Xmen Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Pierwszy skończony w tym roku.Geometrii podwozia nie sprawdzałem. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Xmen 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 16 minut temu, Xmen napisał: Pierwszy skończony w tym roku 16 minut temu, Xmen napisał: Geometrii podwozia nie sprawdzałem. Komentarz: Spit na zielono i z czerwoną gwiazdą - rzadkość jak czterolistna koniczynka. Brawo za podejście do tematu Ciekawe malowanie, biały ster przełamuję zieleninę w miły dla oka sposób. Brudzenie jak to w kolegi stylu - minimalistyczne. Ale to pewnie samolot tuz po przemalowaniu w "jedynie słuszne barwy" Ogólnie - duży plusik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Spitfire w ciekawym malowaniu, rzadko spotykanym. Podoba mi się w tym malowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Bardzo ładny "Plujący ogniem" w nietuzinkowym "ubranku" Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Slawek_26869 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Prawdziwy rodzynek. Medal za pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Model śliczny, a z czerwonymi gwiazdami wygląda bardzo fajnie :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) I to jest bardzo słuszna koncepcja.... Ciekawe jakby wyglądał Jaczek albo Ławoczka z kokardami RAF-u? Edytowane 5 Stycznia 2021 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 45 minut temu, jmx62 napisał: Ciekawe jakby wyglądał Jaczek albo Ławoczka z kokardami RAF-u? Były w jakimś polskim filmie Jaki ucharakteryzowane na Spitfire.Mialy naniesione brytyjskie oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Dzięki wszystkim za opinie.Fajnie że się podoba.Model jest częścią kolekcji Lend-Leas.Będzie jeszcze jeden Spitfire z gwiazdami.Tym razem Vb.Niestety tym razem już w kamuflażu Day Fighter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 6 minut temu, Xmen napisał: Były w jakimś polskim filmie Jaki ucharakteryzowane na Spitfire.Mialy naniesione brytyjskie oznaczenia. Na podstawie książki Janusza Meissnera "Niebieskie drogi"(współtwórcą scenariusza filmowego był sam J.M.) film z 1955r. pt. "Sprawa pilota Maresza". Filmu niestety nie widziałem tylko gdzieś w necie parę fotosów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Ja filmu też nie widziałem.W nie ukazującym się już czasopiśmie "Lotnictwo z szachownicą" były pokazane sylwetki kolorowe na okładce. W "Mini Replice" też jest chyba parę zdjęć pokazanych. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Sorki, pomyliłem tytuły. Te Jaczko-Spity były w filmie " Historia jednego myśliwca " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 3 minuty temu, jmx62 napisał: Sorki, pomyliłem tytuły. Te Jaczko-Spity były w filmie " Historia jednego myśliwca " Zawsze można się pobawić w "What if" i zrobić sobie taki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 48 minut temu, jmx62 napisał: Na podstawie książki Janusza Meissnera "Niebieskie drogi"(współtwórcą scenariusza filmowego był sam J.M.) film z 1955r. pt. "Sprawa pilota Maresza". Filmu niestety nie widziałem tylko gdzieś w necie parę fotosów. Można nadrobić: https://www.cda.pl/video/57185138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 I to nie będzie what if.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) 19 minut temu, Mikolaj75 napisał: I to nie będzie what if.... Ale tym to musiał byś się Ty zająć.Bo trochę przerabiania jest a to za wysokie progi na moje nogi.Nie ten poziom umiejętności.Ja to wiesz tak prosto z pudełka złożyć ,wymalować i na półkę Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi