Wymysl Napisano 14 Sierpnia Share Napisano 14 Sierpnia 4 godziny temu, Grzes napisał: Wiesz coś więcej na temat tego zdarzenia? Rok, sprzęt... Niestety, nie bardzo. Ojciec mi kiedyś opowiadał jak to dalszy kuzyn, który był pilotem myśliwskim miał zdarzenie, w którym samolot zapalił mu się w locie, mimo rozkazu nie katapultował się, ale go zgasił za co dostał nagrodę. Jak to w takich opowieściach trudno powiedzieć co jest prawdą, a co nie. Wg opowieści miałby to być myśliwiec, a z wieku kuzyna wynikałyby lata 70-te, albo koniec 60-tych. Pomyślałem, że może uda się zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia W dniu 7.08.2024 o 08:20, Grzes napisał: W drugiej połowie sierpnia Ciekaw jestem jakości merytorycznej książki. Już dostępna w sprzedaży https://www.wydawnictwostratus.pl/product/polskie-konstrukcje-lotnicze-tom-ii-malowania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Wkrótce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Gdzie obserwować aby nie przegapić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia 7 minut temu, Kon_Bar napisał: Gdzie obserwować aby nie przegapić? https://www.facebook.com/groups/217352845352767/permalink/1934768476944520/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Stąd zapewne więcej chętnych trafi do p. Zygmunta niż z jego anonsu na nPWM http://lotnabook.pl/rwd-13/ 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Sierpnia Share Napisano 28 Sierpnia W dniu 27.08.2024 o 15:25, caughtinthemiddle napisał: Stąd zapewne więcej chętnych trafi do p. Zygmunta niż z jego anonsu na nPWM http://lotnabook.pl/rwd-13/ Zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia 23 godziny temu, Slawek_26869 napisał: Zamówione A wiele tam wychodzi za wysyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia 20 PLN-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Czy ktoś miał to w ręku i czy tam są jakieś zdjęcia? W opisie z ksiegarni nic nie można się dowiedzieć. Szczególnie chodzi o lokalizację aparatów foto w Spitfirach Mk IX. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia 16 minut temu, Maxy napisał: Szczególnie chodzi o lokalizację aparatów foto w Spitfirach Mk IX. Jeśli mogę pomóc, zdjęcia z zasobów MLP: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Dzięki. Czyli mogli robić tylko zdjęcia w z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Września Share Napisano 12 Września Nowość od Stratusa. Szczegółowa historia polskiego samolotu turystycznego PZL.26. W naszej publikacji znajdziesz kompleksowy opis konstrukcji, historii powstania oraz udziału w prestiżowych międzynarodowych zawodach lotniczych. Książka zawiera około 50 unikatowych fotografii, plany w skalach 1/72 o 1/48 oraz 8 kolorowych rysunków, które pozwolą Ci zgłębić tajniki jednego z najważniejszych osiągnięć polskiej inżynierii lotniczej. Autor: Jarosław Dobrzyński Ilustrator: Dariusz Karnas Liczba stron: 36 Liczba stron kolorowych: 5 Format: A4, paperback 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września O co chodzi z ta Iskra? Pomylka Stratusa i wydali ta sama ksiazke z dwoma numerami? Na ich stronie tej Iskry z numerem 37 wogole nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września Godzinę temu, dante napisał: O co chodzi z ta Iskra? Cos się na tej stronce komuś pomyliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września 2 godziny temu, dante napisał: O co chodzi z ta Iskra? Pomylka Stratusa i wydali ta sama ksiazke z dwoma numerami? Na ich stronie tej Iskry z numerem 37 wogole nie ma. Numeru nie pamiętam, ale jak pierwotnie zapowiadali, to z taką ilustracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września W dniu 29.08.2024 o 00:16, Slawek_26869 napisał: W dniu 27.08.2024 o 15:25, caughtinthemiddle napisał: Stąd zapewne więcej chętnych trafi do p. Zygmunta niż z jego anonsu na nPWM http://lotnabook.pl/rwd-13/ Expand Zamówione Sławku, dostałeś książeczkę o eRWuDe--13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września U Stratusa promocja na dwumiejscowe MiG-i-15. Do niedzieli za 69zł https://www.wydawnictwostratus.pl/product/dwumiejscowe-wersje-samolotu-mig-15-w-lotnictwie-polskim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września 1 godzinę temu, Grzes napisał: Sławku, dostałeś książeczkę o eRWuDe--13? Ja dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września 2 minuty temu, Kon_Bar napisał: Ja dostałem Jak oceniasz? Warto kupić? Bo korci mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września W dniu 13.09.2024 o 14:10, Grzes napisał: Jak oceniasz? Warto kupić? Bo korci mnie... Nie wiem jak pod względem merytorycznym przedstawiają się "malowanki", ale książeczka wydana bardzo łądnie, zresztą jak i poprzednie dwie o RWD-4 i -10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września W necie natrafiłem na taką książkę. Podobno to jedna z trzech . Czy któryś z Kolegów ma którąś z książek i podzieli się oceną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 16 minut temu, kopernik napisał: O kurde! Znam autora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Niestety ja dopiero rozważam zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi