kowal76 Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 (edited) Przedstawiam mój najnowszy zrobiony model. MiG 15 (S-102) w skali 1/48. Zestaw Hobby 2000 (Bronco). Z dodatków użyłem tablicę eduard Look oraz lufy Master. Malowany Gunziakami. Trochę baboli jest, o czym zdaję sobie sprawę. Sam zestaw trochę chyba leży merytorycznie względem oryginału. Malowanie wybrałem Czechosłowackie :). I na koniec dwa grubaski :). Edited September 4, 2021 by kowal76 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 Fajny, ładnie i czysto zrobiony. Lubię ten samolot więc każdy jego model mnie cieszy. Z baboli to należy zwrócić uwagę na czerwone znaczniki na skrzydłach, które się obaliły. Wyprostuj je i będzie super. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 Fajny, podoba się. Właśnie miałem pisać o znacznikach wysuniętego podwozia, ze jest skrzywiony, ale kolega mnie uprzedził. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted September 4, 2021 Author Share Posted September 4, 2021 (edited) Wzorowałem się też troszkę na fotkach i tutaj jakby są pochylone. Może i faktycznie za bardzo je pochyliłem i troszkę przy duże są :). Edited September 4, 2021 by kowal76 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 A co oznacza ta gwiazdka pod kabiną? Ruska zestrzelił? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted September 4, 2021 Author Share Posted September 4, 2021 1 minutę temu, Grzes napisał: A co oznacza ta gwiazdka pod kabiną? Ruska zestrzelił? Jankesa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 9 minut temu, kowal76 napisał: Jankesa Aaa, chyba, że tak! To order się należy Brawo za MiGa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 (edited) Bardzo fajny Mig. Odsunięta owiewka powinna tylko bardziej przylegać do kadłuba : Edited August 5, 2023 by barszczo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatrix_pl Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Brawo za temat, czysto i ładnie. Podoba mi się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted September 5, 2021 Author Share Posted September 5, 2021 19 godzin temu, barszczo napisał: Bardzo fajny Mig. Odsunięta owiewka powinna tylko bardziej przylegać do kadłuba : Tak wiem co do owiewki. Nie pasuje ona dobrze w modelu. Mój błąd że nie przymierzyłem przed doklejeniem. Przykleiłem na CA, więc trochę boję się odrywać, tak aby nie poszło z farbą razem. Model na półkę, więc raczej tak zostawię. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 (edited) Podoba mi się delikatne brudzenie, podoba mi się śladowa rdza, ciemniejsze niektóre panele... fajnie to wyszło. Sam będę się inspirował przy kryciu, bo właśnie pracuję nad pierwszym mocno "aluminiowym" dziełkiem. Jak dla mnie trochę zbyt jednolite te czarne pasy, ja bym je pewnie bardziej obił czy dobrudził, ale to już moja mała fiksacja. Generalnie do przodu! Edited September 6, 2021 by kozborn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted September 6, 2021 Author Share Posted September 6, 2021 7 godzin temu, kozborn napisał: Podoba mi się delikatne brudzenie, podoba mi się śladowa rdza, ciemniejsze niektóre panele... fajnie to wyszło. Sam będę się inspirował przy kryciu, bo właśnie pracuję nad pierwszym mocno "aluminiowym" dziełkiem. Jak dla mnie trochę zbyt jednolite te czarne pasy, ja bym je pewnie bardziej obił czy dobrudził, ale to już moja mała fiksacja. Generalnie do przodu! W sumie można było coś tam drapnąć na tych pasach. Jest mała modulacja tire black na zwykłym black i szary łosz. Przy następnym, a będzie to MiG 15 bis postaram się bardziej styrać te czarne pasy :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajorStachu Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Fajny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pulemiot Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Super są te dwa grubaski razem. Respekt za dobór tematów. wyszło fajnie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts