Skocz do zawartości

C-48C SkyTrain - Trumpeter - 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyszło ciekawie  ładnie :super:

Tylko mam wrażenie, że ci się  kolory świateł pozycyjnych pomyliły stronami - na lewym masz zielone a powinno być czerwone

Napisano

Jak dla mnie - bardzo ładnie. Jako „krytyk-teoretyk” (nigdy nie robiłem oświetlenia) trochę szkoda, że nie zdobyłeś się na maskowanie zasilania (np wzdłuż goleni przedniego podwozia - jedną plus, drugą minus). Poza tym uwag brak :) 

Napisano
2 godziny temu, abtb napisał:

Tylko mam wrażenie, że ci się  kolory świateł pozycyjnych pomyliły stronami - na lewym masz zielone a powinno być czerwone

Zdecydowanie powinny być na odwrót.

Pomysł i wykonanie zaiste ciekawe 👍

Napisano

Dziękuje za opinie.

Jeśli chodzi o pozycyjne... zawsze się nad tym zastanawiam i sprawdzam ale jak widać musiałem pomylić w momencie manewrowania modelem...

Co do maskowania zasilania, jeśli kiedyś zdecyduję się jeszcze dorobić kawałek płyty lotniska to na pewno będzie ono wtedy jakoś schowane.

Udało mi się przygotować i wkleić film bezpośrednio na stronę.

Taka scenka rodzajowa, zaraz po lądowaniu w czasie śnieżycy, gdzieś na północy Sanów Zjednoczonych 😉....

• Like 2
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam. Fajny model, gratuluje. Mam pytanko, jak Kolega wykonuje, "elektronikę"? Chodzi mi konkretnie o silniczki. Czy jest użyty jakiś moduł sterujący silnikami czy na "krótko" do zasilania. Bardzo fajny jest też efekt zatrzymania silników, wygląda to bardzo naturalnie. 

Napisano

Witam.

Ciężko tu mówić o jakiejś elektronice... wszystko jest w zasadzie spięte  "na krótko".

Myślę, że dość jasno jest to opisane i pokazane w warsztacie...

Napisano

Ładne, czyste malowanie.

Trochę jeszcze mógłbyś zmatowić opony.

No i zdaje się, producent kalkomanii walnął babola wstawiając znaczek z odwróconymi literami: 

DSCN0089.thumb.JPG.c7d06c55f37a7be0499b0b11245c8a11.jpg.c4b5cfb5e9b843f53301f0eb22aab4c2.jpg

Napisano
10 godzin temu, Grzes napisał:

...No i zdaje się, producent kalkomanii walnął babola wstawiając znaczek z odwróconymi literami: 

Tak i to dwukrotnie...
Na dużym arkuszu kalek były te co na modelu, niestety ta prawa jest lustrzana.
Musieli chyba się kapnąć bo dodali mały arkusik tylko z tymi kalkami ale....
- była już inna kolorystyka - za jasny niebieski

- kalki są w innej technologii naklejania - twarzą do modelu i dopiero ściągamy papierek

- obydwie były reversami/lustrami :D....

Musiało więc zostać tak jak jest 😞

• 3 months later...