radoslaw6363 Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 (edited) Modeli samolotu P11c mam już kilka i wszystko co do tej pory zrobiłem jest w skali 1/72. Dla modelu IBG w skali 1/32 zrobiłem wyjątek, mam zamiar nadal przy Nim pracować dodając podstawkę i figurki i robiąc pierwszą w moim modelarskim życiu dioramę. ,,Jedenastka'' IBG to dobrze zaprojektowany model. Przyjemnie się składa , dodałem tablicę Yachu, dodatki Abera i blaszki Parta, niestety blaszki nie do końca pasują do modelu i nie wszystkie użyłem. Malowałem Hataką . W modelu zdejmuję się śmigło z osłoną silnika żeby można było obejrzeć silnik. Dodałem kilka fotek moich wcześniejszych pezetelek. Jako dodatek ciekawa relacja pil. Benedykta Dąbrowskiego z pierwszego dnia walk powietrznych Brygady Pościgowej z niemieckimi lotnikami. Edited October 17, 2021 by radoslaw6363 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Mi się podoba twoja 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Świetna praca! Podoba mi się malowanie dolnych powierzchni skrzydeł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roland_Sebastian Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Piękna kolekcja polskiego sprzętu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Mnie również się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Miłośnicy biało czerwonej szachownicy oszczędzają widzę Ochy i Achy. Dlaczego? Model fajny Skrzydło dobrze nie siadło przed wiatrochronem, ale to drobiazg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted October 18, 2021 Author Share Posted October 18, 2021 1 godzinę temu, marek d napisał: Miłośnicy biało czerwonej szachownicy oszczędzają widzę Ochy i Achy. Dlaczego? Model fajny Skrzydło dobrze nie siadło przed wiatrochronem, ale to drobiazg. Niestety często dopiero na fotkach widać babole. Oczy już nie te, cierpliwości brakuje. W 1/32 wiele szczegółów uchodzi mojej uwadze, Jest tam więcej miejsc problematycznych, niektóre będę poprawiał, ale płat przed wiatrochronem już musi tak zostać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Ta skala niestety pokazuje wszystko jak na tacy, tu już nic się nie ukryje. Generalnie nie jest źle, ładna jedenastka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Cytat Oczy już nie te, cierpliwości brakuje. Żart, są starsi od Ciebie. Cytat Niestety często dopiero na fotkach widać babole. To trzeba robić fotki na etapie montażu. Wyłapie się dużo baboli. Ten model akurat jest bardzo fajny w montażu, oczywiście ma parę miejsc wrażliwych ale wszystko do opanowania. Na fotkach widać więcej wad ale w galerii to tak trochę musztarda po obiedzie. W gablocie wygląda fajnie, to najważniejsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 4 godziny temu, marek d napisał: Żart, są starsi od Ciebie. To trzeba robić fotki na etapie montażu. Wyłapie się dużo baboli. Ten model akurat jest bardzo fajny w montażu, oczywiście ma parę miejsc wrażliwych ale wszystko do opanowania. Na fotkach widać więcej wad ale w galerii to tak trochę musztarda po obiedzie. W gablocie wygląda fajnie, to najważniejsze. Masz rację ale faktycznie zaczyna niektórym modelarzom dokuczać SKS i wychodzi to niestety na naszych modelach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts