Thalgonis Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Po małej „dwójce” czas na coś większego To przepak z Dragona z 2004 - mimo wieku może nie będzie taki zły... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Jak dragon to myślę,że będzie spoko model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Nie - ja jestem ortodox pełną gębą - wsio prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 37 minut temu, Thalgonis napisał: Nie - ja jestem ortodox pełną gębą - wsio prosto z pudła. No ale zimmerit musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 To się zrobi z miliputa. Pewno ujowo wyjdzie, no ale jak trza to trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Zakup choć to ABER G06 - 1:35 King Tiger, Jagdtiger grills: Edytowane 17 Czerwca 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Moment, jeżeli chodzi o grile, to Zvezda dodała arkusik z siatki i szablon w instrukcji do wycięcia tychże grili... Więc jedyne co mnie „ciśnie” to ta cholerna lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) W modelu Tamiyii Kingtigera dawno temu z siatki wycinałem nożykiem do tapet (o nożach i cyrklach OLFY nikt jeszcze nie słyszał) - to powiem szczerze kiepsko to wyszło - szczególnie okrągłe siatki. Strzępiło się to bardzo - efekt prawdę powiedziawszy żaden. To polecam jeszcze to i koniecznie lufę : - RB Model 1:35 Szekle (4 szt.) Tiger I & King Tiger (077108) - RB Model 35B004 lufa 8,8cm KwK 43/3 King Tiger Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Polecam inspirację: http://www.precision-panzer.moonfruit.com/king-tiger-anneliese/4581398746 Edytowane 17 Czerwca 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Wiecie co, chyba skasujemy z forum ten warsztat Po pierwsze primo nigdzie nie widzę tych luf - są ale do 1:48. A po drugie primo: patrząc na te siatki i lufy i „szelki” to już wychodzi ponad koszt modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Radek, nie wydupiaj się - myślisz, że nie wpisałem numerku i nie sprawdzilem? Wszędzie jest opisane „towar niedostępny”... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 16 minut temu, Thalgonis napisał: Radek, nie wydupiaj się - myślisz, że nie wpisałem numerku i nie sprawdzilem? Wszędzie jest opisane „towar niedostępny”... Fakt, ja też sprawdziłem są tylko do modeli TAKOM-a RB MODEL 35B20T - 1:35 Lufa 8.8cm KwK 43/2 L/71 Tiger B (wieża Porsche) do modeli firmy Takom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 7 godzin temu, Thalgonis napisał: Nie - ja jestem ortodox pełną gębą - wsio prosto z pudła. ...to po kiego kombinować z metalową lufą, siatkami i szeklami?! Rób Pan z pudła! ...a zimmerit se Pan sam zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 No i bądź Pan mundry i dogódź takim Jak nie lewym sierpowym to i tak prawym poprawią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Nie przejmuj się naszym marudzeniem -sklejaj i wrzucaj posty z z budowy. Powodzenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Luf Rb nie ma ponad rok - dziwne popyt duży, a towaru nie produkują już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 20 minut temu, johnrambo napisał: Luf Rb nie ma ponad rok - dziwne popyt duży, a towaru nie produkują już ? Jakimś dziwnym trafem nie ma też do Tygrysa I, a w zapasie już mam tylko jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) No to lecim z tym kabaretem Zaczynam zawsze od kółek. To miara zniechęcenia do modelu - jak się uda wszystko oszlifować i przygotować do malowania, to reszta modelu wydaje się pikusiem I tu proszę o jakąś podpowiedź, bo nie mam koncepta... Zvezda nie dała żadnej blokady na bolec podtrzymujący ostatnie kółko (prowadzące?) - zaznaczone na czerwono. Na wszystkie inne wahacze są porobione blokady - nie wiem dlaczego tutaj nie dali... I wychodzi mi na to, że mogę ten bolec odpowiednio przykleić dopiero wtedy, gdy będą założone gąski... Z kolei aby je dobrze ułożyć nie mogę przykleić - do momentu zakończenia pracy z nimi - błotnika. A to powoduje, że nie mogę (nie powinienem?) malować modelu bez zakończonej pracy z gąskami, włącznie z ich brudzingiem... Jeszcze jeden pomysł przyszedł mi do łba: zastanawiam się jeszcze czy nie byłoby jakimś wyjściem zaklajstrowanie tych kółek względem siebie tak jak są na zdjęciu, porobienie gąsek, ułożenie ich na kołach a na końcu zdjęcie tej całej konstrukcji z wanny - bo ośki nie będą sklejone... Edytowane 13 Listopada 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 32 minuty temu, Thalgonis napisał: Sklej koła,gąsienice i maluj całość..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 powodzenia w budowie PS : to widzę że PZPR wiecznie żywy .... (Prosto Z Pudła Robiony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki MAV za rozwinięcie skrótu! Super! Może ta grupa będzie zdrową i przewodnią siłą narodu Edytowane 13 Listopada 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 Zwis dobry? Oczywiście zęby będą „schowane” w koła i na brzegowych będą dociśnięte bardziej - teraz to wszystko jest na ślinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 Hejka, co z tym zrobić? W sensie malowania... Bo te pozostałe kratki to pikuś, przylegają do „wywietrzników”. Ale to zaznaczone na czerwono mają odstęp siatki od kadłuba i przyklejając je teraz na pewno przez siatkę nie domaluję tego co jest pod nią... Czyli co, znowu coś lepione już po pomalowaniu całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Aero nie da rady? A tak z ciekawości to na jaki ch... te siatki nad jednolitym pancerzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 1 minutę temu, Seb napisał: Aero nie da rady? A tak z ciekawości to na jaki ch... te siatki nad jednolitym pancerzem? Nie wiem czy da radę - nie miałem jeszcze takiej sytuacji... Mnie się pytasz na jaki ch... ? Nie wiem, ja się trzymam instrukcji Tu widać że jednak są „po całości”: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi