Mitrandir Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Edycja... tym razem warsztatu Warsztacik mam niewielki, więc nawet niewielki bajzel skutecznie utrudnia prace... zwłaszcza przy większym modelu Poza tym miałem dosyć dzukania fatb po kartonach, wiec postanowiłem coś zmienić... To dopiero 2 z 4 kolumienek na farby w butelkach, pomiędzy nimi pójdą jeszcze klasyczna półeczki na słoiki i puszki z innymi farbkami i specyfikami 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 Szczerze gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 Ale wiesz, że teraz co najmniej połowa IPMS Warszawa będzie takie chciała. Jesteś na to przygotowany? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Nie sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 Godzinę temu, Mitrandir napisał: Nie sądzę Ale, że nie będzie chciała, czy że nie jesteś przygotowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Godzinę temu, lesio-69 napisał: Ale, że nie będzie chciała, czy że nie jesteś przygotowany? ... By chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 8 Listopada 2021 Share Napisano 8 Listopada 2021 Przepiękny . Ogrom pracy wykonałeś z takim masłem jak a model . Podziwiam kunszt modelarski i samozaparcie . Mi 6 w tych barwach wygląda genialnie . Kolejny raz potwierdzasz tym modelem swoją klasę i umiejętności . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Listopada 2021 Autor Share Napisano 10 Listopada 2021 W dniu 8.11.2021 o 21:46, podciech napisał: Przepiękny . Ogrom pracy wykonałeś z takim masłem jak a model . Podziwiam kunszt modelarski i samozaparcie . Mi 6 w tych barwach wygląda genialnie . Kolejny raz potwierdzasz tym modelem swoją klasę i umiejętności Dziękuję Ci Rafale za dobre słowa. Niestety, nie jest już takie łatwe jak kiedyś z tymi palcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 No to rzeźby w stolcu ciąg dalszy... mam już po mału przesyt tej "szóstki" marzy mi się jakiś zachodni wiartak Ale nic to... dziś trochę drobnicy Armatka wodna Tu już zamontowana. Troszkę pogibany pitot Również zamontowany. Warsztat też nieco urósł, no można się zmieścić z tym klockiem Cdn... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Warsztat też nieco urósł Widzę, że to już taka mała manufakturka się robi. Tylko czekać aż zapuka do drzwi skarbówka z pytaniem czy ta działalność jest zarejestrowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 2 godziny temu, Grzes napisał: Widzę, że to już taka mała manufakturka się robi. Tylko czekać aż zapuka do drzwi skarbówka z pytaniem czy ta działalność jest zarejestrowana W takim razie dobrze, że robię Pro publico Bono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 22 minuty temu, Mitrandir napisał: Pro publico Bono Nie znam tej firmy, ale wierzę, że tam wszystko dobrze załatwią 9 godzin temu, Mitrandir napisał: mam już po mału przesyt tej "szóstki" No to kończ, bo jeszcze samochodzik trza zrobić! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 13 minut temu, Grzes napisał: Nie znam tej firmy, ale wierzę, że tam wszystko dobrze załatwią No to kończ, bo jeszcze samochodzik trza zrobić! Przyjrzyj się uważnie, jest i czeka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 1 minutę temu, Mitrandir napisał: Przyjrzyj się uważnie, jest i czeka będziesz tu kontynuował po zmianie tytułu czy oddzielnie w cywilach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 5 minut temu, Mitrandir napisał: jest i czeka Jam go widział, tylko żeby z kolejki nie wypadł na rzecz np. 9 godzin temu, Mitrandir napisał: marzy mi się jakiś zachodni wiartak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 56 minut temu, Grzes napisał: Jam go widział, tylko żeby z kolejki nie wypadł na rzecz np. NH-90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 Godzinę temu, M.A.V. napisał: będziesz tu kontynuował po zmianie tytułu czy oddzielnie w cywilach ? Tutaj, bez zmiany tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 3 minuty temu, Mitrandir napisał: NH-90? A ić Pan stont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 55 minut temu, Grzes napisał: A ić Pan stont Co, że źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 No! Sokoła rób! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Grzes napisał: No! Sokoła rób! Sokoła na razie nie planuje... co najwyżej głuszca ale muszę odpocząć od wschodnich konstrukcji... Poza tym, nikt nic nie pisze i nie zagląda... Edytowane 15 Listopada 2021 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 W dniu 19.10.2021 o 08:02, Mitrandir napisał: Chałupniczo... folię vivaq podgrzewam opalarką do 200st. i naciągam na wyprofiliwany koniec trzonka pendzelka, potem odcinam czubek i szlifuję podstawę na płaskiej powierzchni. Tak przygotowane elementy wklejam na sidolux. A nie boisz się że tak wykonane oszklenie szybciutko zżółknie ? Wklejanie na sidolux ? Chodzi o ten płyn czyszczący, czy jest coś innego pod tą nazwą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 16 godzin temu, Mitrandir napisał: Poza tym, nikt nic nie pisze i nie zagląda.. Ojej, aż się popłakałem Czy w związku z tym, że nikt nic nie pisze czujesz się pusty w środku? A może czujesz się zepchnięty na margines przez pozostałych modelarzy? Daj spokój, dorosły jesteś , więc się nie mażesz jak gówniarz z piaskownicy. Na pocieszenie napiszę, że meteorolodzy przewidują na grudzień kolejne pojawienie się krokodyli w dziale. I na dokładkę mogą mieć na grzbietach słoiki z "gaszonymi ogórkami" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Listopada 2021 Autor Share Napisano 16 Listopada 2021 3 godziny temu, abtb napisał: Ojej, aż się popłakałem Czy w związku z tym, że nikt nic nie pisze czujesz się pusty w środku? A może czujesz się zepchnięty na margines przez pozostałych modelarzy? Daj spokój, dorosły jesteś , więc się nie mażesz jak gówniarz z piaskownicy. Na pocieszenie napiszę, że meteorolodzy przewidują na grudzień kolejne pojawienie się krokodyli w dziale. I na dokładkę mogą mieć na grzbietach słoiki z "gaszonymi ogórkami" Ja pierdziu Tomciu słyszałeś czymś takim jak ironia... Ciesze się bardzo na krokodyle w ogórkach 12 godzin temu, kopernik napisał: A nie boisz się że tak wykonane oszklenie szybciutko zżółknie ? Wklejanie na sidolux ? Chodzi o ten płyn czyszczący, czy jest coś innego pod tą nazwą ? Nie, nie boje się... sidoluks jest lakierem akrylowym, a nie środkiem czyszczącym. Od siedmiu lat wklejam ten sposób elemety I nigdy nic mi nie pożółkło. Oszklenie nawet można kąpać w sido, robi się wtedy bardziej błyszczące, usuwa maleńkie ryski i co najważniejsze nie zachodzi oparami z CA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 20 minut temu, Mitrandir napisał: Tomciu słyszałeś czymś takim jak ironia. Żartujesz sobie Ja prosty chłopak z prowincjonalnego miasteczka jestem - żubry za stodołą, wilki w obejściu. Szkoła? A co to jest i z czym to się je 22 minuty temu, Mitrandir napisał: Ciesze się bardzo na krokodyle w ogórkach Wydaje mi się że ty trochę zbyt pochopnie odczytujesz moje myśli - NIE BĘDZIE krokodyla w ogórkowym kamo (czyli domniemam, że się ucieszyłeś że będę coś lepił z szachownicą) tylko Krokodyl + "ogórek" (być może nawet dwa) I tradycyjnie jak to u mnie - nic w patriotycznym camo - czyli będzie ciekawie a nie nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi