Skocz do zawartości

MiG-25PD, ICM 1/72

Matys

Rekomendowane odpowiedzi

Zarzucone mi zostało ostatnio, że tylko sklejam i niczym się nie chwalę więc postanowiłem wrzucić mój ostatni ulepek 😉

Model ICMu jest naprawdę sympatyczny i praktycznie nie wymaga dodatków - sam dodałem jedynie pitota mastera i żywiczne krzesło.

Trochę uwagi wymaga przy sklejaniu wlotów powietrza i łączeniu nosa z dolną częścią kadłuba, ale poza tym skleja się bezproblemowo.

Kalki dość sztywne, nawet płyn super strong tamiyi nie bardzo chciał mi je chwycić.

Malowany pędzlem 😉

2vCRjE5.jpg

iNgiFsV.jpg

1xgMGH0.jpg

czqtukq.jpg

cadehVA.jpg

J0y0jl2.jpg

EMdrFLn.jpg

xxTjTJV.jpg

j2IaeA2.jpg

• Like 14

10 godzin temu, Matys napisał:

Zarzucone mi zostało ostatnio, że tylko sklejam i niczym się nie chwalę

:hmmm:

10 godzin temu, Matys napisał:

postanowiłem wrzucić mój ostatni ulepek

Całkiem zgrabny ten ulepek :super: Jak na pędzel to panie szacun - wyszło  bardzo ładnie. Jedynie ten oczo...bny róż mi za bardzo nie leży

Daję DUŻEGO plusa, tym bardziej, że zawsze podobał mi się ten wóz z węglem, w szczególności w wersji szkolnej.

Zmalowany świetnie, w szczególnosci ze pędzelkowany. Szzacum. Brudzing juz gorzej, w szczegolnosci te wycieki na lotkach co to wyglądają jak okopcenia 😉

8 godzin temu, abtb napisał:

Jedynie ten oczo...bny róż mi za bardzo nie leży

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

6 godzin temu, Moses napisał:

Brudzing juz gorzej, w szczegolnosci te wycieki na lotkach co to wyglądają jak okopcenia 😉

Tu się zgodzę, że są wyszły mi troszkę zbyt intensywnie, ale one w rzeczywistości też niezupełnie wyglądają jak wycieki.409833015_Mig-25Foxbat(11).thumb.jpg.d4f8a21640242b280ecc4849913b12e0.jpg

9 godzin temu, abtb napisał:

Daję DUŻEGO plusa, tym bardziej, że zawsze podobał mi się ten wóz z węglem, w szczególności w wersji szkolnej.

Dzięki za plusa, ale wersja szkolna Foxbata to najbrzydszy MiG jaki kiedykolwiek wzleciał w powietrze 😉 Natomiast skoro tak ci się podoba to ICM ma dwie dwumiejscowe wersje w ofercie.

Ale dalej u Ciebie odbiega to od tego co na zdjeciach orygianału, Do dopracowania :)

Godzinę temu, Matys napisał:

wersja szkolna Foxbata to najbrzydszy MiG jaki kiedykolwiek wzleciał w powietrze

"Każda potwora znajdzie swego amatora" :mrgreen:

W dniu 11.04.2021 o 07:44, Matys napisał:

Tu się zgodzę, że są wyszły mi troszkę zbyt intensywnie, ale one w rzeczywistości też niezupełnie wyglądają jak wycieki.

Wyszły by lepiej gdybyś roztarł je pionowo tak jak są na tym zdjęciu co załączyłeś 🙂
Cały model fajnie się prezentuje !

Edytowane przez Psar77

• 1 month later...