Mikolaj75 Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 Cudny jest... Ta Twoja duńska specjalizacja wymiata. Mark I? Cytuj
lejgo_inc Napisano 16 Marca 2021 Napisano 16 Marca 2021 Sprzedam kilka modeli F-104 w 1/144, już nie będą mi potrzebne. Podoba mi się jak subtelnie różnicujesz kolory, wychodząc poza podstawową tonację, podpatruję i próbuję ogarnąć jak to działa. Cytuj
Bobek Napisano 16 Marca 2021 Autor Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Przezroczyste warstwy a pomiędzy zostarty wash/farby olejne. Spróbuj koniecznie bo fajne efekty. warstwa jasna koloru -> roztarty wash/lub profesjonalnie filtr kolorystyczny -> warstwa docelowa półprzezroczysta, zauważyłem ze znacznie lepsze efekty niż marmurki i preshading kratowany. Wogole myśle ze znalazłem jakias swoją drogę na zabawę w malowanie, tak żeby było prosto i przyjemnie. Edytowane 16 Marca 2021 przez Bobek 2 Cytuj
lejgo_inc Napisano 16 Marca 2021 Napisano 16 Marca 2021 Taktownie pomijasz kwestię wyczucia i wnikliwej obserwacji które są chyba najistotniejszym składnikiem Twojego malowania Co rzecz jasna nie zmienia faktu że fajnie jest dotrzeć do momentu kiedy wypracowany warsztat pomaga w osiągnięciu przekonywującego efektu. Cytuj
Bobek Napisano 16 Marca 2021 Autor Napisano 16 Marca 2021 58 minut temu, lejgo_inc napisał: Taktownie pomijasz kwestię wyczucia i wnikliwej obserwacji które są chyba najistotniejszym składnikiem Twojego malowania Co rzecz jasna nie zmienia faktu że fajnie jest dotrzeć do momentu kiedy wypracowany warsztat pomaga w osiągnięciu przekonywującego efektu. Dla miłośników duńskich sił powietrznych polecam linka poniżej. Prawdę mówiąc początkiem fascynacji był Twój draken 1/144 hehe A ilosc zdjęć poniżej i segregacja powala 1 Cytuj
Bobek Napisano 16 Marca 2021 Autor Napisano 16 Marca 2021 59 minut temu, zloty napisał: Znakomity śledzik! Wchodzisz dalej w 144? Walcze tez z C-119 Flying Boxcar ale obawaim sie ze polegne, 144 traktuje jako poligon doswaidczalny i cwieczenia w jednym, wiec bedzie wiecej maluszkow w przyszlosci. Cytuj
lejgo_inc Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 W dniu 16.03.2021 o 17:48, Bobek napisał: ilosc zdjęć poniżej i segregacja powala Może jednak nie będę sprzedawał tych modeli F-104. MUJ BORZE ILE TU DOBROŚCI JEST! Cytuj
donalyah00 Napisano 19 Marca 2021 Napisano 19 Marca 2021 I to nie tylko w temacie eFów. A duński śledź baardzo fajnym jest! Pozdrawiam, Marek Cytuj
Bobek Napisano 19 Marca 2021 Autor Napisano 19 Marca 2021 Godzinę temu, lejgo_inc napisał: MUJ BORZE ILE TU DOBROŚCI JEST! Ilosc zdjęć na profilu tego gościa, zapewne pilota w latach 70-80, jest astronomiczna i bardzo dobrej jakości. Lotnictwo duńskie od lat 50, i to posegregowane od rodzajów samolotów po czasy i miejsca gdzie latały. Także w sumie a samo się chce robić duńskie lotnictwo bo mimo teoretycznie nudy ,zieleń i aluminium, to temat jest świetny i można poszaleć Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 4 Maja 2021 Napisano 4 Maja 2021 Kolejny śledzik i do tego dwumiejscowy oraz duński :). Revell Bardzo sympatyczny mikrusek :). Ja również mam takiego na koncie ale mój jest w malowaniu cywilnym:) Chyba założę jakiś oddzielny wątek poświęcony 104 .). Cytuj
mcrec1962 Napisano 4 Maja 2021 Napisano 4 Maja 2021 Śliczny!!!No i nareszcie realistyczne 'zużycie' !!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi