greatgonzo Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) Wygląda na to, że zakładasz ... edyta: Skasowałem resztę, post nie miał sensu. Edytowane 13 Maja 2021 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Maja 2021 Autor Share Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) Raczej nic nie zakładam. Słusznie czy niesłusznie, to tylko plastikowa zabawka na półkę. Ja za bardzo nie przywiązuję wagi do wiernego odtworzenia i robię dla siebie czysto relaksacyjnie. Edytowane 13 Maja 2021 przez kowal76 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) 20 minut temu, kowal76 napisał: to tylko plastikowa zabawka na półkę. Ja za bardzo nie przywiązuję wagi do wiernego odtworzenia i robię dla siebie czysto relaksacyjnie. Normalnie szacun dla kolegi za tak odważną deklarację.Co niektórzy włosy z głowy rwą bo linie nie w tym miejscu lub detal ubogi a tu tak z grubej rury.Pogratulować odwagi. Edytowane 13 Maja 2021 przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Maja 2021 Autor Share Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) Ale jaka odwaga :). Jedni robią wiernie odtwarzając na modelu wszystkie detale itp, a drudzy robią na luzie nie przywiązując wagi do wiernego odtworzenia malowania i detali na modelu. Ja zaliczam się do tej drugiej grupy, chociaż z grubsza chcę, aby model przypominał prawdziwy samolot. Nie bawi mnie też szukanie i sprawdzanie zdjęć ,planów itp związanych z prawdziwą maszyną Edytowane 13 Maja 2021 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 To coś tak jak ja. A i tak szacun ode mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Maja 2021 Autor Share Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) Pomalowane Gunze C 8 i SM 201. Coś tam różnicy widać. Niestety nie idzie mi nigdy z kolorami metalicznymi, więc powłoka wygląda średnio. Teraz jeszcze gdzieniegdzie przyciemnienie i reszta kokorowych akcentów. Edytowane 14 Maja 2021 przez kowal76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 fajny jest, nie narzekaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Dobrze wygląda. Ja z zasady nie robię modeli w NMF . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Maja 2021 Autor Share Napisano 14 Maja 2021 3 minuty temu, barszczo napisał: Dobrze wygląda. Ja z zasady nie robię modeli w NMF . W 1/48 zrobię w malowaniu RAF łaciatego :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 Kolejny etap malowania. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Jest elegancko jakiego koloru użyłeś do pomalowania wnek podwozia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 1 godzinę temu, Juffre napisał: Jest elegancko jakiego koloru użyłeś do pomalowania wnek podwozia? To farbka AK RC 263 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 Kolejne malunki. Pozostała jeszcze szachownica na dziobie do pomalowania i nie wiem czy malować, czy kallomnie wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Malować Mam wrażenie, że czarny pas od spodu Ci ucieka w stronę krawędzi skrzydła/świateł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 16 minut temu, neptun1939 napisał: Malować Mam wrażenie, że czarny pas od spodu Ci ucieka w stronę krawędzi skrzydła/świateł. Być może że ucieka, bo ślepawy jestem i mogłem krzywo maski przylepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Maja 2021 Autor Share Napisano 21 Maja 2021 Pomalowałem szachownicę na dziobie. Wyszło nie za wspaniale, ale już nic nie będę poprawiał. Z doświadczenia wiem, że tylko pewnie pogorszę sprawę przy poprawkach :). Jutro pewnie zacznę kłaść kalkomanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 Kalki Exito i częściowo Tamki położone. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Fajnie wygląda, szachownica spoko. Dobrze że malowałeś bo kalka potrafi zrobić niemiłą niespodziankę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 2 minuty temu, barszczo napisał: Fajnie wygląda, szachownica spoko. Dobrze że malowałeś bo kalka potrafi zrobić niemiłą niespodziankę. Dzięki. Te kalki Exito pierwsza klasa. Dawno nie kładłem tak dobrych kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Maja 2021 Autor Share Napisano 25 Maja 2021 Położyłem łosza i w niektórych miejscach potrzebne poprawki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 Fajnie to wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 Zaczyna coraz fajniej wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Jakiego washa użyłeś? Czarny czy to jakiś specjalny miks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 2 godziny temu, Juffre napisał: Jakiego washa użyłeś? Czarny czy to jakiś specjalny miks? Głównie szary tamki i trochę czarnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 Dzisiaj trochę go zabrudziłem :). 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi