Jump to content

T-60, T-70 zima 1943. Dwa ulepki...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Trochę pośnieżyło więc też mi się śniegu zachciało...  :)

Spróbuję coś wycisnąć z tych starych ulepków.

Figurki stare ale całkiem fajne. Wczoraj poskładałem.

btw jakby ktoś miał zbędna taka naklejkę to przyjmę z wdzięcznością "3a poduny"

5

4

Edited by Mariusz 72
Posted

@Mariusz 72T-70 to chyba Techmod? Też jakiś czas temu robiłem tę padakę, a w sumie to nawet obydwie, T-60 i T-70:) Co do napisu, nie wolisz zrobić pędzlem od ręki lub wyciąć sobie maski i machnąć aerografem? Moim zdaniem daje to lepszy efekt niż kalka

Posted (edited)

może i racja... ale jakoś do niego przywykłem :)  (tak chyba to był Techmod 1:35... kawał szrota...  cała nadzieja w opadach śniegu)

Edited by Mariusz 72
Posted

Myślę, że przede wszystkim kreatywne radzenie sobie z utrudnieniami ze strony producenta, bo o ile pamiętam, to dał do tego ścierwa tak o 2-3 ogniwa za mało;)

Posted

Całkiem fajne modele się szykują, niedawno składałem T-70, całkiem przyjemnie wyszedł, podobał się na wystawie :)  Co do długości gąsienic to faktycznie trzeba dopasować do otworów gąsienic zęby koła napędowego, ustawić na minimum oś regulacji koła napinającego, a osie kół nośnych muszą być na odpowiedniej wysokości czyli jak na zdjęciach, wtedy gąski maja właściwą długość..  Tak prosta konstrukcja, ze można ja maksymalnie oblachować :)

Posted

Jako rzeczecie. Gąski tragiczne są.

Napracowałem się, a efekt raczej mizerny. Pamiątkowe zdjęcie i t-70 pojedzie do kreta.

T-60 fot9

T-60 fot8

• 3 months later...
Posted

Model T-70 Miniart w końcu dotarł. Planuję wykorzystanie też modelu Techmod... ale lekko nie będzie. Nie wygląda to dobrze :)

Jeśli ktoś zna dobrze ten pojazd proszę o kontakt na priva.

T-60 fot10

• Super Moderator
Posted

obu jak znam życie :D , ja jakoś bardziej nie ufam Miniartowi po Valentine...

• Super Moderator
Posted

składalność może i jest w miarę ale merytorycznie porażka ale to na osobny temat a nie Koledze w temacie.

• Like 1
Posted

Miniart bez porównania lepszy.  Linie podziałów są poprawne. Wieża we właściwym miejscu.

Jednak już znalazłem kilka drobnych przeoczeń.

• 4 weeks later...
Posted

Witam

Po względnym poprawieniu płyt kadłuba zdecydowałem się dokupić drugi model XD ... więc Techmod bb

T70 fot1

Posted
T70 fot2

Kilka niezbędnych poprawek wstępnych. Bedę robił wersję wczesną (do tej dioramki) i późną w niemieckim malowaniu.

T70 fot3

• Like 2
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...