Xmen Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Następny rozpoczęty model skończony.Czwarty Fińczyk skończony.Zapraszam do oglądania.Ostatnimi czasy ostałem wyzywanie że nie maluję świateł pozycyjnych i nie robię linki antenowej to tym razem są zrobione.Muszę celownik jeszcze dorobić. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Czysto, ładnie, bez zbędnego ultrabrudzingu. Mnie się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 Godzinę temu, tlb napisał: bez zbędnego ultrabrudzingu Czyli tak jak lubię choć niektórzy mają mi to za złe i twierdzą że źle robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Bardzo ładnie i estetycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) Fajny "Fińczyk"! Edytowane 1 Maja 2021 przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 5 godzin temu, Xmen napisał: Ostatnimi czasy ostałem wyzywanie że nie maluję świateł pozycyjnych i nie robię linki antenowej to tym razem są zrobione. 5 godzin temu, Xmen napisał: .Muszę celownik jeszcze dorobić. O właśnie. A już miałem pisać czy w fińskiej wersji nie występował Ciekawy malunek, ładnie położone kolory. Co prawda zielony to taki trochę dziwny ale zajrzałem do warsztatu i tam już wygląda spoko. Bardzo ładnie zrobiona szklarnia - czyściutka i równo wymalowana. Plus za równe czerwone paski na natarciach skrzydeł Daję PLUSA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 2 minuty temu, abtb napisał: czy w fińskiej wersji nie występował Występował tylko tyle że AZ przyoszczędził.Azur do swojego modelu daje blaszkę z celownikiem ,tablicą przyrządów i różną drobnicą a w modelu AZ już tego nie ma i trzeba kombinować.Nawet szkło reflektora trzeba dorobić z clearfixa. 4 minuty temu, abtb napisał: Co prawda zielony to taki trochę dziwny ale zajrzałem do warsztatu i tam już wygląda spoko. Kolory Bilmodela do Francuskiego lotnictwa oprócz żółtego.Podobno robione na podstawie oryginalnego wzornika. 5 minut temu, abtb napisał: Plus za równe czerwone paski na natarciach skrzydeł Dziękuje ale to kalkomania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 14 minut temu, Xmen napisał: Kolory Bilmodela do Francuskiego lotnictwa oprócz żółtego.Podobno robione na podstawie oryginalnego wzornika. Vert...mnie się też podoba, ,,fińczyk" ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 5 minut temu, myszaty napisał: ,,fińczyk" ... Następny też będzie fińczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Umiejętność cieniowania i zróżnicowanego podkreślenia niektórych linii sprawiają, że taki model ma w sobie to „Coś”. Nie mam doświadczenia w modelach tego rodzaju ale taki sposób malowania robi na mnie wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Fajowy ,a na żywca (nie po Żywcu ) pewnie jeszcze fajniej wygląda . Podoba się bo Asa -najlepsiejszy na Moranach ,choć ,,Fińczyk'' a nie ,,Żabojad '' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja 2021 Autor Share Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) Witam pana Krzysztofa. Ano najlepszy na Moranach.14 zwycięst z 44 jakie odniósł w czasie wojny.Kalkomania AML niestety z błędami. Nie wiem czy na żywca lepiej wygląda bo po lakierowaniu parę baboli znalazłem mimo że obejrzałem go dokładnie przed położeniem matu.Przynajmniej tak mi się wydawało. Edytowane 1 Maja 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Fajny, fajny -podoba się .Może jeszcze i mnie się takiego uda wystrugać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 Dziękuję za opinie. Będą jeszcze dwa Morane .Jeden francuski ale nie polskiego pilota i jeszcze jeden fiński.Ale to za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 30 minut temu, Xmen napisał: Jeden francuski ale nie polskiego pilota O rzesz ty To taki sam szczyt odwagi jak zrobić F-105 bez "orzełka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 23 minuty temu, abtb napisał: O rzesz ty No co? Wszyscy robią Bursztyna lub Chciuka.Ile można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 10 godzin temu, Xmen napisał: ? Wszyscy robią Bursztyna lub Chciuka.Ile można? Jeszcze raz na pewno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 A malowania Vichy? Takie ładne, kolorowe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 (edytowane) 17 minut temu, myszaty napisał: Jeszcze raz na pewno A w życiu.Never.Zbyt oklepane. 8 minut temu, barszczo napisał: A malowania Vichy? Takie ładne, kolorowe... I to jest dobry kierunek. Edytowane 2 Maja 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Moralnie wątpliwe... Może Szwajcar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 (edytowane) 3 minuty temu, myszaty napisał: Moralnie wątpliwe Nie mieszajmy moralności do modelarstwa.Wystarczy że w Mojehobby zaczęli wszystkie swastyki zakrywać łącznie z fińskimi. Szwajcarski odpada. Edytowane 2 Maja 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Sory ale: bo cenzurować trzeba umić...a swastyk jest po kokarde...wszędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 15 minut temu, myszaty napisał: swastyk jest po kokarde...wszędzie. Wiesz staram się nie pochodzić do tego w ten sposób.Malowania do modeli staram się dobierać na zasadzie atrakcyjności.Nie kieruję się "hura" patriotyzmem.To że akurat na danym typie samolotu latali polscy piloci nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem. Tym bardziej że błękitna swastyka z tą czarną nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Rozumiem, i lubie oglądać ,,fińczyki" bo kozaki byli... Nie rozumiem tylko fascynacji czarną, ale może nie rozwijajmy ... przepraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 1 minutę temu, myszaty napisał: Nie rozumiem tylko fascynacji czarną, ale może nie rozwijajmy ... przepraszam. Nie masz za co .Zapraszam na priv jakbyś chciał pogadać na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi