enten Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 o wiele lepiej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Brnę dalej, mi się nawet podoba Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Lipstein Poprawiłem profil szyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 Kanistry masz współczesne -plastikowe.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) Bulik, szukaj dalej. Jeden z plecaków na wozie to tzw. Musette Bag 1936, plecak spadochroniarzy US Army, jedyny poza 1928 Musette Bag (plecak piechoty) który kojarzę z filmów z dobrą scenografią i rekwizytami, dlatego tak uparcie przy nim obstaję; moja wersja jest taka sobie, ale żywicy raczej nie znajdę, a jak znajdę to cena mnie powali. Na tym polega problem: można nawalić na kadłub i wieżę co się da, ale czy pasuje do realiów, to inna kwestia Edytowane 3 Stycznia 2022 przez Lipstein Szyny z wyprofilowana główką, podkłady na razie mają szerokość 7x7mm, wykorzystałem listewki po sylwestrowych fajerwerkach sprzed paru lat, bo takie już na wejściu styrane i okopcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) To nie takie proste, wierz mi... Edytowane 3 Stycznia 2022 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 (edytowane) Dzisiaj dotarła paczka od kolegi Bulik, na pewno coś wybiorę z tych pakuneczków które w niej były. Jeszcze raz dziękuję! Edytowane 11 Stycznia 2022 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 Greif, przesyłka dotarła, za co bardzo dziękuję. I gwoździa mam, czy podkładów nie odpiłować i nie zrobić ich z listewek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 13 Stycznia 2022 No szału jakoś nie ma z plastikiem ale papier ścierny gruby i da radę zmienić fakturę - żeby nie były takie same i takie dwie poglądowe fotki ad torowiska zdjęcia z internetu w celach dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 Tak wyszło po papierze 100: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 Podkłady już pomalowane, nie robiłem zdjęć, bo się świecą, poczekam aż dobrze wyschną na kaloryferze. Jutro szlifowanie szyn po szpachli i malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 Dalej plastikowe jak fix... Dzisiaj zrobię mocny ciemny łosz, jak się nie spodoba to idę po balsę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2022 eee tam balsa... jest spoko upiplasz posypiesz piachem i będzie ok. idź tylko w bardziej czarną tonacje podkłady były nasączane specjalnym olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 wiem, wiem, nawet kiedyś pamiętałem nazwę tego specyfiku, bardzo silnie trujący i rakotwórczy, jak się okazało po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2022 Kreozot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Albo Karbolineum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Ale za to jak się dobrze paliły podkłady w piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 Piotrkur, bójże się Boga... Nie potrafię zrobić lepszych zdjęć, na razie jest jak widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2022 dobrze jest, trochę rudego na boki szyn i bedzie cacy ad Kreozolu xD grzyby i korniki też tego nie ruszały więc jednak skuteczna metoda xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Rób zdjęcia w białe świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 41 minut temu, Greif napisał: ad Kreozolu xD grzyby i korniki też tego nie ruszały więc jednak skuteczna metoda xD To już wiem dlaczego na takich torowiskach wielkie poziomki rosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 (edytowane) będzie rudy, mam Rust streaks z AK; jak wyschnie zapodam fotki za dnia Edytowane 14 Stycznia 2022 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2022 jako boczna linia o mniejszym natężeniu ruchu troszkę więcej potem zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2022 Pomysł na dioramę mi się rozjechał: miał być pojazd M10 na postoju, z betami, tankowany przez jednego z załogi, reszta pakuje pociski, potem padła idea zrobić pojazd z okładki, z szynami i mam dylemat, jak to pogodzić, bo mam trochę ograniczone pole działania (przestrzeń w gablocie, max 27x36cm). Może zamknąć wlew paliwa, a załogę zastosować do M36, zaś sam M10 zrobię na przejeździe kolejowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi