mysiek13 Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) Witam serdecznie, Ił 2 się suszy i nabiera siły do decyzji czy przemalować zielony to zaczynamy takiego typka dla mnie zawsze symbolizował radziecką technikę brutalnego pola atomowej wojny i rozwiązań "gniotsa nie łamiotsa, strzechy mamy słomiane, gumowce brudne ale atom leci dwa macha... " poza tym jak go miał Kolega z Veb Plasticardu w podstawówce, to też zawsze chciałem go mieć. I wbrew pozorom nie jest to konstrukcja niemożebnie skomplikowana na szczęście Planowane malowanie oczywiście WWS Polszy w NMF... Plastik miły w obróbce, taki trochę jak lepsze Ace, co potwierdza logo ... Czekam jeszcze na domówioną "rułę wydechu " bo oryginał wygląda zwyczajnie słabo Początki poszły szybko, spasowanie nadspodziewanie dobre Edytowane 6 Lutego 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) Skrzydła i statecznik pionowy sklejone, główne części obrobione... Wspomniane logo, widoczne też na Gazie czapajewie Ace, tu na bombie atomowej Pani Pelagii z wózkiem, najsłabszej ramce zestawu ... Zbliżenie na elementy dyszy oraz żywicznych kół Resikita, utwierdzające mnie w słuszności wydania sum bajońskich na nową "rurę" . Oprócz Polskich Skrzydeł czekam też na pozycję o Su7 z Aeromaxa... Powinny być w połowie przyszłego tygodnia... PS czy Ktoś mi podpowie jak przeplatać tekst zdjęciami, bo mnie się zawsze zdjęcia wklejają ciurkiem Mmm Edytowane 6 Lutego 2021 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) Ciekawy jestem tego warsztatu. W sumie bardziej tego jak będzie Ci szło z modelem z tej firmy. Będę zaglądał. 29 minut temu, mysiek13 napisał: PS czy Ktoś mi podpowie jak przeplatać tekst zdjęciami, bo mnie się zawsze zdjęcia wklejają ciurkiem Oddzielasz każde zdjęcie (link) enterem, w przerwie między nimi możesz wpisać tekst. Edytowane 6 Lutego 2021 przez rudy0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 Rudy007 faktycznie zadziałało, dzięki pięknie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 9 godzin temu, mysiek13 napisał: Planowane malowanie oczywiście WWS Polszy Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 9 godzin temu, mysiek13 napisał: WWS Polszy A było coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 3 minuty temu, Xmen napisał: A było coś takiego ? U nas to było LLP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Oczywiście że nie było w języku polskim wojenno wozdusznych sił Grześ ma zdecydowanie rację, chociaż po ukraińsku jest WPS Polszi Edytowane 7 Lutego 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Wiem co oznacza ten skrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) 12 minut temu, Grzes napisał: U nas to było LLP Czegoś takiego też nie było.Człon "ludowe" został dodany tylko i wyłącznie w celach propagandowych i nieoficjalnie.A że z czasem wszedł do powszechnego użycia to inna historia.Od 1962 r. były Wojska Lotnicze. Edytowane 7 Lutego 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 A co oznacza P w skrócie ukraińskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 10 minut temu, Xmen napisał: Czegoś takiego też nie było.Człon "ludowe" został dodany tylko i wyłącznie w celach propagandowych i nieoficjalnie.A że z czasem wszedł do powszechnego użycia to inna historia. Trochę takie pisanie po próżnicy. Cóż z tego, że nie było, skoro wszędzie nazwy LLP i LWP były używane i każdy wie o co chodzi. 7 minut temu, mysiek13 napisał: A co oznacza P w skrócie ukraińskim? військові повітряні сили 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Trochę ruszyło wnętrze Gotowe do podkładu szarym surfacerem Posiłkowałem się nieco uniwersalnymi blaszkami Ace do współczesnych samolotów radzieckich i rosyjskich I po surfacerze Edytowane 7 Lutego 2021 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Powstanie jeszcze do kompletu jakiś ZIŁ Może APA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Czekam na APĘ już z 3 miesiące... Ale może Krasula, bo GPM zapowiada wydruk 3D ich modelu kartonowego zobaczymy, marzy mi się Ursus jak z tego zdjęcia Źródło "Polskie Skrzydła" Edytowane 8 Lutego 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 10 godzin temu, mysiek13 napisał: Posiłkowałem się nieco uniwersalnymi blaszkami Ace do współczesnych samolotów radzieckich i rosyjskich Niezła ta blaszka. Trochę tam tego nawsadzali. Na płycie obok samolotu to coś z zestawu: APA, Tlen, Powietrze, Azot (zestawu z tym ostatnim nie ma) lub coś do holowania, trzeba by fotki przejrzeć co tam w Bydgoszczy jeździło. Krasula to raczej w oddali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 8 Lutego 2021 Autor Share Napisano 8 Lutego 2021 Płaty obrobione, lewy dostał trochę przewodów, prawy jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Ta wiązka kabli wygląda tak jakby była cała zalana klejem. Po polakierowaniu może to kiepsko wyglądać. Przyglądam się dalej bo rury od Suchoja są w centrum moich zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 7 minut temu, rymulus napisał: Ta wiązka kabli wygląda tak jakby była cała zalana klejem. Po polakierowaniu może to kiepsko wyglądać. Przyglądam się dalej bo rury od Suchoja są w centrum moich zainteresowań. A które łobuzie, bo nic się nie sypnąłeś..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 12 minut temu, Mikolaj75 napisał: A które... Su-7, bo to taki wstęp do całej pięknej rodziny tych maszyn, a przede wszystkim Su-20 i Su-22. Ilość genialnych polskich malowań tych samolotów jest niesamowita. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 1 minutę temu, rymulus napisał: Su-7, bo to taki wstęp do całej pięknej rodziny tych maszyn, a przede wszystkim Su-20 i Su-22. Ilość genialnych polskich malowań tych samolotów jest niesamowita. @rymulusmyślami jestem z Tobą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 9 minut temu, rymulus napisał: Su-7, bo to taki wstęp do całej pięknej rodziny tych maszyn, a przede wszystkim Su-20 i Su-22. Ilość genialnych polskich malowań tych samolotów jest niesamowita. Racja, jak mogę to proszę o 7U. Mysiek - fotel fajny, o kablach rymulus wspomniał. Detal jest fajny jak dobrze zrobiony, inaczej szpeci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 8 Lutego 2021 Autor Share Napisano 8 Lutego 2021 jak wyschnie, to z wierzchu nadmiar kleju ściągnę skalpelem i delikatnie debonderem, ale to robota na jutro rano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Lewy płat wyczyszczony debonderem i skalpelem, błyszczące tło wnęki jest po extra thin Tamiya, to nie jest zalane superglutem mam nadzieję że wygląda lepiej Prawy płat też dostał trochę przewodów, jak podeschnie to nadmiar kleju ściągnę debonderem.. Edytowane 9 Lutego 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 WitamBędę śledził bo srebrne rury też mnie interesują, a widzę że jest spora grupa fanów. Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi