panDespota Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 Przedstawiam szósty wykonany przeze mnie samolot na jakim latał Stanisław Skalski 8-) Tym razem Spitfire z 317 Dywizjonu Myśliwskiego, operacja Jubilee. Samolot wzbogacony lufami Masters. Przenitowany. Malowany Vallejo. Oznaczenia malowane z masek. Dziękuję wszystkim, którzy pomogli przy budowie modelu. Zapraszam do galerii 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Mnie się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Świetny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Bardzo mi się podoba, aż trudno uwierzyć, że to KP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Ładnie przybrudzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Bardzo fajny, wielki szacun za malowanie biorąc pod uwagę użyte farby. Lustereczko się tylko odkleiło temu modelu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 26 Lutego 2021 Autor Share Napisano 26 Lutego 2021 Dzięki za miłe słowa. W dniu 25.02.2021 o 11:00, barszczo napisał: Lustereczko się tylko odkleiło temu modelu Właśnie nie przyklejałem go żeby nie urwać podczas prac, ale zostawiłem oczywiście gdzieś i już nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Ładny model. Nitowanie sporo mu dało, a praca nad kolorami warta podpatrzenia. W warsztacie pokazywałeś maski znaków i liter - jakieś fabryczne czy samodzielnie? Jeśli w własnym zakresie to jak się je zdobywa/robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Lutego 2021 Autor Share Napisano 27 Lutego 2021 12 godzin temu, Mikolaj75 napisał: W warsztacie pokazywałeś maski znaków i liter - jakieś fabryczne czy samodzielnie? Jeśli w własnym zakresie to jak się je zdobywa/robi? Maski robię w Autocadzie. Wklejam obraz z interesującymi mnie elementami, skaluję i rysuję opcją polilinia. Zapisuję to co chcę wyciąć w formacie R12/LT2 DXF. Folia Oramask 810. Maski wycina mi kumpel na jakimś ploterze z serii SILHOUETTE. Tutaj wątek w którym mi pomagano stawiac pierwsze kroki z maskami https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=76&t=85996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi