Lipstein Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 W dniu 7.06.2022 o 22:51, Adams M1A1 napisał: Ewentualnie jak się pouśmiechasz do mnie to Ci takie oznaki odpalę Chyba już pora na taki uśmiech, kilka takich odznak przyda sie do M36B1 który też już od roku rozbabrany...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 I koniec..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Nie to żebym się czepiał ale te figurki na błotnikach nie dodają uroku ani kompozycji (no bo kto by ryzykował jazdę w tym miejscu gdzie ześlizgnięcie się oznacza wjazd wprost pod gąsienice) ani jakościowo (przepraszam za szczerość). Kompozycja przejazdu, pojazdu i wykonanie fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Tamiya wzorowała malowanie na pojeździe z 634 Kompanii Niszczycieli Czołgów. W internecie dostępne jest zdjęcie tego pojazdy w Aachen w 1944r. Pojazd był "dopancerzony" w iście amerykańskim stylu. Sceneria jest wiejsko-tartaczna. Przepraszam, że wcinam się z tu z moją dioramą, ale mam nadzieję, że Autor się na mnie nie pogniewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Liny holownicze też strasznie czyste po całości, trochę kurzu,brudu by tam nie zaszkodziło, tor i podłoże fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Mocnymi stronami Twojego modelu są w moim odczuciu: 1. drobne poprawki modelu (osłony reflektorów), 2. pięknie wykonane narzędzia - wspaniała malarska robota, 3. przedni pancerz - kapitalny weathering, 4. podstawka - kompozycja i detale elementami wymagającymi uwagi są: 1. kanistry - brak obić, zbyt czyste, 2. figurki - zaryzykowałbym zaprezentowanie modelu z jedną, ale solidnie wykonaną figurką (może jakąś żywiczną). poza tym, za figurkami są elementy, które moim zdaniem nadają sznytu i realizmu całemu modelowi - reflektory. TAMIYA zaproponowała tutaj przezroczyste elementy soczewek. Jeśli to możliwe, zaprezentuj model bez figurek, pokaż jak wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 16 godzin temu, enten napisał: kto by ryzykował jazdę w tym miejscu gdzie ześlizgnięcie się oznacza wjazd wprost pod gąsienice Pojazd na postoju, załoga na zewnątrz, ot co. Figurki trochę mnie zmęczyły, za długo to wszystko razem zlepiałem,: łosz na nich za mocno wysechł zanim zdecydowałem go wytrzeć jak należy (zapomniałem o nich na 2 miesiące i suszyły się w 40 stopniach...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Lipstein napisał: Figurki trochę mnie zmęczyły, za długo to wszystko razem zlepiałem,: łosz na nich za mocno wysechł zanim zdecydowałem go wytrzeć jak należy (zapomniałem o nich na 2 miesiące i suszyły się w 40 stopniach...) Trochę to wszystko poszło do przodu, teraz się rozjaśnia, cieniuje kolory na figurkach , raczej praca nad kolorem, identyczna zasada z ekwipunkiem, łosza to początkujący dają, trzeba iść z duchem czasu Edytowane 14 Września 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 Cieniowalem mundury olejami, ale jak widać nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Zrób sobie mokrą paletę, coś jak tu zasada , zwykły papier pergaminowy wystarczy, wiadomo nie jest to łatwe, ale z czasem coraz lepiej wychodzi, popróbuj, a jak Ci nie podpasuje to i tak nic nie stracisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Września 2022 Autor Share Napisano 15 Września 2022 Dzięki za troskę i podpowiedzi, ale nie używam akryli, poza białym do zimowego kamo "na lakier do włosów". Tak już mam. Też mam mokrą paletę z blistrów po różnych dużych tabletkach, np. Strepsils i tak działam od lat. Wiem, że świat w miejscu nie stoi, ale nadal uważam, że trzeba sobie radzić najmniejszą ilością chemii i bajerów - w tym wypadku to raczej wypadkowa braku czasu, upału w wakacje itd. Tym razem figurki wyszły słabo, może następne będą lepsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 5 godzin temu, Lipstein napisał: Dzięki za troskę i podpowiedzi, ale nie używam akryli, poza białym do zimowego kamo "na lakier do włosów". Tak już mam. Też mam mokrą paletę z blistrów po różnych dużych tabletkach, np. Strepsils i tak działam od lat. Wiem, że świat w miejscu nie stoi, ale nadal uważam, że trzeba sobie radzić najmniejszą ilością chemii i bajerów - w tym wypadku to raczej wypadkowa braku czasu, upału w wakacje itd. Tym razem figurki wyszły słabo, może następne będą lepsze. Każdy z nas modelarzy oczekuje pozytywnych opinii. Chcemy by nasze prace budziły podziw. Masz fajne, zdrowe podejście - następne figurki będą lepsze. Zapamiętaj i wzmacniaj to co wyszło najlepiej - główny bohater M10 i sceneria. Za te elemnty 10/10 punktów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi