barszczo Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Brawo za samozaparcie. Wygląda to nieźle jak na materiał wyjściowy z którego powstał. Przewinął mi się ten model kiedyś przez ręce, po porównaniu ze starszą Hasegawą poszedł do ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 MMaski do malowania dotarły tym razem z Martoli… Nałożone i ptaszysko wymalowane i efekt jest widoczny na zdjęciach. Muszę przyznać, że maski zdecydowanie ułatwiły mi pracę a teraz pojadę dalej z tym koksem :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Nooo...wygląda obiecująco. Nie mogę się doczekać końca... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 Efekt dzisiejszych prac nad Falconem. Dzięki maskom odmalowałem sylwetki samolotów na usterzeniu poziomym oraz wymalowałem niebieski pasm na krawędzi natarcia usterzenia pionowego a także na ciemno niebiesko pomalowałem powierzchnie ustateczniające na dolnej powierzchni kadłuba 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Zawsze malowane będzie lepsze jak kalki . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 8 godzin temu, Hello napisał: Zawsze malowane będzie lepsze jak kalki . Hello W tym wypadku zdecydowanie tak. Nakładanie tak dużych kalkomanii na tak duże powierzchnie było zwyczajnie bardzo kłopotliwe. Trochę się pomęczyłem z przyklejeniem masek ale jak widać efekt jest zadawalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 A jak poszło zdejmowanie kalkomanii ? Jakim sposobem się ich pozbyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 16 minut temu, Hello napisał: A jak poszło zdejmowanie kalkomanii ? Jakim sposobem się ich pozbyłeś ? Zmiękczałem je Miscroscale SET i po chwili wykałaczką zdrapywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 Malowane zawsze lepsze od kalkomanii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 Kurde, piszecie o tych kalkomaniach a ja pod wpływem emocji, czyli tanio na oeliks, kupiłem sobie model samolotu. A tam cały model w kalkomanii i dopiero jak kupiłem dotarło do mnie, że kalkomania na modelu będzie arcytrudna do nałożenia, nie chce wspominać, że ewentualną zamiana na malowanie nie wchodzi w grę bo jest za szczegółowe. Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 Efekt świetny, super to wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 4 godziny temu, marek d napisał: Malowane zawsze lepsze od kalkomanii. W takich jak ta sytuacjach, gdzieś kalkomanie mają duże powierzchnie zdecydowanie łatwiej i szybciej jest całości pomalować od szablonów -masek. Oklejałem i oklejałem a efekt był średni a malowanie zajęło mi jakąś godzinkę może dwie. Maski spełniły swoją rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 Model prawie już oklejony kalkomaniami. Pozostało nałożyć jedynie kilka drobiazgów w postaci napisów eksploatacyjnych. i 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Efektowny ubiór ma ta szesnastka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 19 minut temu, marek d napisał: Efektowny ubiór ma ta szesnastka. Taki był pomysł aby budowany Falcon wyróżniał się w kolekcji. Chyba się to uda ale do końca prac jeszcze trochę mi zostało ale i tak cieszy ta kolorowa szata tej portugalskiej maszyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Świetnie wygląda w tym ubranku, bardzo mi się podoba. Pamiętam też jeszcze belgijskiego F-16 ze Skrzydlatej Polski z godłem dywizjonu na grzbiecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: Świetnie wygląda w tym ubranku, bardzo mi się podoba. Pamiętam też jeszcze belgijskiego F-16 ze Skrzydlatej Polski z godłem dywizjonu na grzbiecie. Wspomniane przez Ciebie malowanie jest wśród schematów malowań w tej konkretnej edycji tego modelu Mister Crafta. Jednak zrezygnowałem ze względu na to, iż mogłyby zwyczajnie rozlecieć się podczas kontaktu z wodą. Co z tego, że są bardzo ładnie wydrukowane skoro ich użycie może okazać się zwyczajnie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Ten biały na grzbiecie to kalka??? Bo chyba skręcił lekko w prawo. Szacun, widać ogrom pracy. Robi wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 Dziś zamontowałem podwozie do Falcona. Jednak podczas montażu urwała się część goleni mocująca koło podwozia głównego i musiałem naprawiać cały element. Wymagało to nawiercania otworów, w które wkleiłem wzmocnienia . Teraz muszę dokonać korekt lakierniczych i polowanie zamontować pokrywy i koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 Coraz bliżej końca prac nad Falconem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 No świetnie się prezentuje, jak nie Italerka. Kończ i do galerii . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 3 godziny temu, barszczo napisał: No świetnie się prezentuje, jak nie Italerka. Kończ i do galerii . Jeszcze trochę pracy muszę włożyć ale jest bliżej niż dalej :). Kilka drobnych korekt i coś z tego będzie :). Galeria oczywiście będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Trochę gubi się w "tle". Ale czekam na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 3 minuty temu, tlb napisał: Trochę gubi się w "tle". Ale czekam na koniec Też to zauważyłem i jest to "urok" zdjęć robionych na szybko wprost z miejsca warsztatowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Fajnie to wygląda. Chyba też sobie zrobie F 16 z Italeri. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi