Klapouch Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 Strzelajcie Towarzysze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 To może ja pierwszy. Ogólnie mi się podoba. Kolor ci wyszedł bardzo fajny wpada w moje gusta, brudzenie i ogólny syf na pojeździe w sam raz, jednak jest kilka drobnych szczegółów które rzucają się w oczy. 1. Kalka się świeci - może spróbuj potraktować całą wieżę błyskiem i jeszcze raz matem cały pojazd. 2. Koła a konkretnie części toczne - potraktuj metalizerem typu gunmetal czy coś w tym rodzaju w żadnym wypadku nie srebrnym 3. Zapasowe ogniwa gąsienic- potraktuj pigmentem typu track rust. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 Fajny, soczysty kolor. No i spore kontrasty, przyciągają oko, choć ja chyba się nie mogę przekona do tego typu technik. Choć może jakiś model tak zrobię, może mi się spodoba? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Koledzy z sensem napisali. Z moje strony - reflektor. Po prostu pomalowany na srebrno i tyle czy fotki taki efekt robią? Spokojnie można rozwiercić, pomalować wnętrze i zalać. Distalem, będzie dużo lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Października 2020 Autor Share Napisano 22 Października 2020 (edytowane) Dziękuję Panowie za opinie. Z tym lakierem muszę popróbować. Używam od tego modelu lakierów gunze we słoików i mam z nimi problemy - czasami z aerografu wylatuje coś, co przypomina pajęczynę. Odkłada się toto na modelu. Nie wiem, może to kwestia ciśnienia lub gęstości lub obu tych rzeczy. Muszę opanować sprawę - stąd na modelu tylko 1 warstwa błyszczącego lakieru, kóra zgasła pod brudzeniem, ale za to jest ta błyszcząca kalka. Ten distal, rozumiem daje powłokę przeźroczystą? Muszę spróbować. Ogólnie jestem z modelu zadowolony, chciałem zastosować trochę techniki B&W i do pewnego stopnia mi się udało. Kolor wyszedł ładny (ale w sumie 4BO od mr Hobby taki po prostu jest - ładny), rozjaśnienia są widoczne i jest coś w rodzaju przejścia tonalnego. Wyjątkiem są boki wierzy, które po zdezelowaniu przy ściąganiu kalek pomalowałem od nowa, ale już tradycyjnie. To co sie nie udało, to to, że model w tej skali mógłby być jaśniejszy. Tutaj wina jest moja, bo powinienem model pomalować jaśniejszym szarym, użyć więcej odcieni, a czarnego nie używać. Następnym razem Oprócz tego te gumowe gąsiennice Trumpetera, to jakiś koszmar - wykruszają się od samego patrzenia. No i było trochę szpachlowania - Trumpek sobie wymyślił łączenie spodu wierzy z bokami na wypusty - może i dobrze się to klei, ale kiepsko wygląda. Ten element też muszę dopracować - grube rzeczy Tamiya putty, mniejsze gunze surfacer 500 nakładany z pędzla, ale marzy mi się coś samopoziomującego Na szczęście dzisiaj przyjeżdża kurier z nowym wyzwaniami, chyba zostanę w tej skali na jakiś czas, a większe rzeczy zostawię na większe umiejętności Edytowane 22 Października 2020 przez Klapouch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Brawo za fajny modelik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Fajnie wyszedł, modulacja mi się podoba, choć ten zielony trochę zbyt trawiasty na mój gust. Resztę koledzy napisali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 (edytowane) Malowanie super. To co mi się rzuciło to gąsienice. Widzę, że mocno się z nimi męczyłeś, ale w kilku miejscach są nienaturalnie ułożone szczególnie na prawej. Dorzuciłbym też lufę zadniego KMu z igły Edytowane 22 Października 2020 przez x_bandit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 W dniu 22.10.2020 o 08:57, Klapouch napisał: Ten distal, rozumiem daje powłokę przeźroczystą? Muszę spróbować. Distal Rapid daje nie tyle powłokę ile wypełnienie, przeźroczyste, z fajnym wypukłym meniskiem. Co z tego wychodzi możesz zobaczyć np. w moim ciągniku na podwoziu T-34 i pewnie w wielu innych galeriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi