Super Moderator jawkers Napisano 19 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2022 Też zastanawiałem się nad otwartą. Ale mimo wszystko muszę jej dorobić brakujących kilka milimetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2022 Kolejny dzień i kolejne zmagania z materią. Kokpit pomalowany. Tablice przyrządów też. Prace przy owiewce trwają. Tu nadłożyłem, tam spiłowałem i jakoś pasuje. Może nie dokładnie ale pasuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 Coś mi ten niebieski nie pasuje... 1 godzinę temu, jawkers napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2022 Postaram sie jutro wymieszać odpowiedni odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 Trochę materiałów: Kokpit-panorama Widok z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Maja 2022 Witam. Niebieski poprawiony. Na to pójdzie jeszcze wash, to ten szary odrobinę ściemnieje. Tablica zegarów zrobiona. Dopiero na zdjęciu zobaczyłem, że na jednej tablicy zegary są przesunięte. Już zostały poprawione. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 Taki maly niuans, w Iskrze sztuczne horyzonty byly odwrotnie malowane , bo brazowy byl u gory a niebieski na dole.takie radzieckie ustrojstwo.pozdrawiam i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Maja 2022 7 minut temu, Snakeplisken napisał: Taki maly niuans, w Iskrze sztuczne horyzonty byly odwrotnie malowane , bo brazowy byl u gory a niebieski na dole.takie radzieckie ustrojstwo.pozdrawiam i podziwiam. Hmmm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 W dniu 20.05.2022 o 22:18, jawkers napisał: Kolejny dzień i kolejne zmagania z materią. Kokpit pomalowany. Tablice przyrządów też. Prace przy owiewce trwają. Tu nadłożyłem, tam spiłowałem i jakoś pasuje. Może nie dokładnie ale pasuje. Dziwne. Dałbym głowę obciąć (oczywiście nie swoją), że jak 30 lat temu robiłem Iskrę to abstra:bip:ąc od kształtu i przejrzystości owiewka pasowała w swoje miejsce. 2 godziny temu, jawkers napisał: Hmmm To jest sztuczny horyzont AGD-1. Wcześniejsze Iskry miały AGI-1, który faktycznie kolory miał odwrotnie. Dlatego żeby uniknąć pomyłki można było spotkać malowane na kadłubie oznaczenia sztucznego horyzontu (i silnika, który mógł być słabszy lub mocniejszy). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2022 17 godzin temu, Wymysl napisał: Dziwne. Dałbym głowę obciąć (oczywiście nie swoją), że jak 30 lat temu robiłem Iskrę to abstra:bip:ąc od kształtu i przejrzystości owiewka pasowała w swoje miejsce. Najprawdopodobniej jest to wina nie zaciskających się dokładnie form. W okół każdego przeźroczystego elementu, był rozlany materiał (plastik), który dostał się miedzy zaciśnięte formy. Dlatego pewnie nie dolało w pełni owiewek i brakowało z każdej strony materiału. Dzisiaj zająłem się owiewką. Pozostało jeszcze zamaskować owiewkę i można zamykać kadłub. Myślę, że w przyszły weekend skończę wnętrze i zamknę kadłub. Wtedy przejdę do drugiego etapu budowy, czyli na zewnątrz modelu. Widać kilka głębszych rys, ale w niczym mi one nie przeszkadzają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 Zawsze możesz napisać do mistercrafta prośbę o przysłanie zastępczej owiewki. Na ich stronie jest formularz do zamawiania części. Zamawiałem owiewkę do karasia i przysłali mi trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 18 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Zawsze możesz napisać do mistercrafta prośbę o przysłanie zastępczej owiewki. Na ich stronie jest formularz do zamawiania części. Zamawiałem owiewkę do karasia i przysłali mi trzy. tylko te przesłane tez nie są super jakości - przerabiałem to w śmigłowcu tygrys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 W dniu 23.05.2022 o 19:30, Kolekcjoner WP napisał: Zawsze możesz napisać do mistercrafta prośbę o przysłanie zastępczej owiewki. Na ich stronie jest formularz do zamawiania części. Zamawiałem owiewkę do karasia i przysłali mi trzy. To Kolega albo ma w MC jakieś wtyki, albo trafił na Dzień Litości Nad Sklejaczem; ja na początku zeszłego roku chyba z 5-6 razy ichni formularz słałem w sprawie "szklarni przedniego strzelca" do Łosia i ani be..., ani me...., ani ku-ku-ryku; jak grochem o ścianę - zero odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2022 Witam. Prace nad kokpitem zostały zakończone Nie mam już sił, więc nie będę się rozpisywał. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 W dniu 24.05.2022 o 21:22, Slawek_26869 napisał: To Kolega albo ma w MC jakieś wtyki, albo trafił na Dzień Litości Nad Sklejaczem; ja na początku zeszłego roku chyba z 5-6 razy ichni formularz słałem w sprawie "szklarni przedniego strzelca" do Łosia i ani be..., ani me...., ani ku-ku-ryku; jak grochem o ścianę - zero odzewu. To dziwne. Przy Aichi też zamawiałem oszklenie i tak jak Kolekcjoner WP dostałem trzy (całą gałązkę) + arkusz kalek (nie zamówionych) "od ręki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Czerwca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Czerwca 2022 Witam. Kolejne postępy przy iskrze. Skleiłem kadłub. po sklejeniu, zauważyłem, że nie wkleiłem silnika. Skrzydła też wkleiłem już na swoje miejsce. Pomyślałem, że wykonam własny silnik. Zacząłem też obklejać model blaszkami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 17 godzin temu, jawkers napisał: Witam. Kolejne postępy przy iskrze. Skleiłem kadłub. po sklejeniu, zauważyłem, że nie wkleiłem silnika. Skrzydła też wkleiłem już na swoje miejsce. Pomyślałem, że wykonam własny silnik. Zacząłem też obklejać model blaszkami Hamulce wpuściłeś w skrzydła, czy przykleiłeś na wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Czerwca 2022 10 godzin temu, Wymysl napisał: Hamulce wpuściłeś w skrzydła, czy przykleiłeś na wierzchu? Przykleiłem na wierzchu, bo nie chciało mi się bawić i pogłębiać. Choć myślę czy tego nie poprawić, tylko czy jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Czerwca 2022 Dobra, zdecydowałem że jak robić, to zrobić. Wgłębienie wyżłobione Hamulec jest na równo ze skrzydłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 O Panie! Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Czerwca 2022 Walka z podwoziem. Rzeźbienie otworu nad kołem Upuściłem powietrze z kół Wnęki podwozia uzupełniam w elementy fototrawione Nałożyłem szpachlę w płynie, miedzy szpary skrzydła a kadłub Braki w owiewce są uzupełniane. Hamulce przyklejone Tak wygląda na chwilę obecną. Golenie jeszcze nie przyklejone są. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 W dniu 26.06.2022 o 16:44, jawkers napisał: Rzeźbienie otworu nad kołem Ło, Panie! Z tym otworem to przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lipca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lipca 2022 Witam. Dzisiaj przykleiłem elementy, które nawet nie wiem jak się nazywają. Jak możecie napisać ich poprawną nazwę, to będę bardzo wdzięczny. Tak wygląda całość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 15 minut temu, jawkers napisał: Dzisiaj przykleiłem elementy, które nawet nie wiem jak się nazywają. Jak możecie napisać ich poprawną nazwę, to będę bardzo wdzięczny. Brzechwa. Ale nie pisarz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lipca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lipca 2022 9 minut temu, _OldMan_ napisał: Brzechwa. Ale nie pisarz. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi