mandrivecs Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Nowy wypust MengModel - Kamaz K-4386 Typhoon-VDV wyposażony w zdalnie sterowany bezzałogowy system wieżowy. Referencyjne foto oryginału: Ciekawy model ciekawego pojazdu. Model prosty w budowie, części pasują jak klocki Lego. W zestawie mamy skrętne przednie koła i pracujące na sprężynach zawieszenie! Na początek efekty budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Fajny model wie kroi. Jakie malowanie ? Użyli go w Syrii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Fajny miejski samochodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 Bulik - bardzo dziękuję za zdjęcia, szczególnie z kolorkami wnętrza (choć przez te małe zielone okienka i tak za wiele nie będzie widać. Jurek - będę chciał, żeby był łaciaty. Fajne to kamo. Czy jeździł w Syrii? Nie wiem, ale wydaje mi się, że nie. Tam nowinką był Typhoon-K. Poza tym Gaz Tigr i zakupione od Włochów Iveco. Ciężarówek nie wspominam. Copycat - raczej nie miejski. Sporo większy od humvee. Bliżej mu gabarytami do JLTV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Z miejskim to żart. Widziałem kiedyś humvee na ulicy, nie sądziłem, że to takie duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Zdjęcia z prób, to jedno to chyba Kaukaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 bulik - dzięki za kolejną porcję zdjęć - ten gotowy model został w mistrzowski sposób przybrudzony. To Twoja robota? Jurek - Tobie również dzięki za zdjęcia. Żółty też ciekawie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Kurczę, ależ one fajne są... Jakby nie moja rusofobia, też bym się chyba na niego skusił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Bierz nie pożałujesz świetnie się to składa no i pojazd wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raftom Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Świetna robota. Czym robisz zieleń na oknach? Ani razu nie byłem zadowolony z efektu tego u siebie. Specjalne zielone specyfiki do szyb zawsze zostawiają tłuste zacieki, nie chcą współpracować niezależnie od ciśnienia i stężenia. Dzięki z góry za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raftom Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Tak i też alclad transparent green. Niestety zawsze wychodzi beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Budowa zakończona, część odstających drobiazgów na BlueTack. Nie ma oczywiście oszklenia, luster itp. Jak już wybrzmiało wcześniej - do budowy model bajka. Pasuje do siebie jak Tamiya, skomplikowanie jak Tamiya, detal Tamiya... Do tego skrętne koła i zawieszenie na sprężynach. 5+ dla Menga. Jak malowanie wyjdzie zadowalająco to obok stanie figurant wojsk powietrzno-desantowych Federacji Rosyjskiej. I małe porównanie gabarytów z humvee - sporo większy, w rozmiarze M1280 JLTV. Następny krok - malowanka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 W dniu 4.11.2020 o 23:06, bulik58 napisał: Raftom.. Czym robisz zieleń na oknach? Ani razu nie byłem zadowolony z efektu tego u siebie. a tego probowales ?? ja uzywam tej farby + rospuszczalnik , na poczatek radze wyprobowac na starych ramkach przezroczystych Chciałbym zauważyć, że farba jest akrylowa, a rozcieńczalnik (nie rozpuszczalnik) do farb emaliowych. Także tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Ale lufę KMu to weź Pan nawierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 33 minuty temu, Kowalec222 napisał: Ale lufę KMu to weź Pan nawierć. Dzięki, przeoczyłem. Jeszcze jedno dno, gdzie toto ma rurę wydechową, bo nie mogę namierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 No to trzeba coś dokleić, bo producent modelu nie jej nie przewidział. Brak totalny, zero, null... Trochę wstyd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 23 minuty temu, bulik58 napisał: mowilem ze golals on ci jest , ja do Husky robilem z aluminiowych foremek . Wstyd dla Menga jednak, podtrzymuję swoje zdanie. Mam złomka M-atv to może ichni amputuję i się nada odpowiednio ukształtowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Kwestie rury wydechowej tak rozwiazalo RPG. Nie pasuje mi kat pod jakim wystaje albo ktos ja przypadkowo obrocil o 180 stopni (chociaz wtedy bylaby za krotka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 Zawsze to podpowiedź - dzięki wielkie za foto. Trzeba będzie takie-to przykleić. Masz więcej fotek modelu RPG - chętnie popatrzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Tylko tyle co na fb - https://www.facebook.com/modelscalekits/photos/pcb.2428802540760218/2428801910760281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Ten wydech w RPG w porównaniu do pojazdu z foto referencyjnego jakby za głęboko schowany i za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 (edytowane) 18 minut temu, Kowalec222 napisał: Ten wydech w RPG w porównaniu do pojazdu z foto referencyjnego jakby za głęboko schowany i za krótki. No nie wyglada za dobrze. Ciezk o znalezc dobre fotki tej nowszej wersji, znalazlem jeszcze stara z profilu. Link do pelnego rozmiaru - https://www.army-technology.com/projects/typhoon-vdv-k-4386/attachment/3l-image-typhoon-vdv-k-4386/ Fotki pod katem tez troche w kulki leca, bo tu nie nijak nie moge dopatrzec rury Edytowane 10 Listopada 2020 przez Bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 Oboje macie rację, trzeba będzie znaleźć złoty środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 (edytowane) 58 minut temu, mandrivecs napisał: Oboje macie rację Raczej obaj Pytanie na ile zmiany zewnętrznych elementow wplynely na zmiany w ukladzie ramy i opancerzenia spodu. Tego sie pewnie szybko nie dowiemy bo pewnie scisle tajne, ale nie spodziewalbym sie rewolucji "pod spodnica". Zestaw RPG pozwala na budowe obu typow Tajfuna, natomiast na ich fotkach nie ma informacji ktora wersje przedstawiaja. Podejrzewam ze zabudowa podwozia bedzie taka sama. Jak juz RPG dojedzie na nasz rynek i bede dlubal, to w obu wozkach zrobie wg powyzszych fotek (czyli RPGowa nieudana interpretacja do kosza). Edytowane 10 Listopada 2020 przez Bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 Możesz dać linka, bo nie mogę znaleźć.!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi