cayman Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 8 minut temu, toled napisał: Zawsze możesz zrobić dioramę z zepsutym wrakiem I to jest zajeb....sty pomysł, bo akurat Bartas już jest w tym Mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 WitamJa bym z przekory zrobił wrak idealny, może to być ciekawsze niż błyszcząca wersja.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 W sumie, do trzech razy sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Share Napisano 16 Lutego 2021 Lecimy dalej z tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Lutego 2021 Share Napisano 16 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Tak teraz powiem, że srebrny jest trudnym kolorem z tego względu, że nawet jak Ci się wżery nie zrobią to zbyt duża ilość claru naraz może trochę inaczej poustawiać ziarno w bazie i będą plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 Teraz, jakub476 napisał: Tak teraz powiem, że srebrny jest trudnym kolorem z tego względu, że nawet jak Ci się wżery nie zrobią to zbyt duża ilość claru naraz może trochę inaczej poustawiać ziarno w bazie i będą plamy. Masz rację. Zastanawiam się nad innym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Może się komuś przyda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 1 godzinę temu, jakub476 napisał: Tak teraz powiem, że srebrny jest trudnym kolorem z tego względu, że nawet jak Ci się wżery nie zrobią to zbyt duża ilość claru naraz może trochę inaczej poustawiać ziarno w bazie i będą plamy. Tutaj jestem innego zdania.Mam zrobionych parę modeli w różnych odcienia silvera i plam na żadnym nie ma . Kluczem jest umiejętność położenia cleara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 8 minut temu, cayman napisał: ... umiejętność ... To słowo klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 3 minuty temu, Dorotka napisał: To słowo klucz Nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Ostatnio nasz mistrz pytał o GX-a, więc może jest szansa, bo jak pójdzie znów wiadro Duxona na to, to pewnie wyjdą wszelkie ubytki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 No przecież mi nie chodziło o to, że nie da się srebrnego modelu zrobić... Ale trzeba uważać z wylewaniem claru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 Obecnie w swoim laboratorium testuję (na innym organizmie niż Porsche) chemię ZP. Ale po podkładzie i po bazie daje temu odpocząć dłużej niż to co pisał Dorotka w swoim poradniku. Tak 24h daje podkładowi i 24h daje bazie. Dopiero później daję clar. Zobaczymy jak to się zachowa. Dzisiaj będę dawał clar. Warunki na schnięcie miało idealne. Mam na myśli temperaturę, wilgotność i ciśnienie powietrza oraz puściłem muzykę relaksacyjną. Mam nadzieję, że clar nie zmyje wszystkiego co pod spodem tak jak to bywało onegdaj. Pozdrawiam was czule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: ... oraz puściłem muzykę relaksacyjną ... Wagnera puść, lepiej schnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 30 minut temu, Dorotka napisał: Wagnera puść, lepiej schnie... Zboczenie zawodowe, po cholerę mu Wagner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Napisał, że puszcza muzykę relaksacyjną, a z tego co mi wiadomo podkłady i baza od ZP kiepsko na nie reagują. Prawidłowe schnięcie gwarantuje tylko hard rock, albo Wagner właśnie. Zaraz zrobię uzupełnienie w "poradniku"...* * Clear schnie najlepiej przy IX koncercie fortepianowym Es-dur Mozarta (KV 271) Edytowane 17 Lutego 2021 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 4 minuty temu, Dorotka napisał: Clear schnie najlepiej przy IX koncercie fortepianowym Es-dur Mozarta (KV 271) Kurde a ja myślałem,że przy V Symfonfii Van Beethovena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 Wy się nie znacie, to niemiecka maszyna. Ino Ramstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 To może niemiecki symphonic metal?;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 8 minut temu, toled napisał: Wy się nie znacie, to niemiecka maszyna. Ino Ramstein Uwielbiam Ramsteina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 8 minut temu, cayman napisał: Uwielbiam Ramsteina. Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 2 godziny temu, toled napisał: Wy się nie znacie, to niemiecka maszyna. Ino Ramstein Ale farby ZP są angielskie. Może więc coś z UK lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 11 minut temu, BCI Batou napisał: Ale farby ZP są angielskie. Może więc coś z UK lepiej? Cóż, to nie pozostaje nic innego jak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 Eksperyment z ZP dobiegła końca. Operacja się udała, ale pacjent zmarł. Lakier ZP zmył wszystko, łącznie z podkładem W związku z tym wylądował w koszu i niech tam zgnije. Gorszego szitu w życiu nie używałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi