Skocz do zawartości

Su7 BM Modelsvit 1/72

mysiek13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, Ił 2 się suszy i nabiera siły do decyzji czy przemalować zielony to zaczynamy takiego typka 😃dla mnie zawsze symbolizował radziecką technikę brutalnego pola atomowej wojny i rozwiązań "gniotsa nie łamiotsa, strzechy mamy słomiane, gumowce brudne ale atom leci dwa macha... " poza tym jak go miał Kolega z Veb Plasticardu w podstawówce, to też zawsze chciałem go mieć. I wbrew pozorom nie jest to konstrukcja niemożebnie skomplikowana na szczęście 😃Planowane malowanie oczywiście WWS Polszy w NMF... Plastik miły w obróbce, taki trochę jak lepsze Ace, co potwierdza logo 😂... Czekam jeszcze na domówioną "rułę wydechu " bo oryginał wygląda zwyczajnie słabo 🤨 Początki poszły szybko, spasowanie nadspodziewanie dobre 👍

IMG_20210206_101711.jpg

Edytowane przez mysiek13

Skrzydła i statecznik pionowy sklejone, główne części obrobione... Wspomniane logo, widoczne też na Gazie czapajewie Ace, tu na bombie atomowej Pani Pelagii z wózkiem, najsłabszej ramce zestawu 🥺... Zbliżenie na elementy dyszy oraz żywicznych kół Resikita, utwierdzające mnie w słuszności wydania sum bajońskich na nową "rurę" 😂. Oprócz Polskich Skrzydeł czekam też na pozycję o Su7 z Aeromaxa... Powinny być w połowie przyszłego tygodnia...  PS czy Ktoś mi podpowie jak przeplatać tekst zdjęciami, bo mnie się zawsze zdjęcia wklejają ciurkiem 😡

IMG_20210206_233835.jpg

Mmm

IMG_20210206_233658.jpg

IMG_20210206_234002.jpg

IMG_20210206_234049.jpg

IMG_20210206_233321.jpg

Edytowane przez mysiek13
  • Like 1

Ciekawy jestem tego warsztatu. W sumie bardziej tego jak będzie Ci szło z modelem z tej firmy. Będę zaglądał.

29 minut temu, mysiek13 napisał:

PS czy Ktoś mi podpowie jak przeplatać tekst zdjęciami, bo mnie się zawsze zdjęcia wklejają ciurkiem 😡

Oddzielasz każde zdjęcie (link) enterem, w przerwie między nimi możesz wpisać tekst.

Edytowane przez rudy0007

12 minut temu, Grzes napisał:

U nas to było LLP

Czegoś takiego też nie było.Człon "ludowe" został dodany tylko i wyłącznie w celach propagandowych i nieoficjalnie.A że z czasem wszedł do powszechnego użycia to inna historia.Od 1962 r. były Wojska Lotnicze.

Edytowane przez Xmen

10 minut temu, Xmen napisał:

Czegoś takiego też nie było.Człon "ludowe" został dodany tylko i wyłącznie w celach propagandowych i nieoficjalnie.A że z czasem wszedł do powszechnego użycia to inna historia.

Trochę takie pisanie po próżnicy.

Cóż z tego, że nie było, skoro wszędzie nazwy LLP i LWP były używane i każdy wie o co chodzi.

7 minut temu, mysiek13 napisał:

A co oznacza P w skrócie ukraińskim? 

військові повітряні сили

• Like 1

Trochę ruszyło wnętrze 

IMG_20210207_222004.jpg

Gotowe do podkładu szarym surfacerem 

Posiłkowałem się nieco uniwersalnymi blaszkami Ace do współczesnych samolotów radzieckich i rosyjskich 

IMG_20210207_223029.jpg

IMG_20210207_221803.jpg

I po surfacerze 😉

IMG_20210207_230937.jpg

Edytowane przez mysiek13
  • Like 1

Czekam na APĘ już z 3 miesiące... Ale może Krasula, bo GPM zapowiada wydruk 3D ich modelu kartonowego 😂 zobaczymy, marzy mi się Ursus jak z tego zdjęcia 😗 Źródło "Polskie Skrzydła"

IMG_20210207_234640.jpg

Edytowane przez mysiek13

10 godzin temu, mysiek13 napisał:

Posiłkowałem się nieco uniwersalnymi blaszkami Ace do współczesnych samolotów radzieckich i rosyjskich

Niezła ta blaszka. Trochę tam tego nawsadzali.

Na płycie obok samolotu to coś z zestawu: APA, Tlen, Powietrze, Azot (zestawu z tym ostatnim nie ma) lub coś do holowania, trzeba by fotki przejrzeć co tam w Bydgoszczy jeździło.

Krasula to raczej w oddali...

7 minut temu, rymulus napisał:

Ta wiązka kabli wygląda tak jakby była cała zalana klejem. Po polakierowaniu może to kiepsko wyglądać.

Przyglądam się dalej bo rury od Suchoja są w centrum moich zainteresowań.

A które łobuzie, bo nic się nie sypnąłeś..?😉

12 minut temu, Mikolaj75 napisał:

A które...

Su-7, bo to taki wstęp do całej pięknej rodziny tych maszyn, a przede wszystkim Su-20 i Su-22. Ilość genialnych polskich malowań tych samolotów jest niesamowita.

• Like 2

9 minut temu, rymulus napisał:

Su-7, bo to taki wstęp do całej pięknej rodziny tych maszyn, a przede wszystkim Su-20 i Su-22. Ilość genialnych polskich malowań tych samolotów jest niesamowita.

Racja, jak mogę to proszę o 7U.

Mysiek - fotel fajny, o kablach rymulus wspomniał. Detal jest fajny jak dobrze zrobiony, inaczej szpeci.

• Thanks 1

Lewy płat wyczyszczony debonderem i skalpelem, błyszczące tło wnęki jest po extra thin Tamiya, to nie jest zalane superglutem😂 mam nadzieję że wygląda lepiej 

IMG_20210209_110710.jpg

Prawy płat też dostał trochę przewodów, jak podeschnie to nadmiar kleju ściągnę debonderem.. 

IMG_20210209_110826.jpg

IMG_20210209_110929.jpg

Edytowane przez mysiek13