panDespota Napisano 24 Lutego 2021 Napisano 24 Lutego 2021 Przedstawiam szósty wykonany przeze mnie samolot na jakim latał Stanisław Skalski 8-) Tym razem Spitfire z 317 Dywizjonu Myśliwskiego, operacja Jubilee. Samolot wzbogacony lufami Masters. Przenitowany. Malowany Vallejo. Oznaczenia malowane z masek. Dziękuję wszystkim, którzy pomogli przy budowie modelu. Zapraszam do galerii 9 Cytuj
GreGG24 Napisano 25 Lutego 2021 Napisano 25 Lutego 2021 Bardzo mi się podoba, aż trudno uwierzyć, że to KP. 1 Cytuj
barszczo Napisano 25 Lutego 2021 Napisano 25 Lutego 2021 Bardzo fajny, wielki szacun za malowanie biorąc pod uwagę użyte farby. Lustereczko się tylko odkleiło temu modelu . 1 Cytuj
panDespota Napisano 26 Lutego 2021 Autor Napisano 26 Lutego 2021 Dzięki za miłe słowa. W dniu 25.02.2021 o 11:00, barszczo napisał: Lustereczko się tylko odkleiło temu modelu Właśnie nie przyklejałem go żeby nie urwać podczas prac, ale zostawiłem oczywiście gdzieś i już nie znalazłem Cytuj
Mikolaj75 Napisano 26 Lutego 2021 Napisano 26 Lutego 2021 Ładny model. Nitowanie sporo mu dało, a praca nad kolorami warta podpatrzenia. W warsztacie pokazywałeś maski znaków i liter - jakieś fabryczne czy samodzielnie? Jeśli w własnym zakresie to jak się je zdobywa/robi? Cytuj
panDespota Napisano 27 Lutego 2021 Autor Napisano 27 Lutego 2021 12 godzin temu, Mikolaj75 napisał: W warsztacie pokazywałeś maski znaków i liter - jakieś fabryczne czy samodzielnie? Jeśli w własnym zakresie to jak się je zdobywa/robi? Maski robię w Autocadzie. Wklejam obraz z interesującymi mnie elementami, skaluję i rysuję opcją polilinia. Zapisuję to co chcę wyciąć w formacie R12/LT2 DXF. Folia Oramask 810. Maski wycina mi kumpel na jakimś ploterze z serii SILHOUETTE. Tutaj wątek w którym mi pomagano stawiac pierwsze kroki z maskami https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=76&t=85996 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi