DarkWing Napisano 28 Marca 2021 Napisano 28 Marca 2021 Mój pierwszy pasażer Model troszkę eksperymentalny ale uważam za udany... i na koniec 2 ruchome obrazki https://i.imgur.com/3GKPZME.mp4 https://i.imgur.com/snTdGb4.mp4 18 Cytuj
abtb Napisano 28 Marca 2021 Napisano 28 Marca 2021 Wyszło ciekawie ładnie Tylko mam wrażenie, że ci się kolory świateł pozycyjnych pomyliły stronami - na lewym masz zielone a powinno być czerwone Cytuj
Kon_Bar Napisano 28 Marca 2021 Napisano 28 Marca 2021 Jak dla mnie - bardzo ładnie. Jako „krytyk-teoretyk” (nigdy nie robiłem oświetlenia) trochę szkoda, że nie zdobyłeś się na maskowanie zasilania (np wzdłuż goleni przedniego podwozia - jedną plus, drugą minus). Poza tym uwag brak Cytuj
Rafał B Napisano 28 Marca 2021 Napisano 28 Marca 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Tylko mam wrażenie, że ci się kolory świateł pozycyjnych pomyliły stronami - na lewym masz zielone a powinno być czerwone Zdecydowanie powinny być na odwrót. Pomysł i wykonanie zaiste ciekawe Cytuj
DarkWing Napisano 28 Marca 2021 Autor Napisano 28 Marca 2021 Dziękuje za opinie. Jeśli chodzi o pozycyjne... zawsze się nad tym zastanawiam i sprawdzam ale jak widać musiałem pomylić w momencie manewrowania modelem... Co do maskowania zasilania, jeśli kiedyś zdecyduję się jeszcze dorobić kawałek płyty lotniska to na pewno będzie ono wtedy jakoś schowane. Udało mi się przygotować i wkleić film bezpośrednio na stronę. Taka scenka rodzajowa, zaraz po lądowaniu w czasie śnieżycy, gdzieś na północy Sanów Zjednoczonych .... DC3_zima_mały.mp4 2 Cytuj
mig Napisano 28 Marca 2021 Napisano 28 Marca 2021 Model bardzo ładny. Fajny pomysł z oświetleniem i silnikami Cytuj
Havoc Napisano 7 Kwietnia 2021 Napisano 7 Kwietnia 2021 Witam. Fajny model, gratuluje. Mam pytanko, jak Kolega wykonuje, "elektronikę"? Chodzi mi konkretnie o silniczki. Czy jest użyty jakiś moduł sterujący silnikami czy na "krótko" do zasilania. Bardzo fajny jest też efekt zatrzymania silników, wygląda to bardzo naturalnie. Cytuj
DarkWing Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Napisano 8 Kwietnia 2021 Witam. Ciężko tu mówić o jakiejś elektronice... wszystko jest w zasadzie spięte "na krótko". Myślę, że dość jasno jest to opisane i pokazane w warsztacie... Cytuj
Havoc Napisano 8 Kwietnia 2021 Napisano 8 Kwietnia 2021 Super. Dzięki za odpowiedź. Odnalazłem wątek warsztatowy, gdzieś mi wcześniej nie wpadł w oko. Pozdrawiam. Cytuj
Grzes Napisano 8 Kwietnia 2021 Napisano 8 Kwietnia 2021 Ładne, czyste malowanie. Trochę jeszcze mógłbyś zmatowić opony. No i zdaje się, producent kalkomanii walnął babola wstawiając znaczek z odwróconymi literami: Cytuj
DarkWing Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Napisano 9 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Grzes napisał: ...No i zdaje się, producent kalkomanii walnął babola wstawiając znaczek z odwróconymi literami: Tak i to dwukrotnie... Na dużym arkuszu kalek były te co na modelu, niestety ta prawa jest lustrzana. Musieli chyba się kapnąć bo dodali mały arkusik tylko z tymi kalkami ale.... - była już inna kolorystyka - za jasny niebieski - kalki są w innej technologii naklejania - twarzą do modelu i dopiero ściągamy papierek - obydwie były reversami/lustrami :D.... Musiało więc zostać tak jak jest Cytuj
DarkWing Napisano 9 Lipca 2021 Autor Napisano 9 Lipca 2021 Model wystawiony na sprzedaż: C-48 SkyTrain - Trumpeter - 1:48 - Kup teraz za: 600,00 zł - Gorzów Wlkp. - Allegro Lokalnie Cena 600,00 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi