M.A.V. Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2021 (edytowane) CHCIELITA PASY TO MATA ....... a nie.... to nie ta fotka eskimoska zebra wersja 2.0 : szału nie ma.... ale będzie jeszcze szlifowane i gładzone potem pójdą bulajki, potem biały 1500 od Gunze, a na końcu spróbuję skrobakiem zrobić podziały pionowe a na koniec w ramach bonusu jeszcze "mała flota" UWAGA: przekaz zawiera lokowanie produktu "proudly made in New Zealand" Edytowane 27 Czerwca 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Czerwca 2021 Share Napisano 27 Czerwca 2021 No i pięknie Zbychu! Teraz gąbeczka i dalej tak jak piszesz. Będzie elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2021 robiem co mogiem może nie wygląda, ale tu jest 8 warstw Tamki z puchy żeby było ewentualnie z czego szlifować wersja 1.0 była na 4 warstwy i wyszło za słabo, a w dodatku krótkie paski taśmy dałem i to był błąd - w wielu miejscach się skruszyło przy zrywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Czerwca 2021 Share Napisano 27 Czerwca 2021 Powinieneś użyć jednego kawałka taśmy. Ewentualnie dwóch po jednym na całą burtę i łączyć je na rufie, ale nie na zakładkę, tylko na styk. No ale do tego już sam doszedłeś Co do fukania z puchy, to teraz sobie pomyśl jakbyś robił to z aero Ja popełniłem ten błąd przy schlezwigu i będę musiał poprawić puchą. Aero to jest dobre do robienia pasów w 700ce. Teraz szlifowanie i będzie elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Czerwca 2021 Share Napisano 28 Czerwca 2021 TAK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2021 Ahoy ! jako że dziś 30 czerwca i oficjalny koniec projektu grupowego (wg regulaminu) postanowiłem coś naskrobać informacyjnie.... Standardowo jak to przy projekcie grupowym warsztaty z biegiem czasu się wysypały i na placu boju zostali nieliczni. Otóż nie wiem jak Koledzy, ale ja zamierzam Eskimo dłubać dalej (daję sobie czas do końca 2021), myślałem że uda mi się dziś wrzucić aktualizację z gotowym kadłubem ale wczoraj po powrocie z roboty tylko bulajki powklejałem więc jeszcze głęboko w lesie jestem i dziś na pewno żadnych zdjęć nie wrzucę, ale będą, będą... jeszcze w tym tygodniu. I tu pytanie dla Was (pozostałych uczestników) - jest chęć dalszego działania i kończenia zaplanowanych modeli? Jeśli będzie pozytywny odzew ( @laskonogi- ciągle liczę na Twojego Exetera ) to myślę że możemy się umówić że czerwcowy termin zostaje "oficjalnie" wydłużony i jedziemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 Wydłużamy, ją mocno wypadłem covidowo ale plan wakacyjny jest, więc optuje za wydłużeniem ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 34 minuty temu, laskonogi napisał: Wydłużamy, ją mocno wypadłem covidowo ale plan wakacyjny jest, więc optuje za wydłużeniem Ooo no proszę, czyli żyjesz Proszę przestać gadać, nie patrzeć na terminy, tylko brać się do roboty lenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Żyje żyje i już zaczynam rozruszać paluszki ... , Edytowane 30 Czerwca 2021 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 Jestem jak najbardziej za przedluzeniem projektu. Powody wyjasnie niedlugo pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 Godzinę temu, Janisz napisał: Powody wyjasnie niedlugo luzik, tu nie Lefortowo więc nie trzeba się tłumaczyć - starczy wyrażenie chęci dalszej budowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 174 bulaje później....... ogólnie fajna zabawa ale nie wyobrażam sobie robić tego w 700 W dniu 7.05.2021 o 18:15, socjo1 napisał: Robiąc bulaje, nie zapomnij zaakcentować także otworów kluz kotwicznych - tak na pokładzie, jak i na burtach. takie cuś żem wystrugał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 18 minut temu, M.A.V. napisał: ogólnie fajna zabawa ale nie wyobrażam sobie robić tego w 700 Co Ty gadasz. Tak samo fajna zabawa. Tylko w 700ce Bardzo fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 Przyjemnie to wygląda. I winda kozacka (może bardziej... maoryska? eskimoska? - no w każdym razie dobra jest!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 13 minut temu, chudyhunter napisał: Co Ty gadasz. Tak samo fajna zabawa. Tylko w 700ce jak się lubi zabawy pod mikroskopem to pewnie tak 12 minut temu, socjo1 napisał: Przyjemnie to wygląda. łańcuch z kotwicą to na razie tak roboczo wrzucony tylko do przymiarki - będzie montowany na sam koniec razem z relingami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 6 Lipca 2021 Share Napisano 6 Lipca 2021 No bardzo ładnie to żeś pan otworów nawiercił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 aloha jakoś cicho.. to wrzucę cosik by słowom stało się zadość dla zachęty zrobiłem sobie artylerie ale jest poważniejszy temat dodatkowy - zdjęcia jak i inne warsztaty wskazują iż jest pewna nieścisłość i na śródokręciu był inaczej położony pokład Trumpeter - jak i drewniany pokład jest na całym śródokręciu a na zdjęciach - de facto na 1 czy 2 bo innych nie znalazłem, widać iż mamy tam przerwę w klepkach i pokład stalowy - także w nadbudówce jest "przejscie" które należy sobie wystrugać bo producent nie przewidział no i teraz tak - zaklajstrowałem sobie ten fragment, szpachla, nawet juz wyciąłem w nadbudówce otwory i teraz temacik - tak sobie kombinuje że jak nałożę pokład drewniany to będzie mocne przejście - dzieki takiemu jednemu => (Blackman jeszcze raz dzieki!!!) mam takie piękne pokłady no i powstaje pyt - czy nie wyciąć sobie takiego fragmentu ? a jeśli tak to który i jak to ułożyć kierunkowo. ? co sądzicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Października 2021 Autor Share Napisano 12 Października 2021 Kyrielejson ! jużem postradał wszelaką nadzieyę, a tu taka bomba w kwestii pokładu ustosunkuje się gdy trochę ochłonę z szoku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Października 2021 Autor Share Napisano 14 Października 2021 Jesteś pewien że tam było przejście na przelotkę? bo odnoszę wrażenie że to tylko takie głębokie wnęki były. Poszperałem trochę - co do pokładu na wszystko zależy z jakiego czasu robisz łajbę, zmiana pokładu (i nie tylko) została dokonana podczas długiego remontu gdy wrócił znad La Platy i był szykowany do wysłania na Malaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 13 godzin temu, M.A.V. napisał: Jesteś pewien Oczywiście że nie pewien jestem tego pokładu i tego że z obu stron były otwory ale czy na przelot ... Nie wiem Zakładam że mogło tak być, jeden koleś na forum zazagranicy takie coś konstruował więc trochę ściągam koncept Na fotach z profili morskich dla exetera na 39 ( na ten okres robię ) takie dwie foty znalazłem fota z wnęka I fota z kawałkiem pokładu - faktury nie widać jeśli była zaznaczmy ze to zdjęcie akurat nie jest datowane no i tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 a de facto jeszcze to do pełnego obrazu jest fota z górnego pokladu - niestety nie obejmuje ona tego fragmentu - ale ma ciekawy prześwit gdzie widać schodnie na pomost bojowy - taki koncept iż z pokładu 0 właśnie ta "przelotką" mozna sie było dostawać do tego pokladu i jest to kontynuacja klatki schodowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Października 2021 Autor Share Napisano 15 Października 2021 Z tymi schodami to jest zapewne tak jak piszesz ale piętro niżej mogłoby być podobnie - czyli jednak wnęki zabudowane ale z drzwiami po obu stronach (które gdy są jednocześnie otwarte widać wszystko na przestrzał). A pisałem o tym bo mam kilka fotek "Ex-a" z ujęcia burtowego gdzie jakby tam był otwór przejściowy na przelot to byłoby to widać (jasna plama) a jest wszystko jednolicie ciemne (zaciemnione). Chociaż z drugiej strony to wszystko fotki już poremontowe - z krótkiego epizodu azjatyckiego - więc może w późniejszym terminie to zabudowali bo przecież ta sąsiednia boczna artyleria do zmiany poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 17 Października 2021 Share Napisano 17 Października 2021 W dniu 15.10.2021 o 21:26, M.A.V. napisał: A pisałem o tym bo mam kilka fotek "Ex-a" z ujęcia burtowego gdzie jakby tam był otwór przejściowy na przelot to byłoby to widać (jasna plama) a jest wszystko jednolicie ciemne (zaciemnione). a skąd fotki ? pokażesz . Na większości ten fragment zasłaniają szlupy ... W dniu 15.10.2021 o 21:26, M.A.V. napisał: już poremontowe on to chyba z 2 remonty przeszedł minimum w 37 i w 40 ? jakoś tak a najlepsze jest to że na żadnych planach i profilach tego nie znalazłem ... normalnie otwory / przesmyk widmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 (edytowane) to jest chyba najlepsze ujęcie tego rejonu: wg mnie tam są po obu stronach nadbudówki wnęki (i całkiem spore), może nawet są w nich drzwi vis a vis że można przejść na drugą stronę, ale takiej "otwartej" dziury nie ma - jak widać słońce świeci od drugiej strony więc gdyby tak był duży otwór na przelot to byłby jakiś ślad i na pewno jaśniejszy obszar na zdjęciu (takie moje zdanie) Edytowane 18 Października 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Macie się nad czym tasować Jak śpiewał krUl: little less conversation, little more action please 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi