Grzes Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 24 minuty temu, KayFranz napisał: Te kalki są przygotowane dla ludzi, którzy skalpla siem nie bojom i ręka im nie drgnie. Jako żywo, jam jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 W tematyce RWD-9 Kiedyś na którejś z vintydżowych grup na fejsdałnie zrobiliśmy taki żarcik na 1 kwietnia Kilku się nabrało 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Fajny mi żarcik, mało co 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) A czy nie byłoby zainteresowania niebieskim WeDLem RWD-13? Jeden jest... Edytowane 24 Stycznia 2022 przez socjo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 RWD 13 trzeba by z Broplanu dopaść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 12 minut temu, myszaty napisał: RWD 13 trzeba by z Broplanu dopaść? Są nawet teraz dostępne. Te z Ardpola i Astera raczej poza zasięgiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Widziałem 1 szt. na alle, ale się wacham... bo się zakopie w tych rwd- ach do emerytury: 5, 5bis, 6, 9scratch, 2X8, 14... Ardpol jak się pojawi to zabije ceną jak mniemam, astera nigdy nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) Nie zapominaj o RWD-17 Jest dostępny w 1:72 Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Grzes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 17 minut temu, Grzes napisał: Nie zapominaj o RWD-17 Jest dostępny w 1:72 RWD-17 powiadasz? Uskuteczniam konwersję RWD-8 PZW Siedlce na RWD-17. Z powodu braku kalkomanii miałem właśnie go malować w khaki jako prototyp, ale może poczekam jak się sytuacja rozwinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Koledzy, nie zaśmiecajmy wątku o zamówieniach na kalki. Bardzo ciekawy temat samolotów RWD proponuję przenieść do "nowośi i in ..." - Samoloty RWD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Artek82 napisał: W tematyce RWD-9 Nie można zapomnieć o wersji z kalkomaniami do polskich malowań Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Grzes 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 Nie było takiego produktu w ofercie ZTS. To fake, z grafiką wziętą z Małego modelarza z 1968 roku. Niechlujnie zrobiony, "9" jest znacznie większe niż napis "RWD". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 Dobra, napiszę tutaj znowu... Coś dziwnego się dzieje, w każdym razie dla mnie. Oto w ciągu ostatnich bodajże trzech tygodni dostałem cztery (licząc z tym dzisiejszym) privy plus jeszcze dwa pytanka na FB w sprawie kalkomanii do gdańskiego Dz-33. Uświadamiam co prawda wszystkim pytającym o ich dostępność, że rzucanie się na model Revella akurat w tym malowaniu to robota dla nindża, a co najmniej dla dobrego rzeźnika, ale wygląda na to, że zapał nie stygnie. Może ktoś mnie uświadomić, co jest w tym akurat egzemplarzu takiego, że wzdychamy do niego, niczym do Poli Raksy? Aż sam nawet ostatnio zakupiłem sobie "gołe" wypraski w celu przetestowania możliwości przeszczepów i ewentualnej kolejności cięcia. Bo modelarstwo sklejane prosto-z-pudła to uprawiałem w szkole, na ZPT. Co by oznaczało, że nie mówię NIE na pomysł zamówienia dodruku kalek do gdańszczanina. Zresztą i tak w zasadzie uzbierałbym już cały jeden arkusz do zamówienia (mowa TYLKO o Junkersach), ale jeden wychodzi mało ekonomicznie, bo jeszcze trzeba doliczyć kuriera. A inflacja nie tylko u nas łeb podniosła. Dlatego niczego nie ogłaszam, ale jeśli ktoś jeszcze pała nieodwzajemnioną miłością do tego pomarszczonego latawca w żółto-czarnych barwach, to może mnie "zasugerować". Może coś się urealni... Chociaż nadal twierdzę, że łatwiej z tego zestawu zrobić samolota polskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Witam Proszę mnie dopisać do listy kolejkowej na kalki gdańskiego Dz-33. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 " Chociaż nadal twierdzę, że łatwiej z tego zestawu zrobić samolota polskiego. " a tego to juz nie zrozumialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 W dniu 25.01.2022 o 07:06, KayFranz napisał: Nie było takiego produktu w ofercie ZTS. To fake, z grafiką wziętą z Małego modelarza z 1968 roku. Niechlujnie zrobiony, "9" jest znacznie większe niż napis "RWD". Jakoś dopiero teraz mi sie to przeczytało wiec objaśniam że ta "9" to tylko obrócona oryginalna "6" z prawdziwego zestawu RWD-6. Tylko w RWD-6 jakoś większa cyfra sie tak nie rzuca w oczy jak ta 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 2 godziny temu, Artek82 napisał: Jakoś dopiero teraz mi sie to przeczytało wiec objaśniam że ta "9" to tylko obrócona oryginalna "6" z prawdziwego zestawu RWD-6. Tylko w RWD-6 jakoś większa cyfra sie tak nie rzuca w oczy jak ta 9 Trafiłeś w sedno tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 Informacje parafialne: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Fiu fiu fiu, czy ja widzę kalki do DC-2 ? Gdyby tylko był łatwo dostępny jego model w 72... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Krzysztofie, ja mam pytanie w jakiej skali przewidujesz tego Jungmann'a i DC-2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 21 minut temu, Slawek_26869 napisał: Krzysztofie, ja mam pytanie w jakiej skali przewidujesz tego Jungmann'a i DC-2? Każdy mój projekt jest opracowany wektorowo - czyli można go bez przeszkód i co ważniejsze bez straty jakości przeskalować do dowolnych wymiarów, nawet do 1:1. Akurat na te projekty są teraz chętni w 72. 38 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Gdyby tylko był łatwo dostępny jego model w 72... Bez jaj. w 9 sekundzie poszukiwań mogłem już kupić. Za dwucyfrową cenę w złotówkach. Z transportem na dodatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 38 minut temu, KayFranz napisał: Każdy mój projekt jest opracowany wektorowo - czyli można go bez przeszkód i co ważniejsze bez straty jakości przeskalować do dowolnych wymiarów, nawet do 1:1. Akurat na te projekty są teraz chętni w 72. To zwracam się z uprzejmą prośbą o umieszczenie mej skromnej osoby na liście chętnych na komplecik (1:72 i 1:48) obydwóch projektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 A'u kiddin'?! Ktoś robi DC-2 w 48 i na dodatek jest to dostępne? Chyba, że myśl Twoja podąża ta samą droga co moja w kwestii L14... Reszta już mailem. Masz ciągle ten sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Powiem szczerze w 48 nie znalazłem (chęć zamówienia kalek to czysta profilaktyka; a nóż-widelec, ktoś gdzieś kiedyś wyda - będę przygotowany ) Co do "myśli podążającej" to chiba nie - nie do końca "czuję Twojego bluesa" "Emalia" ta sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 Zrobiłem a. porządek w plikach z ostatnich dwóch lat b. miniaturki do tychże 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi