Bartas89 Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 Przednie koło zamontowane. Po zrobieniu zdjęć odłożyłem koło z lagą na biurko i po coś sięgałem, nie zauważyłem i potrąciłem tę część i spadła na ziemię. W momencie lotu na całe gardło i całe mieszkanie poszło "kur.....aaaa!!!!!!!!!!!". Żona drze się do mnie co się stało, bo pewnie myślała, że palca sobie uciąłem albo coś innego. Mówię do niej, że model mi spadł. A ona na to " eeee myślałam, że coś się stało" xD Nie wiem co gorsze. To, że koło spadło i się uszkodził lakier na rancie błotnika, czy to, że żona nie wie jaki dramat przeżyłem Aha, lagi pomalowane Mr. Hobby Super Mettalic Titanium Silver z czarnymi śrubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Stycznia 2021 Share Napisano 27 Stycznia 2021 Z boku na lewej ladze też się kuku zrobiło. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 23 minuty temu, cayman napisał: Z boku na lewej ladze też się kuku zrobiło. ? Na lewej ladze od przodu czy od tyłu? Nie widzę tego kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Stycznia 2021 Share Napisano 27 Stycznia 2021 21 minut temu, Bartas89 napisał: Na lewej ladze od przodu czy od tyłu? Nie widzę tego kuku Pierwsza fotka , z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 4 minuty temu, cayman napisał: Pierwsza fotka , z boku. Tam gdzie śruba wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Stycznia 2021 Share Napisano 27 Stycznia 2021 10 minut temu, Bartas89 napisał: Tam gdzie śruba wychodzi? Tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 A nie wiem co to jest. Jak wrócę do domu to się temu przyjrzę. Zdjęcia były robione przed upadkiem, także to nie od upadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Stycznia 2021 Share Napisano 27 Stycznia 2021 Napisałbym, że wygląda to jak miejsce odcinania od ramki, ale akurat w tych miejscach ich nie ma. Musiało powstać przy pracach. Tym razem nie pocisnę, że ma być lustrzany efekt, ale i tak jest zbyt mało metaliczny Wygląda jak XF-56 z Tamiyi. Po drugie laga powinna mieć dwa odcienie - dolna część bardziej srebrna, górna pogrubiająca się - coś w stylu domieszki miedzi lub złota, odcień Titianium Silver mógłby tutaj być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 Model ukończony. Wykończył mnie ten dziad fizycznie i psychicznie. Niezależnie od tego jakie ma niedoróbki to jestem dumny z siebie, że się nie poddałem i doprowadziłem go do końca. Z jakim skutkiem to się niedługo okaże jak wrzucę galerię. Dzięki wszystkim na śledzenie i porady, a w szczególności dla Caymana, który zawsze mi służył pomocą i dobrym słowem. Piotrek, masz u mnie dużeeeee piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Czekam Młody na galerię , zobaczymy co urzeźbiłeś i pamiętaj co Ci wielokrotnie mówiłem ,że najważniejsza jest cierpliwość i dopracowanie detalu. To przyjdzie z czasem . Jednego jestem pewien ,że na tej lekcji czegoś się nauczyłeś i przezwyciężyłeś strach . Dzięki za Dzięki a browar lubię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 W dniu 9.12.2020 o 22:32, DarkWing napisał: Ej... nie oszukuj. Miał być "prosto z pudła", co to za zmywanie fabrycznego chromu ??? Nie chcę prorokować i źle Ci wróżyć ale.... popłyniesz z tym modelem, właśnie na chromach. Jakkolwiek będziesz je robił. Nie obraź się ale to jeszcze nie Twój poziom. Widziałem w innym wątku, że Dark się odezwał i uaktywnił. W związku z tym chciałem się tylko zapytać czy w końcowym rozrachunku popłynąłem z tym modelem i czy to nie mój poziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Godzinę temu, Bartas89 napisał: Widziałem w innym wątku, że Dark się odezwał i uaktywnił. W związku z tym chciałem się tylko zapytać czy w końcowym rozrachunku popłynąłem z tym modelem i czy to nie mój poziom? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 59 minut temu, Bartas89 napisał: Widziałem w innym wątku, że Dark się odezwał i uaktywnił. W związku z tym chciałem się tylko zapytać czy w końcowym rozrachunku popłynąłem z tym modelem i czy to nie mój poziom? No i w ogólnym rozrachunku DarkWing miał rację - popłynąłeś na wszystkich zmywanych chromach, bo do wyglądu jak na oryginale to im brakuje baaaaaardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 13 minut temu, toled napisał: No i w ogólnym rozrachunku DarkWing miał rację - popłynąłeś na wszystkich zmywanych chromach, bo do wyglądu jak na oryginale to im brakuje baaaaaardzo dużo Ktoś tu rozpaczliwie potrzebuje akceptacji i uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 7 minut temu, Dorotka napisał: Ktoś tu rozpaczliwie potrzebuje akceptacji i uznania Ja lekarza potrzebuję, bo prawie wylewu dostałem jak to przeczytałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 34 minuty temu, Dorotka napisał: Ktoś tu rozpaczliwie potrzebuje akceptacji i uznania Przestań pierdzielić. Facet napisał, że popłynę, a nie popłynąłem i od tego czasu się nie odzywa. Ja wiem, że Ty jesteś pierwszy do wyśmiania. A Twoim przybocznym widzę, że jest toled, który chce Ci się prawie w każdym wątku przypodobać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 10 minut temu, Bartas89 napisał: Przestań pierdzielić. Facet napisał, że popłynę, a nie popłynąłem i od tego czasu się nie odzywa. Ja wiem, że Ty jesteś pierwszy do wyśmiania. A Twoim przybocznym widzę, że jest toled, który chce Ci się prawie w każdym wątku przypodobać. Oddychaj, głęboko i równomiernie... To minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 23 minuty temu, Dorotka napisał: Oddychaj, głęboko i równomiernie... To minie Tak mój Panie, masz rację mój Panie (to kiedy ta zapłata za bycie Twoim przybocznym?) Cóż kolego Bartas, pozostaje poczekać na Twój nowy warsztat z w pełni samodzielnie wykonanego modelu bez naszych porad Z uwagi na ilość wykonanych modeli koniec taryfy ulgowej, będziesz traktowany i oceniany na równi z warsztatami Caymana, Dorotki, Trojana, GTiStyle, moim etc. Tylko na wszelki wypadek kup zapasowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 Godzinę temu, toled napisał: Tak mój Panie, masz rację mój Panie (to kiedy ta zapłata za bycie Twoim przybocznym?) On Ci nie musi płacić. Niektórzy ludzie lubią włazić innym w pewne części ciała i opływać w wazelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Skoro już mnie wywołujesz..... Napisałem i podtrzymuję to co napisałem - niestety. Nie odzywam się (chociaż pilnie śledzę forum) bo.... po co. Model w galerii ogólnie prezentuje się pozytywnie. Chromy.... jeśli napisałbyś, że Twoją koncepcją jest zrobienie srebrnych lag i wydechu to pewnie nikt by się Ciebie nie czepiał. Ale nie, zmyłeś chrom z tych części i piszesz, że zrobiłeś swój... chrom. Na innych elementach faktycznie jest chrom ale... fabryczny, tam go już nie zmywałeś. A widać to wybitnie np. na tylnych kierunkowskazach. Piękny chrom i było by cacy gdybyś to Ty go położył. Ale nie Twoja to zasługa i wiem to, bo niestety widać miejsca odcięcia z ramki, jakbyś chromował to by tego nie było :D... Domyślam się więc, że wszędzie tam gdzie widzimy piękne lustro chromu to jest to oryginalna część. Porównaj więc te części ze swoim wydechem i chyba będziesz wiedział o czym mowa.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Jeszcze dodam.... Nigdy nie uważałem się za super modelarza, jestem bardzo przeciętny ale kiedyś postawiłem na spraye i dzisiaj przede wszystkim lakier bezbarwny to u mnie Vallejo w sprayu. Może moje modele nie sa tac "cukierkowe" jak jak po lakierze 2k ale skromnie powiem, że dużo im nie brakuje... I nigdy nie miałem takich problemów z malowaniem i lakierowaniem jak Ty.. więc może zmień technikę, obniż (póki co) ambicje... Odpowiedz sobie po co Ci to hobby.... Dla siebie czy na pokaz ? Ja motor robię średnio w 1 m-c (chociaż mogę i robiłem w 1 tydz.) a dziennie siedzę po 3-6 godz. (pracuję, mam rodzinę, 2 dzieci i 51 lat na karku). Robię to dla siebie, bo mnie to odstresowuje, bo to lubię, bo cieszy mnie to co ulepie.... Warsztaty i galerie robię bardziej dla siebie - z czasem tyle tego się nazbiera, że zaczyna zwyczajnie brakować miejsca i trzeba coś sprzedać więc jakiś ślad pozostanie.... Pomyśl nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 Dark Moim zamiarem było zrobienie schludnego i czysto sklejonego modelu. A czy to będzie na chromach fabrycznych czy kładzionych przeze mnie to sprawa drugorzędna. Wydech jest specjalnie tak zrobiony, aby przytłumić całościowy blask modelu, co jak Ty sam w swoim warsztacie napisałeś, że przez ilość chromów wygląda on sztucznie i zabawkowo. Jeszcze odnośnie wydechu, to najbardziej mnie w fabrycznych wydechu drażni szpara, łączenie między połówkami. I dlatego zdecydowałem się zdjąć z niego chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 No i cacy... Tobie się podoba i wyszedł Ci tak jak chciałeś... po co do tego dorabiać politykę spiskową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 11 minut temu, DarkWing napisał: No i cacy... Tobie się podoba i wyszedł Ci tak jak chciałeś... po co do tego dorabiać politykę spiskową ? Pisząc mi na pierwszej stronie w tym wątku, że nie podołam i nie mój poziom to wjechałeś mi na ambicję Między innymi dlatego zmywałem go 9 razy, żeby udowodnić Tobie, że podołam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi