Skocz do zawartości

Ural 4320 wywrotka ICM / Balaton Modell 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W bólu, ale się urodziło. Pierwszy raz użyłem olejów, takich z lidla. Wniosek jest taki, że nadają się średnio. Drugi wniosek : co za dużo to nie zdrowo - zbyt gruba warstwa po prostu nie wyschnie. 

Pierwszy raz też skończyłem model z żywicznym dodatkiem. Miałem jeszcze koła, ale oryginalne bardziej mi się podobały. 

Nie ma lusterek i wlotu powietrza, bo model przygotowany jest do transportu. 

Strzelajcie towarzysze. 

2D856377-412C-48D8-8C1B-88104EF9FD19.jpeg

5015F6C8-8944-4AE7-AE4B-83CF35916A40.jpeg

722ECD21-4F1B-4780-9948-F3F4CAFF0227.jpeg

DF75AF2C-BF1A-4EBC-A048-1BC13A4733A3.jpeg

E23B3A68-D19A-499D-8148-600085DE28EA.jpeg

• Like 3
Napisano

Oglądam fotki na komórce więc ciężko mi się dobrze odnieść. Podoba mi się malowanie wywrotki i nienachalne ubrudzenia. Jedyne do czego się mogę przyczepić to szyby. Za to reflektory wyglądają świetnie!

• Like 1
Napisano
6 minut temu, FLECZER napisał:

Oglądam fotki na komórce więc ciężko mi się dobrze odnieść. Podoba mi się malowanie wywrotki i nienachalne ubrudzenia. Jedyne do czego się mogę przyczepić to szyby. Za to reflektory wyglądają świetnie!

Akurat reflektory były w zestawie, więc nie musiałem ich masakrować samodzielnie. Zaś jeśli chodzi o szyby, to tak - słabszy punkt. W ogóle ta szyba jakaś taka pancerna była i za nic nie chciała się wpasować w kabinę. Sama kabina to chyba wydruk 3D - wyglądała nieźle, ale ktoś ją chyba zaprojektował do innego modelu. Trzeba było pokombinować, żeby całość pasowała. 

Napisano

Wycieraczek zapomnieli dodać? Mogłeś się o jakiś drobny scratch pokusić, wtedy też brudzenie szyby od razu i model by zyskał.

Fajny. 

• Like 1
Napisano
1 minutę temu, Marcin M. napisał:

Wycieraczek zapomnieli dodać? Mogłeś się o jakiś drobny scratch pokusić, wtedy też brudzenie szyby od razu i model by zyskał.

Fajny. 

No zapomnieli. Poszukam, może coś się nada. 

Napisano

Fajny, nawet bardzo, tylko koła źle pozakładane, bieżnik tył na przód. Jodełka by musiała być w kierunku jazdy, np. przednie powinny być zamienione. Oprócz tego super :D

• Like 1
Napisano
8 minut temu, Vieh_san napisał:

Fajny, nawet bardzo, tylko koła źle pozakładane, bieżnik tył na przód. Jodełka by musiała być w kierunku jazdy, np. przednie powinny być zamienione. Oprócz tego super :D

Cholera, poważnie ?

Napisano
14 godzin temu, Klapouch napisał:

No zapomnieli. Poszukam, może coś się nada. 

Nie zapomnieli, tylko w tym  zestawie ich nie ma i jest w instrukcji, że trzeba samemu zrobić 😉