em Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, mirage3 napisał: Tak przewrotnie zapytam... Co ma 737 do F-8 ? To że hAmerykański ? Teraz który 737 bo taki MAX to zdaje się, że ma inne skrzydła niż taki np. 737-800 To odpowiem że mechanizacja skrzydła to mechanizacja skrzydła i dodam,wszędzie. Edytowane 13 Stycznia 2022 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 mechanizacjaf-8 w działaniu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Stycznia 2022 Share Napisano 15 Stycznia 2022 Czy ta rysa na owiewce zniknęła i jeśli tak, to jakim cudem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 15 Stycznia 2022 Share Napisano 15 Stycznia 2022 Ja swego czasu do wykańczania owiewek stosowałem Gauzy Agent. Całkiem fajnie to wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 Znalazłem chwilę żeby psiknać podkładem te moje wypociny i stwierdzam że chyba muszę poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) ... Edytowane 28 Stycznia 2022 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 7 minut temu, Moses napisał: ... Właśnie i to mi chodziło, zalewam CA i będę rył od nowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Spoko ryj, chciałem sie dowalić o coś, ale okazało się ze jestem w błędzie wiec milcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Coś tam dłubię przy f-8. Model dostał podkład ale wyszły niedoróbki itp więc w międzyczasie postanowiłem zająć się dyszą. Jest to w sumie temat którego obawiałem się najbardziej - totalnie nie ogarniam jak to pomalować żeby to wyglądało Na razie na wewnętrzną część położyłem srebrną bazę a na nią dark iron I teraz myślę co dalej Edit: Widzę że zdjęcia trochę za ciemne jednak wyszły Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez sjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Ciemność, ciemność widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Poprawiłem ale szału nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2023 Nowy Rok - stare projekty które warto skończyć żeby nie kuły w oczy. I tak na pierwszy rzut poszedł Crusader, wymalowałem wnęki, stwierdziłem że skoro położyłem biały gloss to nie daje klaru i to błąd... Efekt tego taki ze na osłonach podwozia nie dałem rady domyć wystarczająco syfu i teraz się zastanawiam czy nie wymalować ich od nowa... Wygląda to ale oceńcie sami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2023 Zmyłem, poprawiłem, jadę dalej z tematem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 Zdecydowanie jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Trzeba kończyć tą nierówną walkę, poszło sreberko i zaraz jedziemy dalej z malowaniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Odwieczne dylematy: starczy czy dać jeszcze jedna warstwę? Dalbym w sumie pewnie jeszcze jedna ale chyba byłoby za dużo Edytowane 21 Stycznia 2023 przez sjr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Według mnie jest OK dobrze się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Tak srebrny i od razu kolor Nooo tak to się nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 Były jeszcze maziaje pomiędzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Nie omijamy, nie omijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 1 godzinę temu, sjr napisał: Odwieczne dylematy: starczy czy dać jeszcze jedna warstwę? Jak dla mnie wystarczy. Możesz pobawić się lekkimi przebarwieniami białą i ciemnoszarą i na koniec stonować filtrem z bazowego koloru. Robi się coraz fajniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 Poszedł już bezbarwny, jutro kalki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Kalki się nieco przeciągają ponieważ wyszły ubytki i niezbędna była wizyta u stomatologa... Temat już ogarnięty, nie wiem czy to tylko u mnie ale Mr Softer zawsze zbiera mi się w jednym miejscu kalki, nie ważne jak go nałożę i później przypadkowo dotknięta kalka wygląda jak na zdjęciu... Ale nie ma tego złego, zacząłem ten specyfik nakładać z aero w kilku cienkich warstwach i efekt przerósł moje oczekiwania, kalka idealnie siada we wszystkie linie podziału i nity. Możliwe że to znany sposób od dawna, jednak dla mnie to nowość. Chyba nigdy nie udało mi się uzyskać tak dobrego efektu nakładając ten specyfik pędzelkiem Edytowane 24 Stycznia 2023 przez sjr 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Kalki skończone, przyłożyłem na sucho skrzydła no i... jakoś do mnie to nie przemawia. Łączenie kadłuba z tylna częścią skrzydeł jak patrzę na zdjęciach jest płynne, w modelu uskok niczym próg zwalniający... Tak mnie to razi że zastanawiam się czy w nie zamknąć tych skrzydeł... Tylko rochę późno na takie rozmyślenia i może to skutkować szkodami w ludziach ale sami zobaczcie: Edytowane 24 Stycznia 2023 przez sjr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Robiąc swojego w to kompletnie nie wnikałem... Wyszło tak: Tu reszta, może w czymś się przyda: Edytowane 24 Stycznia 2023 przez rudy0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi