DarkWing Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Mój pierwszy pasażer Model troszkę eksperymentalny ale uważam za udany... i na koniec 2 ruchome obrazki https://i.imgur.com/3GKPZME.mp4 https://i.imgur.com/snTdGb4.mp4 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Wyszło ciekawie ładnie Tylko mam wrażenie, że ci się kolory świateł pozycyjnych pomyliły stronami - na lewym masz zielone a powinno być czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Jak dla mnie - bardzo ładnie. Jako „krytyk-teoretyk” (nigdy nie robiłem oświetlenia) trochę szkoda, że nie zdobyłeś się na maskowanie zasilania (np wzdłuż goleni przedniego podwozia - jedną plus, drugą minus). Poza tym uwag brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Tylko mam wrażenie, że ci się kolory świateł pozycyjnych pomyliły stronami - na lewym masz zielone a powinno być czerwone Zdecydowanie powinny być na odwrót. Pomysł i wykonanie zaiste ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 28 Marca 2021 Autor Share Napisano 28 Marca 2021 Dziękuje za opinie. Jeśli chodzi o pozycyjne... zawsze się nad tym zastanawiam i sprawdzam ale jak widać musiałem pomylić w momencie manewrowania modelem... Co do maskowania zasilania, jeśli kiedyś zdecyduję się jeszcze dorobić kawałek płyty lotniska to na pewno będzie ono wtedy jakoś schowane. Udało mi się przygotować i wkleić film bezpośrednio na stronę. Taka scenka rodzajowa, zaraz po lądowaniu w czasie śnieżycy, gdzieś na północy Sanów Zjednoczonych .... DC3_zima_mały.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Model bardzo ładny. Fajny pomysł z oświetleniem i silnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Dla mnie wygląda to mega fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Havoc Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Witam. Fajny model, gratuluje. Mam pytanko, jak Kolega wykonuje, "elektronikę"? Chodzi mi konkretnie o silniczki. Czy jest użyty jakiś moduł sterujący silnikami czy na "krótko" do zasilania. Bardzo fajny jest też efekt zatrzymania silników, wygląda to bardzo naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Witam. Ciężko tu mówić o jakiejś elektronice... wszystko jest w zasadzie spięte "na krótko". Myślę, że dość jasno jest to opisane i pokazane w warsztacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Havoc Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Super. Dzięki za odpowiedź. Odnalazłem wątek warsztatowy, gdzieś mi wcześniej nie wpadł w oko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Ładne, czyste malowanie. Trochę jeszcze mógłbyś zmatowić opony. No i zdaje się, producent kalkomanii walnął babola wstawiając znaczek z odwróconymi literami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Grzes napisał: ...No i zdaje się, producent kalkomanii walnął babola wstawiając znaczek z odwróconymi literami: Tak i to dwukrotnie... Na dużym arkuszu kalek były te co na modelu, niestety ta prawa jest lustrzana. Musieli chyba się kapnąć bo dodali mały arkusik tylko z tymi kalkami ale.... - była już inna kolorystyka - za jasny niebieski - kalki są w innej technologii naklejania - twarzą do modelu i dopiero ściągamy papierek - obydwie były reversami/lustrami :D.... Musiało więc zostać tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 9 Lipca 2021 Autor Share Napisano 9 Lipca 2021 Model wystawiony na sprzedaż: C-48 SkyTrain - Trumpeter - 1:48 - Kup teraz za: 600,00 zł - Gorzów Wlkp. - Allegro Lokalnie Cena 600,00 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi