb Napisano 28 Listopada 2020 Autor Napisano 28 Listopada 2020 Jak mawiał Złomek: "Najsampierw trza roztworzyć skobelek" czy jakoś tak Czyli zdejmuję skobelek i pcham dalej. Na początek fotel. Kupiłem jakąś żywicę z QB bo była ładna i pasowała: tak to wygląda w zbliżeniu: a tak po malowaniu: a tak w kokpicie: Następny krok - owiewka. Tu złą rzeczą jest szew przez środek oszklenia który pozwoliłem sobie zeszlifować. Co prawda nie sprawdzałem czy on powinien być czy nie. Mi nie pasował więc go zlizałem: Ogólny rzut oka na oszklenie i felery około szklane: Następnie podkłady i maziunki oraz poprawki wszelakie A teraz farbowanie lisa: I po farbowaniu: Fotki takie szpiegowskie ale to dla podtrzymania napięcia Połysk położony. Tera będą kalki 4 Cytuj
abtb Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Napisano 3 Grudnia 2020 W ramach słodkiego lenistwa ponalepiałem se nalepki. Oczywiście nie omieszkałem przy tym odrobinkę poświntuszyć Teraz pora odrobinkę dziada chemią przytruć i będzie można brać się za jakieś "vyzbroye" 2 Cytuj
_OldMan_ Napisano 16 Grudnia 2020 Napisano 16 Grudnia 2020 6 minut temu, abtb napisał: Aktualiziren Ten samolot to F-100D czy F-104S ? 1 Cytuj
abtb Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Napisano 16 Grudnia 2020 W dniu 21.09.2020 o 07:38, abtb napisał: Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Jak wynika z tytułu będę dolepiał do końca Corsaira z HB Cytuj
abtb Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Napisano 16 Grudnia 2020 2 minuty temu, _OldMan_ napisał: Tytuł wątku Do tytułów moich warsztatów należy zawsze podchodzić z rezerwą . A tradycją już się stało że prawie każdy mój warsztat "puchnie" w trakcie trwania Cytuj
abtb Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Hak na swoim miejscu, światełka w kolorze: W dniu 16.12.2020 o 22:26, abtb napisał: Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Samolot skończony, warsztat zamknięty. Uzbrojenie zrobię już poza "konkursem". Jak się zrobi i podwiesi, model trafi do galerii Podsumowując: Epizod I: "Mazianie pędzlem w Tuy Hoa" Epizod II: "Opowieści dziwnej treści" Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Edytowane 18 Grudnia 2020 przez abtb 2 Cytuj
abtb Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Napisano 27 Stycznia 2021 W dniu 17.12.2020 o 22:28, abtb napisał: Uzbrojenie zrobię już poza "konkursem". Zrobiłem W dniu 17.12.2020 o 22:28, abtb napisał: Jak się zrobi i podwiesi, model trafi do galerii Czyli już niedługo będzie coś do obejrzenia do porannej kawy 2 Cytuj
lesio-69 Napisano 27 Stycznia 2021 Napisano 27 Stycznia 2021 Wiesz, że ja w sobotę wcześniej jak o 10 nie wstaję. 1 Cytuj
abtb Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, lesio-69 napisał: Wiesz, że ja w sobotę wcześniej jak o 10 nie wstaję. Ale ja chyba nigdy nie dawałem galerii w sobotę Edytowane 28 Stycznia 2021 przez abtb Cytuj
lesio-69 Napisano 28 Stycznia 2021 Napisano 28 Stycznia 2021 Ale ja chyba nigdy nie dawałem galerii w sobotę Dobra, w niedzielę też nie wstaję wcześniej jak o 11. 1 Cytuj
abtb Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) 18 minut temu, lesio-69 napisał: Dobra, w niedzielę też nie wstaję wcześniej jak o 11. A w samo południe pasuje? Czy znowu będzie tłumaczenie, że od 11.55 do 12.48 " tłukę schabowe na obiad" Jak się tyle śpi, to ja bardzo wątpię, czy ten jacht powstanie w kilka miesięcy Edytowane 28 Stycznia 2021 przez abtb Cytuj
abtb Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Napisano 28 Stycznia 2021 Teraz to już definitywnie zamykam warsztat: Epizod I: "Mazianie pędzlem w Tuy Hoa" Epizod II: "Opowieści dziwnej treści" Epizod III "Sikająca żyrafa lub jak kto woli latający fiut" Jakby co, to widzimy się w szeroko pojętym warsztacie pt: "Projekt "F"" Cokolwiek to znaczy, może być ciekawie Epizod I: "Zapach benzyny nad Bien Hoa" 2 Cytuj
rudy0007 Napisano 28 Stycznia 2021 Napisano 28 Stycznia 2021 32 minuty temu, abtb napisał: Jakby co, to widzimy się w szeroko pojętym warsztacie pt: "Projekt "F"" Cokolwiek to znaczy, może być ciekawie Czyli jednak "TEN" warsztat powstanie 1 Cytuj
abtb Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Napisano 28 Stycznia 2021 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Czyli jednak "TEN" warsztat powstanie Nie, to nie będzie "TEN" warsztat tylko zupełnie "INNY" warsztat. Uważam, że ciekawszy a na pewno o znacznie większym rozrzucie czaso-przestrzeno-materiałowym Tak dla zagmatwania sprawy: Epizod II "Marynarze z Pensacola" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi