kopernik Napisano 8 Listopada 2021 Autor Share Napisano 8 Listopada 2021 (edytowane) 11 minut temu, Wymysl napisał: To, że ktoś za tyle wystawił nie świadczy o wartości. Nie wiadomo, czy ktoś kupił. Swoją drogą jak swojego kupowałem w 97., czy w 98. to kosztował koło 50 zł - nominalnie 3 razy mniej, ale realnie już niekoniecznie, a jak na moje ówczesne możliwości to na pewno więcej. Wiadomo. Popatrz uważnie na zrzut, jest informacja "sprzedane w licytacji". Edytowane 8 Listopada 2021 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Listopada 2021 Share Napisano 10 Listopada 2021 W dniu 7.11.2021 o 21:01, kopernik napisał: SPAD 61 c1 . W moim egzemplarzu "chłodnica" jest ażurowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 Potez XXV a2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 Potez XXV Gnome-Rhone Jupiter 9AD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Znalezione w magazynku, zestawy do bregueta 19. Konwersje silników i samolot Orlinskiego. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez qrpas Dodanie zdjec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tleli Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Eh, żebym był świadom istnienia tej blaszki, kiedy robiłem ten model... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Trochę przypomina to gry z tamtych lat - na pudełku fotorealistyczna grafika, a po uruchomieniu pixeloza, ale wtedy ludzie mieli wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2022 Spad 81 i Potez XXV TOE. Niestety, tylko obrazki. Były też opakowania z ofertą zamieszczoną z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) To była bardzo wartościowa jednoosobowa firma! Coś z nich da się zrobić, tu są moje Hit-Kity: Potez XXV Jupiter (konwersja na sanitarkę w barwach Chorwacji), Patez XXV TOE (Vichy z Indochin), CASA-Breguet XIX A2 (Hiszpania, nacjonaliści) i zrobionywłaściwie od podstaw, ale zawierający żywiczne kopie części z Bregueta XiX Hit kit Kraljevo-Breguet 19.8 (ten w barwach Jugosławi poniżej) Został mi tylko Schreck... Pozdrowianie JWM Edytowane 23 Maja 2023 przez JWM Zastąpienire linku fotkami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 (edytowane) Moja pamięć może płata mi figle, ale jestem prawie pewien, że widziałem też z Hit-Kit model Bregueta 19.8, czyli wersji z zaokrąglonymi końcówkami skrzydeł i silnikiem Wright Cyclone, produkowanej bodajże w 1937 czy 1938 w Jugosławii przez firmę Kraljevo. Jak wspominam wyżej, ja go sobie zrobiłem zasadniczo ze scratcha, używając żywicznych kopii kadłuba i kilku podstawowych niezmienianych części (podwozie, usterzenie poziome) z "normalnego" Bregueta XIX A2 z Hit-Kita ale dla kompletu informacji o modelach Hit-Kit trzeba by go wspomnieć. Co ciekawe, portal Scalemates nie wspomina o nim. Jak go sobie niestety wtedy nie kupiłem, cena była spora i po prostu musiałem wybierac, zwłaszcza, że pojawiły się prawie jednocześnie z Potezami XXV. Stąd potem robiłem rzeźby od postaw plus żywiczne odlewy...Jeszcze bardziej niewyraźne wspomnienie mam czy aby nie istniał w ofercie Hit-Kit Breguet XIX z Bristolem Jupiterem? (malowania jugosławiańskie i chorwackie) Pozdrawiam wszyskich miłośników wymagających modeli! JWM Edytowane 23 Maja 2023 przez JWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Sierpnia 2023 Share Napisano 17 Sierpnia 2023 W dniu 11.11.2021 o 19:22, kopernik napisał: Potez XXV a2 Potrzebuję instrukcji do tego zestawu kalkomanii. Koperniku, masz to ciągle u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2023 4 godziny temu, letalin napisał: Potrzebuję instrukcji do tego zestawu kalkomanii. Koperniku, masz to ciągle u siebie? Przyznaję ze wstydem, sprzedałem na allegro ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Mogę poszukać w sobotę jeśli chcesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Godzinę temu, qrpas napisał: Mogę poszukać w sobotę jeśli chcesz Ja szukałem pół dnia swojej, ale to była kartka odbita na ksero i być może ją po prostu wyrzuciłem, albo gdzieś utknęła. Jeśli znajdziesz, to będę wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Super! Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Września Autor Share Napisano 4 Września Kolekcjonerzy może będą zainteresowani https://allegrolokalnie.pl/oferta/ansaldo-balilla-hit-kit-172-w-folii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września W dniu 4.09.2024 o 11:50, kopernik napisał: Kolekcjonerzy może będą zainteresowani https://allegrolokalnie.pl/oferta/ansaldo-balilla-hit-kit-172-w-folii Poszedł w dobre ręce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września 6 godzin temu, letalin napisał: Poszedł w dobre ręce. Skąd ta pewność - czyżby Kolega go kupił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września 15 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Skąd ta pewność - czyżby Kolega go kupił ? Kupił, dla kolegi kupił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września 2 godziny temu, letalin napisał: Kupił, dla kolegi kupił. ale, zeby go zbudowac? bo Karaya jest tansza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Nie sądzę, że kiedykolwiek go zbuduje. Brakuje mu do kolekcji Hit Kit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września 8 godzin temu, letalin napisał: Kupił, dla kolegi kupił. No i wszystko jasne 3 godziny temu, letalin napisał: Nie sądzę, że kiedykolwiek go zbuduje. Brakuje mu do kolekcji Hit Kit. Czyli, Kolega z gatynku: Modelarz-Kolekcjoner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września 3 godziny temu, Slawek_26869 napisał: Kolega z gatynku: Modelarz-Kolekcjoner Jak duża część bandy z tego forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września sa jeszcze modelarze-teoretycy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi