Mariusz 72 Napisano 29 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2024 Dzięki za info. Jakoś dam radę. No faktycznie wieża w MiniArcie jest trochę walnięta. Niebawem wrzucę fotki z poprawek na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 29 Stycznia 2024 Share Napisano 29 Stycznia 2024 No ciekaw jestem, czy coś z niej zostawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Stycznia 2025 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2025 W dniu 29.01.2024 o 20:46, JanuszF napisał: No ciekaw jestem, czy coś z niej zostawiłeś Trochę czasu upłynęło... kłopoty zdrowotne... ale coś do przodu. Sporo dłubania było. Główny problem to ten dekiel ale dałem radę : ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Stycznia 2025 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2025 (edytowane) Jeszcze kilka fotek z tłumikami: Edytowane 28 Stycznia 2025 przez Mariusz 72 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Stycznia 2025 Share Napisano 28 Stycznia 2025 azbest zrobiłeś z chusteczki na wikol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Stycznia 2025 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2025 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Marca 2025 Share Napisano 3 Marca 2025 Wyglądają zacnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Marca 2025 Share Napisano 4 Marca 2025 Owijka wydechów wygląda spoko, dodatkowe spawy też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego (edytowane) Cześć Po tradycyjnej krótkiej przerwie pora na ruskie 1 luty to dobry dzień na lutowanie... tak mi się przynajmniej zdawało. Nie sądziłem, że można tyle godzin robić 4 pudełeczka. Pierwszy raz Aber okazał się gorszy od pudełka. Klamry Abera to ultra hard... Jeśli ktoś narzekał na klamry niemieckie to te są bez porównania trudniejsze. Jak dla mnie dramat. Nie polecam Natomiast te z MniniArtu (z pudełka) pomimo, że mniej zgrabne to bez porównania łatwiej się je składa. Za to zawiasy jak Edek.... musiałem przerobić. i panowie miejcie litość... nie każdy jest taki zręczny... można by dać te mikro części na zapas... bo to lata po pokoju jak szalone... pstryk... pstryk... Edytowane 1 Lutego przez Mariusz 72 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego No w końcu ktoś na tym forum jeszcze lutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego W dniu 1.02.2026 o 23:32, Mariusz 72 napisał: Cześć Po tradycyjnej krótkiej przerwie pora na ruskie 1 luty to dobry dzień na lutowanie... tak mi się przynajmniej zdawało. Nie sądziłem, że można tyle godzin robić 4 pudełeczka. Pierwszy raz Aber okazał się gorszy od pudełka. Klamry Abera to ultra hard... Jeśli ktoś narzekał na klamry niemieckie to te są bez porównania trudniejsze. Jak dla mnie dramat. Nie polecam Natomiast te z MniniArtu (z pudełka) pomimo, że mniej zgrabne to bez porównania łatwiej się je składa. Za to zawiasy jak Edek.... musiałem przerobić. i panowie miejcie litość... nie każdy jest taki zręczny... można by dać te mikro części na zapas... bo to lata po pokoju jak szalone... pstryk... pstryk... Tak to działa, godziny lecą przy takiej robocie, czas się zatrzymuje, trzeba skończyć, a tu wieczór , ładne skrzynki, smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 9 Lutego Autor Share Napisano 9 Lutego W dniu 1.02.2026 o 23:42, patrykd napisał: No w końcu ktoś na tym forum jeszcze lutuje Te białawe blaszki Abera coś słabo klej trzyma. Skrobanie nie wiele daje. Polutuję więc co się da. Tymczasem przerabiam tego okrutnego sztrucla T-60 od Techmodu. Nie sądziłem, że to aż takie tragiczne jest. Lepiej było kupić Mini Arta ...nic to ... popatrzycie sobie jak się męczę Praktycznie każdy detal do poprawki. Wieżyczka została skrócona, a następnie stwierdziłem, że jednak zrobię to zagłębienie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego lewo piróg version early a po prawej late Geslerowa się chowa. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 20 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: lewo piróg version early a po prawej late Geslerowa się chowa. . 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Zamówienie geslerki czas early a kelnerka do stołu late 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego (edytowane) Ta zawsze marudzi ale wciąga aż jej się peruka trzęsie... Kończę waloryzować T-60 od Mirage... (wcześniej omyłkowo podałem inną firmę). Model fantastyczny Niektóre detale całkiem z czapy... Tu trochę brakowało... Generalnie model MiniArta (porównując) jest naprawdę dobry. Przez cały czas się zastanawiałem po co uzdatniam to coś... chyba z sentymentu. Jeszcze 1 wieczorek i będzie ok. Dostanie ładne gąski i może jeszcze koła. Edytowane 13 Lutego przez Mariusz 72 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego 7 godzin temu, Mariusz 72 napisał: Ta zawsze marudzi ale wciąga aż jej się peruka trzęsie... Kończę waloryzować T-60 od Mirage... (wcześniej omyłkowo podałem inną firmę). Model fantastyczny Byś do tego jakieś buraczki albo ziemniaczki dał to by było wyśmienite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego Wieża gotowa. Niestety zdjęcie takie sobie... Mało fotogeniczny jest ten model. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego Mirage to, jak sądzę, to samo co aeroplast? „Wspaniały” model, nie zapomnę go nigdy - to był pierwszy model, jaki pokazałem w internetach, równo 20 lat temu - potem rozgrzebałem jeszcze ze 3, a jeden w pudełku wciąż czeka w piwnicy na swój czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego W dniu 14.02.2026 o 00:56, Mariusz 72 napisał: Wieża gotowa. Niestety zdjęcie takie sobie... Mało fotogeniczny jest ten model. Rekomenduję tego Pana do "Krzyża Walecznych i Nieustępliwych"! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego OK. Cudak sklejony. Pokazuję, żeby było widać ile się nacudowałem żeby wycudować tego cudaka. Dodałem nowe grubsze kółka, poprawiłem zęby w kół napędowych i obłociłem podwozie. Skończyłem drobne detale. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Umalowałem to szkaradztwo. Teraz bardziej normalnie wygląda. Fota trochę niestety nieostra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Ta szmata na błotniku coś ukrywa bo ni ch... nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Zgadłeś, tam jest ukryta druga szmata. Dodałem kalki, kolory bazowe i rozjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano Wtorek o 00:20 Autor Share Napisano Wtorek o 00:20 Po washu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi