Kon_Bar Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Dzisiaj chciałem pochwalić się nowym "nabytkiem" na półce z szybowcami - Piper Pa-25 Pawnee. Dlaczego na półce z szybowcami? Parę tygodni temu kolega zapytał mnie: a czym ty te szybowce wyciągasz? No i wyszło, że nie bardzo jest czym... Na szybko "internety" pokazały, że: a) jest model; b) może być przerobiony na holówkę; c) jest lepsze malowanie niż w pudełku. Po dwóch tygodniach pracy ulepiłem takie cudo jak na fotkach. Ponieważ miałem tylko kilka fotek oryginału to niektórych rzeczy musiałem się domyślać (albo co gorsza zobaczyłem nowe zdjęcie po fakcie a więc: zamalowywanie / urywanie / przerabianie). Proszę o łagodny wymiar kary - wiem, że model ma trochę wad 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Godzinę temu, Kon_Bar napisał: Po dwóch tygodniach pracy ulepiłem Kurde, marzę o takim tempie... Mimo, że Dusty ładnie wyszedł, to jednak Wilga jest szybowcowym klasykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Kon_Bar napisał: a czym ty te szybowce wyciągasz? No i wyszło, że nie bardzo jest czym... ja to bym nawet poszedł za ciosem i zlepił jeszcze ze 2 jakieś "wyciągacze" bo bardzo fajnie Ci wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 13 minut temu, M.A.V. napisał: ja to bym nawet poszedł za ciosem i zlepił jeszcze ze 2 jakieś "wyciągacze" bo bardzo fajnie Ci wychodzą Na przykład Jaczka-12, wspomnianą Wilgę i na dodatek Zlina od Żelaznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2020 To ja grupowo odpowiem Wilgę planuję, ale... "S-kę" (sanitarną) - niestety mam tylko jeden model i to... na pływakach Jak-12... Holówki to chyba tylko 12M a ja mam 12A (sanitarny ponownie) - ktoś wydaje konwersję czy ew. scratch (i czy możliwy tzn. różnica tylko w silniku?) Zlinki - tu mam plany, nie ukrywam 42M, 142, 242 i 526(ML). Myślałem o "Żelaznym", ale kalek to chyba już nigdzie nie ma? A w temacie "Zelaznego" to chyba jeszcze Extra holuje Foxa? Rozważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Jak-12... Holówki to chyba tylko 12M a ja mam 12A (sanitarny ponownie) - ktoś wydaje konwersję czy ew. scratch (i czy możliwy tzn. różnica tylko w silniku?) Zlinki - tu mam plany, nie ukrywam 42M, 142, 242 i 526(ML). Myślałem o "Żelaznym", ale kalek to chyba już nigdzie nie ma? Jak-12M ma prostokątne skrzydła a Jak-12A trapezowe. Co do kalek do zlinka - to nie ma. Jak odgrzebię swojego zlinka, pewnie będę zamawiał kalki - możemy się wtedy zgadać i wspólnie coś zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Kon_Bar napisał: Wilgę planuję, ale... "S-kę" (sanitarną) - niestety mam tylko jeden model i to... na pływakach czyżby Amodel - mam i ja... straszne "mydło" ale jak tylko ją zobaczyłem to musiałem kupić Edytowane 11 Grudnia 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 moja Wilga juz na 70 % Bedzie "wyciagacz" z Jeleniej Gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Rób te holowniki szybowców dalej. Ten bardzo ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 17 godzin temu, RAV napisał: Mógłbyś opowiedzieć o kalkach? Skąd są i czy da się takie zdobyć? Przytulam się do zapytania RAVa Mój Dusty czeka nadal w pudełku, a tam jest malowanie do SP-ZGS ale tylko jako "Ustronianka". Muszę poszukać czy mam jeszcze zamienniki kołowe do tej pływakowej (czasami człek się musi zabezpieczyć w części do kilku sztuk) Z tym że, ta sanitarna to był "patyczak" 3S. W sumie były dwie SP-CRB i CRK, ale coś kojarzę 35-tkę jakąś z regiem SP-HX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Piekny !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 W dniu 11.12.2020 o 23:27, sebastain napisał: Co do kalek do zlinka - to nie ma. Jak odgrzebię swojego zlinka, pewnie będę zamawiał kalki - możemy się wtedy zgadać i wspólnie coś zamówić. Potencjalnie jestem zainteresowany (choć jak zrobię Z-526ML to... sam nie wiem) W dniu 13.12.2020 o 14:19, RAV napisał: Mógłbyś opowiedzieć o kalkach? Skąd są i czy da się takie zdobyć? 7 godzin temu, Artek82 napisał: Przytulam się do zapytania RAVa Mój Dusty czeka nadal w pudełku, a tam jest malowanie do SP-ZGS ale tylko jako "Ustronianka". Kalki to moja produkcja. Jak jesteście mocno zainteresowani to zapraszam na PW - fanatykom tematu zrobię po kosztach 7 godzin temu, Artek82 napisał: Przytulam Muszę poszukać czy mam jeszcze zamienniki kołowe do tej pływakowej (czasami człek się musi zabezpieczyć w części do kilku sztuk) Z tym że, ta sanitarna to był "patyczak" 3S. W sumie były dwie SP-CRB i CRK, ale coś kojarzę 35-tkę jakąś z regiem SP-HX? Też mi się wydaje, że to 3-ka a nie 35-ka, ale to był plus Może takie zawieszenie dam radę wykonać Wszystkim kolegom dziękuję za miłe komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi