lejgo_inc Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 (edytowane) Udało mi się dociągnąć kolejny ulepek do stanu prezentowalnego. Pierwotnie służył jako prototyp do blaszki, a jak przyszło co do czego to większość mosiądzu trzeba było zedrzeć. Skądinąd zgodnie z genezą oryginału - z którego zdjęto wszystko co nie miało związku z lotem rozumianym w najbardziej podstawowym rozumieniu tego pojęcia. Fotki: Edytowane 26 Września 2020 przez lejgo_inc 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 Jak zawsze niebanalny temat, porządny warsztat, miła prezentacja. Leci serducho!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 świetny mikrus & cacy detalizacja ("wozidło" z drabinką primasort) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Toż to istne arcydzieło! Przebarwienia i wyżarzenia znakomite. Na lewej burcie 42 trzeba psiknąć jakimś siuaksem do zżerania filmu . Barierki to Brengun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 No, te srebrzące tło pod P-42 troche mnie zaskoczyło nieprzyjemnie, zazwyczaj mr. Mark Setter sobie radził. Jest na to jakiś siuwax "po"? (oprócz łez modelarza). Barierki Shelf Oddity - wkrótce - trzeba ogarnąć logistykę. Brengun robi takie z zaokrąglonymi rogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Spróbuj bilmodela , https://pwm.org.pl/viewtopic.php?p=994720 Ja ostatnio używałem wamodu a nawet szybkiego kleju Tamiy. Trochę pomogło , nanosiłem kontrolnie aerografem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 https://www.martola.com.pl/pl2718/produkty86678/decal_softener_30ml 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Ależ to jest cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 O! Bardzo mi się podoba na podstawce! Miałem okazję widzieć model na żywo jeszcze bez podstawkowego anturażu i robił wyśmienite wrażenie sam w sobie. Imitacja nitowania oraz zabawy Tensochromami zdecydowanie dają radę. Felgi kół podwozia głównego pomalowane w biało-ciemne "połówki" są fajnym smaczkiem. Oprócz samego modelu podobają mi się typowo lotniskowe klamoty czyli wozidło i walające się barierki oraz drabinka. Płyty betonowe poprzerastane zielenią oraz nieprzystrzyżona trawa "pachną" wschodem. Kalka na prawej burcie trochę faktycznie może ciut wkurzać - ciekaw jestem czy mocniejsze specyfiki dadzą radę (ten od Bilmodelu przez swoją dość charakterystyczną prezencję tylko potęguje wschodnie wrażenie generowane przez model w niniejszym wątku ). Gratuluję ukończenia! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 (edytowane) Oglądam któryś raz z kolei i nie mogę się napatrzeć. Świetna robota , jestem pełen uznania. Tak w temacie niemalowanych samolotów w celu pobicia rekordów , to jaki byłby najlepszy wyjściowy materiał do zrobienia Streak Eagel? Ps Nawet dzisiaj trafiłem na taką prace. Edytowane 4 Października 2020 przez zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 Dzięki wszystkim Ładny metalik na tym Streak Eaglu! Do tego tematu w 144 użyłbym F-15E Revella, i jeszcze trochę cierpliwości - być może wkrótce będzie można podmienić mu osłonę kabiny na jednomiejscową. Kwestia kabinki jest teraz poza możliwościami wpływania na, ale ziarno zostało zasiane. Ewentualnie próbować dopasować owiewkę z F-15C Revella, ale to oznacza że trzeba zaryzykować kolejne 20zł W F-15E do zeszlifowania byłyby zgrubienia osłon głównego podwozia i trzeba by się przyjrzeć owiewkom na szczytach stateczników pionowych. Oczywiście pozostają dysze P&W F100 z klapkami i kalkomanie - tu odsyłam do stopki. Można ewentualnie szarpnąć się na model Triple Nuts - nie widziałem na żywo, no i na pewno tanio nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Października 2020 Share Napisano 8 Października 2020 Dzięki za wyczerpująca odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi