KRL Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 Tym razem model którego wykonanie sprawiło mi spora radość choć nie z powodu jakości samego zestawu ta jest fatalna. Jak myślę za sprawa zużytych form jest mnóstwo nie doskonałości na powierzchni elementów linie podziału i nity zanikają a sama powierzchnia była mocno porowata. Spasowanie elementów także nie jest najwyższej klasy. Nie mniej jednak Greckie samoloty są zdecydowanie ciekawym materiałem dla osób które nie przepadają za tworzeniem modeli samolotów które właśnie opuściły mury fabryki. A-7E Corsair II Hellenic Air Force Trumpeter 1:32 Zdjęć w necie tych samolotów jest bardzo dużo ponieważ o ile się nie myle były to ostatnie użytkowane w czynnej służbie A-7 na świecie. Poniżej kilka fotek poglądowych. A-7E Corsair II Trumpeter 1:32 Model wykonany prosto z pudła z wykorzystaniem pozostałości kalkomanii po różnych modelach i oznaczeniami Greckimi do których zrobiłem maski we własnym zakresie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 Dla mnie bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 Bardzo ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 To jest to co lubią tygrysy Wygląda super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 Dla mnie chyba jednak zbyt pobrudzony. Ten z fotki wygląda jakby się rozpędzał na błocie Podsumowując - bardzo realistycznie oddany model samolotu który wymagał umycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 Dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Kozacki !!!! I fotki poprawione !!! Juz nie wypalają oczu bielą tła Bardzo mi się podoba - brudzenie jak najbardziej OK ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 Oglądałem na dużym monitorze, dopiero wtedy widać dobrze detale cieniowania i malowania w ogóle. Extra rzecz, robi wrażenie. Dobrze, że są zdjęcia oryginału. To jest dobry przykład, że rzeczywistość często wykracza poza kanony i zwyczaje przyjęte w sztuce (też modelarskiej). Tu akurat obicia na różnych krawędziach rzeczywiście były takie duże, nie mówiąc o układzie zabrudzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Maja 2021 Autor Share Napisano 14 Maja 2021 Jeszcze raz dziękuję wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Osobiście bym bardziej go spłowiałego zrobił . Podmalówki by były wyrazniejsze. Tak czy inaczej świetnie wyszedł ten model PS. Mam w planach też Greka TA-7 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Piękny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Maja 2021 Autor Share Napisano 14 Maja 2021 8 minut temu, seven up napisał: Osobiście bym bardziej go spłowiałego zrobił . Podmalówki by były wyrazniejsze. Tak czy inaczej świetnie wyszedł ten model PS. Mam w planach też Greka TA-7 1/48. Nic tylko bierz na warsztat i pokazuj co tam wyszło. Uwielbiam modele Greckich samolotów. Jest tam naprawdę dużo możliwości do zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Ładny model, nadspodziewanie dobrze oddana helleńska specyfika kolorystyczna, jedno z najbardziej przyjaznych modelarzom-kolorystom lotnictw wojskowych świata. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi