Klapouch Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Modulacja na pewno by mocno ożywiła tę budę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 4 godziny temu, Spotter napisał: Póki co jest dobrze, ale mam wrażenie że balans bieli coś nie tak na zdjęciach. Wszystko takie za żółte. Coś mam nie tak ze światłem w warsztacie. Żarówki chyba zbyt ciepłe, blat jest drewniany, polakierowany i też ma żółtawy odcień. Noszę się z zamiarem kupna komory lakierniczej, a tam jest światło wmontowane i podobno ładne zdjęcia wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 Robię dom dla lalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 9 Listopada 2020 Autor Share Napisano 9 Listopada 2020 (edytowane) Nie wiem jakie kolory taka sanitarka mogła mieć w środku. Niemcy na wszystko mieli kwity. Pewnie nie było to zupełnie dowolne: kolor ścian, podłogi, wyposażenie, materiał i kolor tych stołków itd. Na zdjęciach czarnobiałych stoi raczej jasny kolor wnętrza. Najmniej się pomylę jak zrobię szaro-biały Vallejo oraz odcienie szarości poprzez zeskrobanie na podłodze do podkładu poprzez lakier do włosów. Wash neutralny do białych detali miga. Trochę ziemistego pigmentu na sucho, odrobina rdzawego oleju miga na szkielecie tych stołków, które są ruchome i pełnią też funkcję schodków. Edytowane 9 Listopada 2020 przez Chilar Okrojono trochę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 15 Listopada 2020 Autor Share Napisano 15 Listopada 2020 Kufer zabezpieczony i gotowy do malowania. W środku wygląda jak na zdjęciu, choć i tak nie będzie wiele widać. Jedne drzwi może zostawię otwarte. Zamierzam też zrobić 2 figurki: rannego do środka i może ta ładna pielęgniarka stanie na taborecie/schodku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Środek fajnie wyglada. Jak nosze na dolnym poziomie przesuwały się na szynach po nadkolu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Godzinę temu, makinen napisał: Środek fajnie wyglada. Jak nosze na dolnym poziomie przesuwały się na szynach po nadkolu??? karna prycza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2020 Nosze maja stopki, "górka" jest upierdliwa jedynie w czasie wsuwania tam noszy, pacjent miał mini kolejke górską;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) Nadkola chyba nie były usuwane ponieważ to jest ten sam kufer jak dla podwozia tradycyjnego, więc tam też był podobny problem. W tej wersji w miejscach nadkoli były jakieś schowki. Na zewnątrz producent modelu wykonał w formie i potem odlał kształt kłódki. Te sprzęty na półkach to moja radosna twórczość. Może ktoś wie czy ten piecyk z kominem po prawej patrząc z tyłu jest w celu tylko ogrzewania, czy jest to też rodzaj autoklawu do wyjaławiania narzędzi chirurgicznych lub/i materiałów opatrunkowych. (te dwie puszeczki wyglądające jak ciężarki mają przypominać takie pojemniki, do których wkłada się przedmioty i wszystko razem w autoklawie wyjałowia - ale to tylko moje przypuszczenie, nie mam na to żadnych kwitów). Edytowane 16 Listopada 2020 przez Chilar Dodałem obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2020 ad autoklawu ciężko stwierdzić, mało dokumentacji jest ad sanitarek, faktem jest że buda nominalna była do podwozia kołowego więc nadkola zostają, ad siedzeń, są składane więc w razie potrzeby do wtaszczenia noszy chyba odchylano je przez boczne drzwi na zewnątrz, lub używano dolnej pary dla lżej rannych którzy np byli samodzielni, wtedy tylko się kładli sami na tych dolnych do transportu i tyle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Nadal nie widzę technicznej możliwości przesuwania noszy i położenia pacjenta na nadkolach. Nosze mają nóżki/stopki/podpórki, ale chyba nie na tyle wysokie, żeby zniwelować wybrzuszenie nadkola. Intryguje mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 21 Listopada 2020 Autor Share Napisano 21 Listopada 2020 Kufer po pomalowaniu. Na kolejnych 2 zdjęciach jest kalkomania i pin wash. Jeszcze coś popoprawiam. Dołożę jakiś zaciek rdzawy i lekkiej biedronki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 Super się prezentuje, bo nienachalnie poobijany. Mogę poprosić wykładnie nt biedronki. Olejne farby kładzione na matowy, czy błyszczący lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Już powoli model kończę. Jeszcze jakaś kosmetyka, w tym numer rejestracyjny, kanistry na dach, zabrudzenia w kluczowych miejscach i oglądanie czy coś nie razi, czy nie jest schematyczne itp. Maluję też jedną figurkę dla ożywienia wizerunku, będzie do zdjęcia w galerii (jeszcze ją dopracowuję, poprawiam, nie jestem dobry w figurkach). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Ostatnie zdjęcie pojazdu, z tymi schodami, widocznymi gąsienicami i tym wnętrzem... Podoba mi się, oj podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 Bardzo fajna sanitarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 30 Listopada 2020 Autor Share Napisano 30 Listopada 2020 Od samego patrzenia lepszy model nie będzie. Zakończyłem budowę. Teraz odpocznę trochę od modeli. Kolejnym projektem będzie samochód osobowy cywilny na wysoki połysk. To koledzy z tego forum mnie pchnęli do tej decyzji. Robią takie cudeńka. Od wojskowości trochę odpocznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi