kowal76 Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Po ostatnich cywilach przyszedł czas na klasyka :). Z dodatków tablica Yahu i może pasy kupię. Model na luzie i za bardzo nie wnikam w merytoryczne szczegóły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 Z ciekawością popatrzę na twój warsztat bo ostatnio znalazłem u siebie zestaw kalek na polskie mustangi i zacząłem się zastanawiać nad kupnem modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, rymulus napisał: zacząłem się zastanawiać nad kupnem modelu. Może warto poczekać jeszcze chwile, Arma Hobby zapowiedziało mustanga na ten rok Również sobie popatrzę na to jak idzie budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Dostałem info na FB , że samolot z malowaniem co wybrałem powinien mieć inne śmigiełko. Także zamienię na kalki Exito chyba :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2021 Malowanie wnętrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Kwietnia 2021 Share Napisano 10 Kwietnia 2021 S czy to drewno na podłodze nie było kryte jakąś gumą w kolorze czarnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2021 4 minuty temu, Moses napisał: S czy to drewno na podłodze nie było kryte jakąś gumą w kolorze czarnym ? Nie mam zielonego pojęcia :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Kwietnia 2021 Share Napisano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Podłoga ze sklejki malowana na czarno. Potem ten kolor się ładnie ścierał i z pod farby przebijała jasna sklejka. Można to fajnie pokazać w modelu, jest jeszcze czas . Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Dalsze prace. Kokpit poprawiony i będą lekkie przetarcia na podłodze. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Kokpit skończony. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Podłoga super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 15 minut temu, barszczo napisał: Podłoga super Dzięki. Mogło być lepiej, ale ujdzie :). Jak zacznę poprawiać , to z doświadczenia wiem, że tylko bardziej popsuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Miałem problemy z zamknięciem kadłuba w przedniej górnej części. Nie wiem, może coś zrobiłem nie tak, np tablicę Yahu źle dopasowałem ?. W każdym bądź razie musiałem podpiłować trochę tablicę, aby kadłub się w miarę zamknął. Mam nadzieję że klej nie puści. Jutro jak podeschnie klej Tamki, to dam od wewnątrz jeszcze trochę kleju CA. Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez kowal76 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 A ta tablica od yahu była dedykowana do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 zacnie to wygląda Osobiscie nauczylem sie przy wszelakich aftermarketowych kokpitach zanim wszystko połącze, zawsze suchy montaz, a w takim wypadku to pocienianie kadłuba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Juffre napisał: A ta tablica od yahu była dedykowana do tego modelu? Tak , dedykowane też do Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Kadłub i reszta posklejane w całość. W niektórych miejscach użyłem i użyję jeszcze szpachli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Z kalki Exito malowanie jak rozumiem tylko pierwsze od dołu wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2021 21 godzin temu, Panzer4 napisał: Z kalki Exito malowanie jak rozumiem tylko pierwsze od dołu wchodzi w grę. Tak, te na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 Z braku czasu budowa się wlecze. Dokleiłem antenę i owiewkę. Chyba znowu zrobiłem coś nie tak przy składniu ponieważ owiewka nie za bardzo pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 Owiewka sklejona i nie obyło się bez jej zabrudzenia klejem. Ja już za ślepawy jestem na 1/72 :). Sam model psiknięty podkładem Gunze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Maja 2021 Autor Share Napisano 3 Maja 2021 Dziś kolor srebrny Gunze C 8. Jak zwykle siadło parę farfocli, ale mam warunki do malowania jakie mam i muszę z tym żyć . Teraz przebarwienia blach i reszta kolorków. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Maja 2021 Autor Share Napisano 12 Maja 2021 Maskowanie przed kolejnym srebrnym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 Hej, jak będziesz robił przebarwienia blach? Drugi srebrny to będzie już "inny srebrny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Maja 2021 Autor Share Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) 3 godziny temu, alienus napisał: Hej, jak będziesz robił przebarwienia blach? Drugi srebrny to będzie już "inny srebrny"? Tak będzie inny srebrny. W sumie to się wzoruje na instrukcji Mustangów Edka w 1/48. Tam jest podane Gunze C 8 i chyba SM 201. Edytowane 13 Maja 2021 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi