Mitrandir Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 8 minut temu, abtb napisał: Dobrze waść uznajesz Piękny wiatrak do kolekcji. Niestety jeszcze dużo pracy przed tą kolekcją ale cieszę się, że Ci przypadł do gustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 3 godziny temu, Mitrandir napisał: Niestety jeszcze dużo pracy przed tą kolekcją Zakładając, ze będziesz żył w pełnej sprawności psychiczno manulanej do 100lat, to przewiduję, ze uda ci się zrobić jakieś 30-40% kolekcji. Tak więc bym się nie przejmował za bardzo pracą, bo szanse na zrobienie 100% kolekcji są, mówiąc wprost, żadne czyli zerowe 3 godziny temu, Mitrandir napisał: cieszę się, że Ci przypadł do gustu A jak miał nie przypaść skoro pierwsze wzmianki o nim słyszałem już w 2017 roku Cztery lata, daj pan spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 13 minut temu, abtb napisał: szanse na zrobienie 100% kolekcji są, mówiąc wprost, żadne czyli zerowe Ale czyż nie większa jest radość z gonienia króliczka niż złapania go? No bo załóżmy, że tym pożarniczym Grzecho kończy kolekcję. I się pytam co dalej? Siedzieć na ławce przed domem? Albo w bamboszach przed telewizorem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 40 minut temu, Grzes napisał: Albo w bamboszach przed telewizorem? A skąd on te bamboszki weźmie 41 minut temu, Grzes napisał: Ale czyż nie większa jest radość z gonienia króliczka niż złapania go? Jest w tym sporo prawdy i radości Ale czasami fajnie jest usiąść i popatrzeć na skończone dzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
georg1973 Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 A czy mógłby kolega Mitrandir zdradzić czym i w jaki sposób tak pięknie okleił i wyprofilował ten ostatni element? Zawsze chciałem coś podobnego wykonać, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 26 minut temu, georg1973 napisał: A czy mógłby kolega Mitrandir zdradzić czym i w jaki sposób tak pięknie okleił i wyprofilował ten ostatni element? Zawsze chciałem coś podobnego wykonać, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Oczywiście, jak będę w domu wieczorkiem. 1 godzinę temu, abtb napisał: A jak miał nie przypaść skoro pierwsze wzmianki o nim słyszałem już w 2017 roku Cztery lata, daj pan spokój Pomysł, a realizacja to dwie różne sprawy 1 godzinę temu, Grzes napisał: Ale czyż nie większa jest radość z gonienia króliczka niż złapania go? No bo załóżmy, że tym pożarniczym Grzecho kończy kolekcję. I się pytam co dalej? Siedzieć na ławce przed domem? Albo w bamboszach przed telewizorem? ... i cóż miałbym porabiać? czołgi? 55 minut temu, abtb napisał: A skąd on te bamboszki weźmie ... żona mi kupi 56 minut temu, abtb napisał: Ale czasami fajnie jest usiąść i popatrzeć na skończone dzieło Zgadzam się z kolegą w całej rozciągłości ...warsztatu Zaś co do pomysłów na modele... kolejne taki oto ptaszek mi łazi po łbie... Szwedzki Hkp 3B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) Ty Sokoła zrób w dwunastu smakach, a nie jakichś szwedzki stół wymyślasz... Edytowane 7 Października 2021 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 Godzinę temu, Grzes napisał: Ty Sokoła zrób w dwunastu smakach, a nie jakichś szwedzki stół wymyślasz... Mówisz w 12tu... Potrzebuje chwilkę na odpoczynek od tych postsowieckich i polskich maszyn Na pewno mniejszy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 My chcemy Sokoły W, WA, RM, RL, AE, T, VIP, AM, PL, AS, SAR i inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 19 minut temu, Adamsky napisał: My chcemy Sokoły W, WA, RM, RL, AE, T, VIP, AM, PL, AS, SAR i inne Adamie to Twoje Dominium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 20 minut temu, Mitrandir napisał: Adamie to Twoje Dominium 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Adamie to Twoje Dominium siadłem w 48, ty działaj w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 24 minuty temu, Adamsky napisał: siadłem w 48, ty działaj w 72 No skoro tak to zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 8 godzin temu, georg1973 napisał: A czy mógłby kolega Mitrandir zdradzić czym i w jaki sposób tak pięknie okleił i wyprofilował ten ostatni element? Zawsze chciałem coś podobnego wykonać, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. To tak po krótce ... Zdjęcie wymiarów. wykonanie szkieletu z hipsu... Wypełnienie masą Milliput (fine) ...po wyszlifowaniu i nadaniu docelowego kształtu, przydzedł czas na oklejenie folią aluminiową i przetłoczenie lini i nitów Po zastosowaniu aluminium, należy pamiętać o jakimkolwiek metal primie Następnie jak w przypadku reszty modelu podkład czarny i rozjaśnianie paneli insygnia white. Ot i cała zagwozdka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 bajera tylko chyba jeszcze fukawki na nosie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 5 godzin temu, M.A.V. napisał: bajera tylko chyba jeszcze fukawki na nosie brakuje ... i anten .... i kabli ... i okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Grześ, ty ich nie słuchaj, żadnych Sokołów nie lep..... Rób Hułeja.... tylko napisz z jakiego zestawu chcesz to lepić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 19 godzin temu, Mitrandir napisał: Oczywiście, jak będę w domu wieczorkiem. Pomysł, a realizacja to dwie różne sprawy ... i cóż miałbym porabiać? czołgi? ... żona mi kupi Zgadzam się z kolegą w całej rozciągłości ...warsztatu Zaś co do pomysłów na modele... kolejne taki oto ptaszek mi łazi po łbie... Szwedzki Hkp 3B Na to jest fajne kalki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
georg1973 Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Bardzo dziękuję za wyczerpującą instrukcję. Przyznam, że na wypełnienie szkieletu miliputem bym nie wpadł. Jeszcze raz wielkie dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 2 godziny temu, georg1973 napisał: Bardzo dziękuję za wyczerpującą instrukcję. Przyznam, że na wypełnienie szkieletu miliputem bym nie wpadł. Jeszcze raz wielkie dzięki. Proszę bardzo 3 godziny temu, Robertas napisał: Na to jest fajne kalki. Dokładnie takie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 (edytowane) Tak w ramach powrotu do tematu głównego, dodam tylko, że prace nad oszkleniem trwają w najlepsze... Może to nienajlepsza metoda, ale i tak dla mnie prawie nieosiągalna... Jeszcze tylko kilka(naście) elementów.. i upragniony koniec Edytowane 19 Października 2021 przez Mitrandir 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 16 minut temu, Mitrandir napisał: prace mad oszkleniem trwają w najlepsze... Czyli jaką metodę realizujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2021 Autor Share Napisano 19 Października 2021 6 godzin temu, Grzes napisał: Czyli jaką metodę realizujesz? Chałupniczo... folię vivaq podgrzewam opalarką do 200st. i naciągam na wyprofiliwany koniec trzonka pendzelka, potem odcinam czubek i szlifuję podstawę na płaskiej powierzchni. Tak przygotowane elementy wklejam na sidolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 Krótko mówiąc, okienka zrobione technologią vacu. Będą zdecydowanie bardziej przeźroczyste niż oryginalne, a model bardziej efektowny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Października 2021 Autor Share Napisano 19 Października 2021 2 godziny temu, Grzes napisał: Krótko mówiąc, okienka zrobione technologią vacu. Będą zdecydowanie bardziej przeźroczyste niż oryginalne, a model bardziej efektowny Raczej pchaku... podciśnienia nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi