mysiek13 Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2021 (edytowane) Dodałem trochę detali na skrzydłach, spasowanie NH details super do tego Modelsvita i muszę pochwalić się nowym nabytkiem warsztatowym - fotelem, super wygodnym do dłuższego modelowania Edytowane 3 Czerwca 2021 przez mysiek13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Czuję na plecach oddech mniejszego brata. Będę bacznie obserwował Twoje postępy. A jest na co popatrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 7 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2021 Dzięki za miłe słowa, Twój nabiera rumieńców a rzeźbisz w znacznie trudniejszym materiale wyjściowym, również podglądam Twój warsztat A mam też pytanie do Kolegów lepiej obeznanych w fotografii "telefonicznej" jak machnę całego Su czarnym surfacerem to na zdjęciach będę miał tylko czarna bryłę modelu, jakby wielki cień da radę jakoś ustawić parametry aparatu żeby było widać detale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2021 (edytowane) Dziś lekko popracowałem nad fotelem, jeszcze naklejki z napisami eksploatacyjnymi i montuję Edytowane 27 Czerwca 2021 przez mysiek13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2021 I z naklejkami farfocle i nitka usunięte 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2021 Żeby nie było że temat umarł, skończone wnętrze kabiny, oczywiście 3/4 widać nie będzie proszę o łagodny wymiar kary dziś jeszcze dokleić osłonę kabiny i prysnąć szarym... Potem całość na czarny surfacer... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 Żeby nie było że temat umarł znowu...pasy szaroniebieskie na skrzydłach i kadłubie już zamaskowane Podkład czarny surfacer, potem czarny połysk Tamiya i aluminium, część paneli stalowych z exterme metal... Muszę trochę wygładzić pierwszą warstwę... Trochę momentami wyszło chropowate Ale to pierwszy ameliniowy /NMF, następny będzie lepszy ??? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Świetny! Świetny będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Nieco przyszlifowałem niektóre miejsca, położone dodatkowe bardzo cienkie warstwy aluminium... W międzyczasie robią się detale... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Wyrzutnie UB-16 szare, a nie srebrne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Szare, za dużo już srebrnego w Monografiach Uzbrojenie Wschód jest ze mogły być też jasnoszare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Dobra, dawaj, bo znów smaka narobiłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Października 2021 Autor Share Napisano 14 Października 2021 (edytowane) Lecimy dalej , pomalowana całość Aluminium Extreme Matal od AK, panele Steel, gun metal i zielony z Bilmodel... Pytanie bo Alu malowałem kilkoma bardzo cienkimi warstwami i po 3 dniach nadal farba jest jakaś miękka... Czy trzeba dłużej sezonować? Planuję teraz pokryć całość bezbarwnym połyskiem od Bilmodela i wash ciemnym szarym z Miga olejnym lub z Vallejo akrylem... Proszę Was o poradę... Edytowane 14 Października 2021 przez mysiek13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Ło ! Panie, ładnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Nie wiem co poradzić - ja nie miałem nigdy żadnych problemów z AK Extreme Metal - z wyjątkiem "polished aluminium" - ta miała tendencję do ścierania się, pozostałe szybko wysychały i były trwałe. Może po prostu odczekaj jeszcze kilka dni (w tym czasie można rozgrzebać kolejny model.. - tak ZŁY podpowiada..) Sam model wygląda bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Prima sort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 15 Października 2021 Autor Share Napisano 15 Października 2021 Dziękuję za komentarze i porady... Mikołaj75 z uwagi na to że mam rozgrzebanych modeli "w p... zdu" powinienem je dokończyć, ale nie mogę oprzeć się Twojej sugestii dzisiaj pierwsze cięcia Miga 29 Trumpka w 72.. i trochę wykończę podstawkę pod Iła 2...A Suczka schnie do niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Października 2021 Share Napisano 15 Października 2021 Z tymi metalizerami AK miałem podobnie, ale zauważyłem, że dawałeś podkład na to szedł połysk, teraz pytanie ile czasu dałeś na wyschnięcie poszczególnych warstw? Zauważyłem w moim przypadku jak kładłem owe metalizery na dość świeżo pomalowane uprzednio "podkłady" miałem ten sam problem, metalizery AK są dość agresywne i wchodzą swojego rodzaju w reakcję z powłokami na które je kładziemy, jakbyś dał kilka dni na odparowanie podkładów nie byłoby problemu. Także na przyszłość daj im odparować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 15 Października 2021 Share Napisano 15 Października 2021 Mi także bardzo podchodzi te sreberko. Normalnie aż chce się rozgrzebać jakiegoś Ołówka ale trzy modele jednocześnie to dla mnie zdecydowanie za dużo. Niemniej Twoja Suczka wygląda już teraz bardzo fajnie i czekam na kalkomanie i resztę zabiegów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 17 Października 2021 Autor Share Napisano 17 Października 2021 Dalszy ciąg dramatu bezbarwny na górę z Bilmodel, wieczorem dół a potem ze 3 dni utwardzania i wash 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 22 Października 2021 Autor Share Napisano 22 Października 2021 Dziś walka z podwoziem - poprawki goleni przedniego, rozwiercanie kół, przewody... I chyba jednak ponituję osłony podwozia głównego, bo takę smętne duże, płaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 22 Października 2021 Autor Share Napisano 22 Października 2021 Przewody na goleniach podwozia głównego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Przednia goleń też chyba wykończona... Teraz czarny surfacer i jutro steel plus wykończenia... Edytowane 23 Października 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Niee no, dwa dni i tylko kilka drucików? Zdecydowanie zalecam intensyfikację działań! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Nie ma szans dom, dzieci, basen, zakupy, obiad poza tym, już zagruntowalem też czarnym Surfacerem, ale fotek nie robiłem bo wyszłoby czarno-czarne zdjęcie, trochę dlubalem też przy podstawce do Iła 2 i Mustangu... A do tego jutro planuję wycieczkę do Muzeum Lotnictwa więc szaleńczego tempa proszę nie oczekiwać Edytowane 23 Października 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi