KP.Taurus Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, pmroczko napisał: No bo gdyby to miało być 1:35, to ja nie wiem jak taki detal miałby być wykonany - np. te szprychy to by miały pewnie około 0,1mm średnicy... W podstawowym zestawie zapewne będą nieco "grubawe", ale można liczyć, że pojawią się wkrótce po wydaniu tego motorka drukowane, podobne do tych z Minervy i Lanchastera. Mam je i różnica jest kolosalna dla wyglądu modelu (pomijając cenę ofc). https://www.mojehobby.pl/products/A35-002-Lanchester-Wire-Wheels.html https://www.mojehobby.pl/products/Minerva-Wire-Wheels.html Na żywo różnica jest jeszcze bardziej odczuwalna niż na zdjęciach. Nie wiem kto im to drukuje, ale robi dobrą robotę. Edytowane 13 Listopada 2023 przez KP.Taurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) 2 godziny temu, pmroczko napisał: No bo gdyby to miało być 1:35, to ja nie wiem jak taki detal miałby być wykonany - np. te szprychy to by miały pewnie około 0,1mm średnicy... Tak, te wczesne rozwiązania techniczne czasem zadziwiają swoją oryginalnością! Pozdrawiam Paweł Motory są w całości drukowane i w absurdalnej (według mnie) cenie: https://www.mojehobby.pl/products/British-Motorcycle-Tr.Model-H-54843541.html Edit: coś mi linki szwankują więc wklejam cały URL Edytowane 13 Listopada 2023 przez AchtungCancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 W oczekiwaniu na model Putiłowa-Garforda na Armoramie ukazała się zapowiedź samochodu pancernego marki Lancia choć trzeba przyznać że mnie on bardziej przypomina transporter opancerzony i to z wizjerami do prowadzenia ognia przez desant, zobaczcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 To nie jest armoured car tylko armoured truck, więc wszystko się zgadza. Wtedy nie istniało pojęcie transporter opancerzony ale opancerzona ciężarówka już tak. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 1 Stycznia Share Napisano 1 Stycznia Wygląda na to, że 3 lata od oficjalnej zapowiedzi wreszcie doczekamy się Lancii w oryginalnej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia CSM testuje drukowanie modeli dla skal 1/72 i 1/48. Zobaczymy, czy coś się z tego urodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Czyli jest szansa na Minervę w małej skali Szkoda że w druku, no ale jak się zaczyna w 1/72 czymś tak egzotycznym jak Lancia, to ciężko się dziwić, że się nie sprzedaje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 1/35 Garford-Putilov Armoured Car - Latvian, Polish, Ukrainian, Soviet Service 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Chyba poważnie traktują ten pomysł z drukowanym 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja 1/35 5,7cm Gruson Fahrpanzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano Sobota o 19:44 Share Napisano Sobota o 19:44 (edytowane) #TakBędzie. Tylko tak raczej w odległej przyszłości. Mówią też, że nie wiadomo w jakiej kolejności wychodzić będą już zapowiedziane pojazdy. Kilka ciekawostek z ich komentarzy: - pancerka zarabia na szmatopłaty - Russo-Bałt ze sprzedażą poniżej 2000 sztuk (najgorzej sprzedający się model "ziemny" po Lancii 1/72) uważany jest za porażkę - powtórzenie, że w plastikowe 1/72 już więcej nie wejdą - w przyszłym roku chcą zacząć opracowywać Armstrong-Whitworth-Fiat - czołg Lebedienki jest wykonalny we wtrysku, ale za drogi - Hansa-Brandeburg D.I rodzi się w wielkich bólach - niby myślą o jakichś bardziej "standardowych" niemieckich latadłach, ale skoro Wingnut zrobił to już lepiej, to nie bardzo się im chce (odpowiedź na pytanie o Albatrosy). Edytowane 9 godzin temu przez AchtungCancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Sobota o 20:42 Share Napisano Sobota o 20:42 No to w sumie się dziwię, że im się „nie chce” bo tych z WnW już praktycznie nie ma, więc spokojnie mogliby przejąć pałeczkę i wykorzystać grunt przygotowany i przetorowany przez WnW. I czemu zakładają, że Nowozelandczycy zrobili to lepiej, przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić to przynajmniej na takim samym poziomie lub właśnie lepiej. Akurat CSM wydaje się firmą, która miałaby takie możliwości… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano Sobota o 21:49 Share Napisano Sobota o 21:49 Też mnie ta argumentacja trochę zadziwiła, wydawałoby się, że koniec WNW powinien był otworzyć drzwi konkurencji (pozostawiając na boku kwestie finansowe). Zawsze jest pytanie, jak duży jest realnie rynek i ilu spośród zachodnich fanów wciąż ma WNW w szafie. CSM nie ma bogatego wujka co dosypie kasy, więc mogą nie chcieć ryzykować wtopy przy niszowej skali (swoją drogą ciekawe jak sprzedaje się szmatopłatowe 1/48 vs 1/32) i niszowej tematyce. Ich anemiczne tempo wypuszczania modeli chyba oddaje ograniczenia finansowe. Ale to forum czołgowe, więc nie zbaczajmy za bardzo z tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi