Jump to content

П-42 [1/144, Trumpeter]

lejgo_inc
 Share

Recommended Posts

Udało mi się dociągnąć kolejny ulepek do stanu prezentowalnego. Pierwotnie służył jako prototyp do blaszki,  a jak przyszło co do czego to większość mosiądzu trzeba było zedrzeć. Skądinąd zgodnie z genezą oryginału - z którego zdjęto wszystko co nie miało związku z lotem rozumianym  w najbardziej podstawowym rozumieniu tego pojęcia.

Fotki:

P-42_NN_001.thumb.jpg.0593b8b41f840ceadd2da522152615c4.jpg

P-42_NN_002.jpg

P-42_NN_003.jpg

P-42_NN_004.jpg

P-42_NN_005.jpg

P-42_NN_006.jpg

P-42_NN_007.jpg

P-42_NN_008.jpg

P-42_NN_009.jpg

P-42_NN_010.jpg

P-42_NN_011.jpg

P-42_NN_012.jpg

P-42_NN_013.jpg

P-42_NN_015.jpg

P-42_NN_016.jpg

Edited by lejgo_inc
  • Like 8

No, te srebrzące tło pod P-42 troche mnie zaskoczyło nieprzyjemnie, zazwyczaj mr. Mark Setter sobie radził. Jest na to jakiś siuwax "po"?   (oprócz łez modelarza).

Barierki Shelf Oddity - wkrótce - trzeba ogarnąć logistykę. Brengun robi takie z zaokrąglonymi rogami.

O! Bardzo mi się podoba na podstawce! Miałem okazję widzieć model na żywo jeszcze bez podstawkowego anturażu i robił wyśmienite wrażenie sam w sobie. Imitacja nitowania oraz zabawy Tensochromami zdecydowanie dają radę. Felgi kół podwozia głównego pomalowane w biało-ciemne "połówki" są fajnym smaczkiem.  Oprócz samego modelu podobają mi się typowo lotniskowe klamoty czyli wozidło i walające się barierki oraz drabinka. Płyty betonowe poprzerastane zielenią oraz nieprzystrzyżona trawa "pachną" wschodem. 😉

Kalka na prawej burcie trochę faktycznie może ciut wkurzać - ciekaw jestem czy mocniejsze specyfiki dadzą radę (ten od Bilmodelu przez swoją dość charakterystyczną prezencję tylko potęguje wschodnie wrażenie generowane przez model w niniejszym wątku 😉 ). 

Gratuluję ukończenia!

Pozdrawiam, Marek  

Oglądam któryś raz z kolei i nie mogę się napatrzeć. 
Świetna robota , jestem pełen uznania.

Tak w temacie niemalowanych samolotów w celu pobicia rekordów , to jaki byłby najlepszy wyjściowy materiał do zrobienia Streak Eagel?

Ps

Nawet dzisiaj trafiłem na taką prace.

Edited by zloty

Dzięki wszystkim :)

Ładny metalik na tym Streak Eaglu! Do tego tematu w 144 użyłbym F-15E Revella, i jeszcze trochę cierpliwości - być może wkrótce będzie można podmienić mu osłonę kabiny na jednomiejscową. Kwestia kabinki jest teraz poza możliwościami wpływania na, ale ziarno zostało zasiane. Ewentualnie próbować dopasować owiewkę z F-15C Revella, ale to oznacza że trzeba zaryzykować kolejne 20zł 😉 W F-15E do zeszlifowania byłyby zgrubienia osłon głównego podwozia i trzeba by się przyjrzeć owiewkom na szczytach stateczników pionowych. Oczywiście pozostają dysze P&W F100 z klapkami i kalkomanie - tu odsyłam do stopki. Można ewentualnie szarpnąć się na model Triple Nuts - nie widziałem na żywo, no i na pewno tanio nie będzie.

• Thanks 1