dawid xd Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Witam. Chciał bym się państwa zapytać jaki nożyk proponujecie kupić.Z firmy Excel czy Olfa?. Z firmy Excel są tańsze nożyki ale są drogie ostrza do nich i nie za bardzo dostępne d kupienia w większych ilościach. Olfa zatem nożyki są droższe ale zatem tanio można dostać ostrza bo za 10zł można aż 30szt dostać. Które proponujecie? Czy Olfa to to samo co Excel? Bo mam teraz dylemat który nożyk kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Witam przyłączam sie do pytania. Miałem już 2. Pierwszy chomo nie wiadomo to mocowanie na osrza się rozwaliło, za to drugi z ITALERI (firma - solidny) to czyste g.. przy drugim czy trzecim używaniu złąmała się rękojmia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Ja od pół roku uzywam Olfy i bardzo sobie chwalę. Solidny uchwyt, bardzo dobrze leży w ręce. A gdzie znalazłeś tak tanie nożyki do Olfy ? Na allegro są sporo droższe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Ja znalazłem na mojehobby.pl ale to do noża Ostrze KB-3.A co? A na allegro nie mogę znaleśc ja można to podaj.Ale i tak będę na mojehobby.pl kupował . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Aha i jeszcze nie wiem czy wybrać Nóż AK-1 czy Nóż AK-4 czy Nóż AK-3 ???????????????????? który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Od momentu kiedy zakupiłem Olfę sprawa nożyków przestała mnie interesować, a było to wiele lat temu. Olfa i Excel to nie to samo. Na temat tego drugiego nie będę się wypowiadał, gdyż nie używałem i raczej nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 A który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Ja używam Olfy -Design Knife... i w zasadzie nic innego Excela nie znam, ale po zakupie Olfy zapomniałem, że potrzebuję myśleć o nożykach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Ja mam AK-3 i twierdze, że nic lepszego bym już nie kupił. Jeśli zdecydujesz się na wyrób Olfy to poszukaj w sklepach dla plastyków bo kupisz taniej niż w necie (przynajmniej w moim mieście tak jest). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 A co to za różnica który kupisz?? Ja kupiłem nożyk italeri, tani był i nie narzekam. Tyle huku o jakieś nożyki, jak sie jeden skończy to siłą rzeczy musisz kupić następny. Jak ja zaczynałem sklejać modele to najpierw używałem noża do obierania owoców, bardzo fajny był to nożyk (był bardzo, bardzo ostry). No ale jak chcesz kupić dobry nożyk to kup Olfy. pzdr Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekBydg Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Zgadzam się z kolegą Piterem, też używam AK-3, polecam. Ja swój kupiłem w Castoramie (nawet niezły wybór mieli różnych noży OLFY). Ogólnie Castorama wchodzi chyba w modelarstwo bo mają nawet dwa rodzaje aerografów w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 A ja kupuje zestaw 13 noży i 3 uchwytów w liroy merlin za 5,30 i są super na długo starczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 TomekBydg za ile kupiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekBydg Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 20pln za nóż z 30 ostrzami a zapasowe ostrza są jeśli dobrze pamiętam po 11pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Nożyk Olfy AK-3 to właśnie jest Design Knife... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Jak nożyk to tylko Olfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 A ja polecę Excel'a Na pohybel wszystkim!!!!!!!! Zaleta? Fajny kształt podstawowego ostrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 reggy, masz procenty od sprzedaży od Gates'a? :P Jaki ma kształt to podstawowe ostrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Aj tam, nawet się w ofercie Olfy nie orientowałem, bo u nas w Olsztynie po prostu od zawsze był tylko Excel a Olfa pojawiała się ostatnio. I tak wpadanie do sklepu po parę ostrzy jest po prostu rytuałem cotygodniowym... A kształt jest o taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 bo za 10zł można aż 30szt dostać Jak się dobrze poszuka to i za 8 zł się znajdzie. KLIK A ja od około dwóch lat używam Olfy AK-4 i bardzo ją sobie chwalę. Jedyne czego żałuję, to że wcześniej sobie jej nie kupiłem, tylko męczyłem się z jakimś badziewnym nożykiem do tapet. Ostatnio zaś zakupiłem sobie olfową matę do cięcia i stwierdzam, że to dobry pomysł był. P.S. Podstawowe ostrze od Olfy AK-4 całkiem podobne do tego Excela jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 A ja znalazłem za 10zł 30 ostrzy heheh (żeby nie było że się chwale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Nozyk Excel ma jedna fajna zalete. W Olfie, zacisk do mocowania ostrza jest szczelina, ktora pozwala wsunac tam jedynie ostrze, natomiast w Excelu jest przeciety w X. Dzieki temu mozna w oprawce umiesci cos innego, niz ostrze. Np. igle do rycia linii lub wiertlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Majek popieram - rękojeść Excela jest niezawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limerick Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 ja tradycyjnie Olfa (nożyk plus mata), która niestety została w hotelu na delegacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 A takie ostrze od AK4 wejdzie do rączki z AK3? Mam nożyk AK3, bardzo sobie go chwalę, ale kształt osstrzy to bym faktycznie zmienił na te z AK4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi