Skocz do zawartości

M 10 Tamiya 35350 (Mid Production) 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Brnę dalej, mi się nawet podoba

IMG_7676.JPG

IMG_7674.JPG

IMG_7673.JPG

IMG_7672.JPG

IMG_7677.JPG

IMG_7678.JPG

Edytowane przez Lipstein
Poprawiłem profil szyn
  • Like 1
Napisano (edytowane)

Bulik, szukaj dalej. 

Jeden z plecaków na wozie to tzw. Musette Bag 1936, plecak spadochroniarzy US Army, jedyny poza 1928 Musette Bag (plecak piechoty) który kojarzę z filmów z dobrą scenografią i rekwizytami, dlatego tak uparcie przy nim obstaję; moja wersja jest taka sobie, ale żywicy raczej nie znajdę, a jak znajdę to cena mnie powali. Na tym polega problem: można nawalić na kadłub i wieżę co się da, ale czy pasuje do realiów, to inna kwestia

IMG_7679.JPG

IMG_7680.JPG

IMG_7681.JPG

IMG_7683.JPG

IMG_7684.JPG

Edytowane przez Lipstein
Szyny z wyprofilowana główką, podkłady na razie mają szerokość 7x7mm, wykorzystałem listewki po sylwestrowych fajerwerkach sprzed paru lat, bo takie już na wejściu styrane i okopcone
Napisano (edytowane)

To nie takie proste, wierz mi...

Edytowane przez Lipstein
Napisano (edytowane)

Dzisiaj dotarła paczka od kolegi Bulik, na pewno coś wybiorę z tych pakuneczków które w niej były.

Jeszcze raz dziękuję!

IMG_7687.JPG

Edytowane przez Lipstein
  • Thanks 1
Napisano

Greif, przesyłka dotarła, za co bardzo dziękuję. I gwoździa mam, czy podkładów nie odpiłować i nie zrobić ich z listewek...

• Super Moderator
Napisano

No szału jakoś nie ma z plastikiem ale papier ścierny gruby i da radę zmienić fakturę - żeby nie były takie same 😉

i takie dwie poglądowe fotki ad torowiska 😉

PIC.thumb.jpg.266f17d6982c0c6a4cadf79c6f88ec55.jpg1853418998_tarczaiograniczenieprdkoci.thumb.jpg.96c6d580fa35e33541a665bbf4e350a7.jpg

zdjęcia z internetu w celach dyskusji

Napisano

Podkłady już pomalowane, nie robiłem zdjęć, bo się świecą, poczekam aż dobrze wyschną na kaloryferze.

Jutro szlifowanie szyn po szpachli i malowanko.

Napisano

Dalej plastikowe jak fix... Dzisiaj zrobię mocny ciemny łosz, jak się nie spodoba to idę po balsę

DSC_0325.JPG

• Super Moderator
Napisano

eee tam balsa... jest spoko upiplasz posypiesz piachem i będzie ok.

idź tylko w bardziej czarną tonacje podkłady były nasączane specjalnym olejem.

Napisano

wiem, wiem, nawet kiedyś pamiętałem nazwę tego specyfiku, bardzo silnie trujący i rakotwórczy, jak się okazało po latach.

Napisano

Piotrkur, bójże się Boga...

Nie potrafię zrobić lepszych zdjęć, na razie jest jak widać

IMG_7700.JPG

IMG_7701.JPG

IMG_7702.JPG

• Like 2
  • Super Moderator
Napisano

dobrze jest, trochę rudego na boki szyn i bedzie cacy 😉

ad Kreozolu xD grzyby i korniki też tego nie ruszały 😉 więc jednak skuteczna metoda xD

Napisano
41 minut temu, Greif napisał:

ad Kreozolu xD grzyby i korniki też tego nie ruszały 😉 więc jednak skuteczna metoda xD

To już wiem dlaczego na takich torowiskach wielkie poziomki rosły

Napisano (edytowane)

będzie rudy, mam Rust streaks z AK; jak wyschnie zapodam fotki za dnia 

Edytowane przez Lipstein
  • Super Moderator
Napisano

jako boczna linia o mniejszym natężeniu ruchu troszkę więcej potem zielonego 😉

WP_20140724_039.thumb.jpg.6a276912da637e5830407bc35b69792b.jpg030720141182_zps4910a428.thumb.jpg.bb910036c4474569b0f44afc081ea92c.jpg

Napisano

Pomysł na dioramę mi się rozjechał: miał być pojazd M10 na postoju, z betami, tankowany przez jednego z załogi, reszta pakuje pociski, potem padła idea zrobić pojazd z okładki, z szynami i mam dylemat, jak to pogodzić, bo mam trochę ograniczone pole działania (przestrzeń w gablocie, max 27x36cm).

Może zamknąć wlew paliwa, a załogę zastosować do M36, zaś sam M10 zrobię na przejeździe kolejowym?