Moses Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 W piwnicy w kartonie zapomnienia znalazłem wypraski Hipa z KP. Model bez instrukcji i kalek, miał być robiony jako Izraelczyk, w między czasie wyszła Zwezda i HB. Więc miałem sprzedawać, ale nikt już tego nie chciał kupić więc ugrzazl w kartonie zapomnienia. Jako że przyda mi się wprawka w ryciu i nitowaniu, postanowiłem wygrzebać model na światło dzienne. Póki co ogarnąłem, kokpit i przedział transportowy. Ścianka oddzielajaca kokpit od przedziału była dużo za mała, trzeba było więc nadlozyc hipsem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 W końcu słuszna politycznie decyzja. Mam ten sam zestaw w szufladzie, i to nawet kompletny. Marzyła mi się za młodu maszyna w barwach Slov-air. Aż normalnie mnie nakręciłeś na sięgnięcie po tego klamota Bedę tu częstym gościem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 Kup pan HB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Ja w ramach nauki "nowego" modelarstwa kupiłem na FB ten zestaw i nawet dostałem od sprzedającego blaszki. Jako pierwsze dzieło wyszło słabo z malowanie, oczywiście w barwach 37 PŚT. Pierwsze prace z aerografem skończyły się na tym, że ziarno które uzyskałem jest chyba wielkości piłeczki ping-pong-owej po przeskalowaniu z 1/72 do rzeczywistości, ale nauka była. Będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Fajnie, teraz to już pojedziesz z grubej rury po rozgrzewce z Harrierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 zasiadam i oglądam. tym bardziej, ze śmigiełka są mi bliskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 Wnętrze ogarnięte, bez spuszczania się, i tak mało co będzie widać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 A na tą gaśnice w towarowym przedziale to ma przegląd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 Wszystkie bumagi są cycuś glancuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Ławki przypomniały mi dowcip....awaria pociągu: 1 klasa siedzi, 2 wysiada, 3 pcha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 To jak już mnie wreszcie odwiedzisz po ten brakujący element, to masz ode mnie w prezencie maski do tego modelu od Edwarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 Gracias panie kolego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 2 godziny temu, Moses napisał: Gracias panie kolego A prosze... mam dwa komplety, na pewno nie zużyje bo nie mam śmigłowców do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Priwiet rebiata! Smiglak się skleił i zamienił linię na wklęsłe. Niby szpachlowania mało, chociaż brzuch jest zalany nieźle CA, to i tak wszystko jakieś takie byle jakie. Teraz doklejanie reszty do kupy, ponowne szpachlowanie doklejanych rzeczy i malowanie. No i tu zaczynaja się schody. Czy ktoś jest w stanie określić kolorki (FS/Gunze/Tamiya/AKRC) jakimi powinien być malowany HIP z okresu kiedy byliśmy kumplami z wielkim bratem że wschodu? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 To kiedy wpadasz po maski do niego i TOW-y do cobry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak deszcze niespokojne przeminą i będę mógł wsiąść na rower Rozpisalem sobie kolorki Medium Grey machnę Model Masterem 1740 Olive Green to będzie Tamiyowski XF-58 Ochre - XF-57 A na brzuch pójdzie niebiesciutki AK RC236. Będzie git? Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 5 minut temu, Moses napisał: Jak deszcze niespokojne przeminą i będę mógł wsiąść na rower Dzięki kosmicznej technologi, deszcz nie jest żadną przeszkodą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2021 srednio mi to bedzie pasoalo do profesjonalnych kalesonów z Decathlonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Moses napisał: profesjonalnych kalesonów z Decathlonu I się wydało Dudki poszły na profesjonale kalesony i zbrakło na profesjonalny śmigłowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2021 toz to nie godzi sie pedałować w pospolitym dresie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Moses napisał: pedałować Proponuje nie iść w politykę i śliskie tematy i użyć sformułowania: "jechać na rowerze" - jest zdecydowanie bezpieczniej w dzisiejszych po.....ych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2021 No tak, w obecnych czasach łatwo naruszyć czyjąś strefe komfortu co moze spowodowac dotkliwe PTSD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 O to, to właśnie. Skupmy się na kolorystyce. zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 39 minut temu, abtb napisał: O to, to właśnie. Skupmy się na kolorystyce. zestawu. Maski są zgniło szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 Ty mnie chyba wkręcasz. Zgniła to może być zieleń ale nie szary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi