piotrkur Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 38 minut temu, Seb napisał: to na jaki ch... te siatki nad jednolitym pancerzem? Lepiej wygląda-niemiecki dizajn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 Kto by przypuszczał, że do starego Kinga można przystosować technologię stealth 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2020 2 minuty temu, Thalgonis napisał: Jednak "Amba" panowała w wojsku za czasów II wś. Układ jezdny podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 @Thalgonis koła masz finalnie pomalowane? Co to za kolor, bo raczej dunkelgelb to nie jest Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 (edytowane) Jest. Tyle że położony na „mahoniowym” podkładzie” (mimo delikatnego wybielenia tegoż) - dlatego taki wyszedł. Olewam to - koła i tak będą równo up... więc koloru „bот увидишь” EDIT: Dunkelb '44 zdecydowanie różni się od „zwykłego” dunkelba, właśnie wpadając w lekko zielonkawy odcień. Musiałem dodać, bo odnoszę wrażenie, że wychodzę na ignoranta Edytowane 18 Listopada 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 Powiem tak: zimm od ATAKu jest klawy jak cholera! Prosto się wycina, fajnie się kładzie, żyć nie umierać Jedno mi trochę przeszkadza... ATAK dał całą gotową wieżę do podmiany, włącznie z jarzmem. I to ozimmerowane jarzmo właśnie trochę mnie denerwuje - dosyć mocno odtstaje... Nie da się głębiej wcisnąć, bo wewnątrz są „prowadnice”... Tak ma/może być? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Tak ma/może być? Ordnung muß sein Herr Vorarbeiter ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Jawohl Herr Supervisor! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 14 godzin temu, Thalgonis napisał: ... to ozimmerowane jarzmo właśnie trochę mnie denerwuje - dosyć mocno odtstaje... Zgadzam się z Tobą jak najbardziej - odstaje za mocno. Aby to ocenić trzeba popatrzeć na fotki - 1. W położeniu maksymalnie uniesionym - 2. W położeniu środkowym +/- - 3. W położeniu maksymalnie opuszczonym - tutaj to nie jestem całkiem pewnym że max do dołu, a może i jest mechanizm uszkodzony. Wydaje mi się że Masz zrobione w modelu za małe "uszy" (za niskie) do podnoszenia wieży - popatrz na fotki. Na fotce zrobionej wieży (ATAK) nie widzę czy ma czy nie - pastę zimmerit pod jarzmem, a tam go nie powinno być co widać też na fotkach z epoki (fotka nr.2 i 3). Kopuła D-cy w pojazdach z wieżą 'Porsche' nie miała wycięć - popatrz fotka Nr.3. Z wycięciami dopiero zastosowana w wersji z wieżą 'Henschel'. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki Krzysztofie Pod jarzmem nie ma pasty - kwestia wywalenia (chyba) tych „prowadnic” (a może nawet ich całkowite ścięcie...), bo blokują większe dociśniecie jarzma... Lufa będzie w położeniu środkowym Edytowane 27 Listopada 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Godzinę temu, Thalgonis napisał: Pod jarzmem nie ma pasty Wiem czepiam się - ale Wieżowy MG dobrze by było wymienić - lub nawiercić otwór. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Poprawione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 I jeszcze jedno: czy to malowanie poniżej (zaczerpnięte z modelu Dragona) ma rację bytu w połaczeniu z zimmeritem? Zvezda nie dała ciekawych (przynajmniej dla mnie) propozycji camo, dlatego zainteresowałem się tym poniżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 30 minut temu, Thalgonis napisał: I jeszcze jedno: czy to malowanie poniżej (zaczerpnięte z modelu Dragona) ma rację bytu w połaczeniu z zimmeritem? TAK razem z zimmeritem - Twój 'delikwent'. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 2 minuty temu, meser262 napisał: TAK razem z zimmeritem - Twój 'delikwent'. Pozdrawiam Krzysztof Krzysiu, Klawo jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 eee kozackie to "morskie" malowanko - będzie się fajnie prezentował na półce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Nie, wieża będzie „czysta”. Dół się zawsze o coś walnie, wieża mniej Nie lubię rozkładać „wandalki” po równo na górę i dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Ta "bańka" od km w kadłubie coś tak nie bardzo zgrana zimmeritem na łączeniu z resztą przedniej płyty, czy tylko mi się tak wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Za dobre macie oczy koledzy Muszę tam zalać płynną szpachlę, ten zimm jednak troszkę przeszkadza w dobrym dociśnięciu. A o wycięciu go zapomniałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Listopada 2020 Autor Share Napisano 29 Listopada 2020 Zanim schowam to to pod tymi wielgaśnymi błotnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Listopada 2020 Autor Share Napisano 29 Listopada 2020 25 minut temu, Spotter napisał: I po co robiłeś to brudzenie, skoro nie będzie nic widać? Ale źle nie wyszło. Bulik ma rację, że gąska za kołem napędowym powinna się unosić nad kołem jezdnym. Chciałem poćwiczyć brudzenie podwozia A co do układu gąsek - cóż, nauczka na przyszłość: nie pokazuj za dużo Teraz to już po ptokach, to jest na mur poklejone, po to, żeby móc bez problemu montować/demontować do wanny... Ale na szczęście i tak nie będzie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2020 No dobra, Tow. Generalissimus się dorwał do tego czołga i kazał go przemalować Wg tego schematu, który pokazałem na poprzedniej stronie najjaśniejszy jest dunkelb, potem olive green i ostatni chocolate. Zastanawiam się czy walić po całości dunkelgelbem skoro akurat tego koloru jest tam najmniej (najwęższe „paski”)... Druga sprawa: rozumiem, że z racji tego zimma nie ma co nawet kombinować z maskowaniem, wsio trzeba z ręki psikać, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 7 minut temu, Thalgonis napisał: ....kazał go przemalować dobry odcień kiedyś słyszałem tym nowatorskim camo Erdbeeren mit Sahne - trochę szkoda że się ostatecznie nie przyjęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 W dniu 29.11.2020 o 20:29, bulik58 napisał: ... czy traki nie powinne tak sie wznosic do gory przed kolem napedowym? zdjecie zamieszczone tylko dla dyskusji Wiem że zakryte będą gąski od góry - ale. Na zdjęciu modelu które wkleiłeś widzimy 'lewitujące' koła niestety. Co do gąsek to prawda - najczęściej unoszą się nad pierwszym kołem jezdnym. Tak jak tu - i tu całkiem mocno - pojazd trochę przechylony - Najczęściej co oznacza że nie zawsze i tak samo - A nawet nie raz, czy dwa zupełnie nisko - prawie się opiera o koło jezdne lub się opiera. Myślę że lepiej podpatrywać pojazdy oryginalne, najlepiej te na fotkach z tamtych czasów. Pozdrawiam Krzysztof Fotki tylko w celach DYSKUSJI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Jak zwykle Krzysiu: wielkie dzięki Przyglądając się tym ostatnim trzem fotkom stwierdzam zarozumiale, że gąski mam ułożone zajedwabiście Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi