tornado Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Harley Davidson jest moim pierwszym motocyklem i jak mniemam nieostatnim - rozglądam się za następnym Model sklejało sie bardzo przyjemnie, nie było zbędnych nadlewek, jam skurczowych, a wszystkie elementy pasowały do siebie Jak dla mnie jedyną wadą jest to, że model miał już pomalowane i naklejone kalkomanie na elementy (nie wiem jak to fachowo się nazywa w motocyklach) karosewrii. W efekcie tego po sklejeniu kufrów nie mogłem zaszpachlować miejsc łączenia przez co są one widoczne. Relacja z budowy - Klik Zapraszam do krytyki: [/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Sorry, ale to jest forum modelarskie a nie otoMoto.pl czy moto.allegro.pl! Z fotkami prawdziwego sprzętu raczej tam trzeba startować! Szczerze - absolutnie nic nie wskazuje na to, że jest to model. Po prostu perfekcja w każdym calu i majstersztyk! Brawo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Actros Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 No no,super motorek, silnik jak lusterko :) Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 SIC!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adize Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Świetnie wykonany model, po prostu brak słów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Pomyliłeś chyba skalę.... Powinieneś temat wrzucić do działu WALKAROUND 1:1... REWELACJA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Czadzior Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Zachęcam cię do sklejania modeli motocykli bo są naprawde ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partyznat Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 To ja mam pytanie troche z innej paczki ale zwiazane z motorami .Chciałbym sie dowiedziec czy można kupic w takiej skali jak ten motor ale cos z zabytkowych motorów typu Triumph NSU , BMW?? Przepraszam za wykorzystanie teamtu ale model jest świetny!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 BBOOMMBBAA naprawdę piękna robota A jak tam siedzenie miękkie Aha no i jak spalanie Ale napisz z czego jest siedzenie bo przyznam się bez bicia że do relacji nie zaglądałem Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Modelik super się prezentuje. Przyznam, że gdy pierwszy raz otworzyłem galerię to pomyślałem, że umieściłeś fotki jakiegoś prawdziwego motocyklu... To powinno być w walkaround, a nie tu . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted May 28, 2008 Author Share Posted May 28, 2008 Wielkie dzięki za miłe komentarze Ale napisz z czego jest siedzenie bo przyznam się bez bicia że do relacji nie zaglądałem Siedzisko wykonane jest z jakiegoś miękkiego plastiku, coś jakby guma. To ja mam pytanie troche z innej paczki ale zwiazane z motorami .Chciałbym sie dowiedziec czy można kupic w takiej skali jak ten motor ale cos z zabytkowych motorów typu Triumph NSU , BMW?? Tak na szybko znalazłem kilka fotek modeli w 1:6 (obecnie są na ebay'u): Obecnie licytuję nastepnego Harleya, jak dobrze pójdzie to za dwa dni będzie mój Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Brawo Tornado! Model wykonany na najwyzszym poziomie. I pomyslec, ze chciales go sprzedac... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinzo56 Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 szczena opada... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partyznat Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Dziękuje bardzo tornado !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banshee777 Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Nie wiem na ile jest to efekt skali, ale to... to jest.... yyyy..... zbyt piękne aby nie było prawdziwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicio1d Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Cudowny model a w szczególności kolor. Uwielbiam czerwień. Zawsze mnie ciekawiło jak uzyskać ten efekt "granulkowatego" lakieru. Nie wiem jak to dokładnie opisać, że widać takie kwadraciki na lakierze. Jak coś takiego się robi?? I jeszcze raz model odlotowy!!!!! Gratuluje!!;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orfeusz Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Model jak każdy zrobiony przez Ciebie jest idealny. A lakier ten jest z brokatem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Ej, ten motocykl naprawde wyglada jak prawdziwy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid xd Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Aż mi szczena opadła. Wielkie piwo dla Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej2 Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Nie wiem co wy w tym widzicie, no ale "fajny modelik". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicio1d Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 orfeusz dzięki za info ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted June 4, 2008 Author Share Posted June 4, 2008 Wielkie dzięki koledzy za tak miłe komentarze Zawsze mnie ciekawiło jak uzyskać ten efekt "granulkowatego" lakieru. Nie wiem jak to dokładnie opisać, że widać takie kwadraciki na lakierze. Jak coś takiego się robi?? Lakier to metalik, aby uzyskać wiecej takowych "kwadracików" należy do bazy dodać perłę - czym więcej jej dodasz (perły) tym więcej będzie "kwadracików". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Nie wiem jakim cudem ale dopiero teraz trafiłem na tą galerię ciapa ze mnie aż głupio się przyznać. Nie zmienia to faktu że ten model niezaprzeczalnie wywołuje u mnie tzw. "szczękopad" Piękny...po prostu piękny Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wałachowski Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Bardzo ładny,mam cichą nadzieje że zobaczę go na żywo na biesiadzie w B-stoku w tym roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts