Jamat Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 Witam wszystkich Czas zacząć budowę nowego pojazdu. Na tapet wchodzi pojazd saperski BMR-1 z trałem KMT-7. Detale modelu są przepiękne i jak na razie wszystko do siebie idealnie pasuje. Aczkolwiek 60 ramek i rameczek (plus kolejne 17 ramek z ruchomymi gąskami.) może przyprawić o mały ból głowy. Dla ułatwienia sobie pracy ramki dodatkowo sobie poopisywałem. Dokupiłem kilka dodatków jak liny, skrzynki i pojemniki od Eureki. Koła bez bandaży, kanistry i anteny od Panzer Art, lufa od RB Model. Na dach wieży zamiast zapasowego koła jezdnego trafi żywiczna zapasówka do Ziła-131 od Balaton Modell. Na pierwszy ogień poszła najbardziej charakterystyczna część zestawu, czyli trał KMT-7 Dla przyszłego łatwiejszego operowania modelem, zwłaszcza w czasie malunków, zamontowałem wewnątrz nakrętkę. Kilkadziesiąt części dalej wanna została ukończona. Czas na koła. I po sklejeniu. Na dzisiaj to koniec. Zapraszam do komentowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 Brawo!!!! Miniart robi fajne bardzo dokładne modele, mega skomplikowane w budowie ze względu na duże rozdrobnienie. Części potrzebne do budowy jednego elementu, znajdują się na kilku różnych ramkach. Więcej czasu trzeba przeznaczyć na ich szukanie, niż sklejanie. Poniżej link do malowania BRM-1: https://www.kfs-miniatures.com/1-35-bmr-1-early-mod-with-kmt-5m-malowanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 Sam pojazd jest bardzo ciekawy. Będę podglądał. 2 godziny temu, Jamat napisał: Czas zacząć budowę nowego pojazdu. Na tapet wchodzi pojazd saperski BMR-1 z trałem KMT-7 A tak w ogóle to próbowałem coś poczytać o nim ale w sieci nic nie mogę znaleźć. Czy masz może jakiś link gdzie można coś poczytać. A tak na gorąco jedno pytanie. Co jest z tą wanną? Niby od T-55 ale jakby jakoś dodatkowo opancerzona w połowie. Nie wiem co to jest. No i skoro to T-55 to czemu nie ma charakterystycznego dla T-55 układu kół. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 Pewnie dodatkowe dopancerzenie mające chronić przed wybuchem min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 ciekawy wehikuł - będę zaglądał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 Dopancerzenie podłogi jest stosowane w T55 Wołna i im pochodnych( nasza Merida) oraz późnych T 62 więc to nie dziwne że dali do wersji saperskiej pozdrawiam OLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 Pracę powoli idą do przodu. Ruchome gąski skończone. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Ten zestaw to chyba takie z dwa solidne tygodnie samego skladania, po kilka godzin codziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 17 minut temu, orzechu500 napisał: Ten zestaw to chyba takie z dwa solidne tygodnie samego skladania, po kilka godzin codziennie? Dla Mnie to raczej dwa miesiące ze względu na brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 W dniu 6.11.2021 o 21:32, Endrju napisał: No i skoro to T-55 to czemu nie ma charakterystycznego dla T-55 układu kół. W dniu 6.11.2021 o 23:40, bulik58 napisał: Endrju szukaj odpowiedzi pod haslem SU-122-54 , BMR-wykorzystuje jego podwozie... W rzeczy samej i w związku z tym, układ kół wynika z przesunięcia środka ciężkości do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 13 Marca 2022 Autor Share Napisano 13 Marca 2022 Trochę do przodu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Konkret robota! Jak z teksturą stali w tym modelu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 10 godzin temu, orzechu500 napisał: Konkret robota! Jak z teksturą stali w tym modelu? Dzięki. Tekstura nie istnieje i w sumie model jej nie potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Model posklejany i można malować. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Po pomalowaniu te łączenia są ładnie widoczne, wiem z autopsji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Obserwuje, bo temat jest mega ciekawy. Sam mam rozgrzebanego SU-122-54 więc spojrzę na co uważać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Namagnesowany jakis taki, ze się tyle blaszek poprzyczepilo… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Pierwsze malunki. Na sam początek trał pokryłem czarnym surfacerem 1500 od Mr. Hobby. Następnie poleciałem mieszanką zielonego zgodnie z zasadą "ruska zieleń to każda zieleń". Do podstawowego koloru dodałem buff i rozjaśniłem górne elementy w dwóch coraz jaśniejszych warstwach. Na sam koniec psiknąłem mocno rozcieńczonym czarno-brązowym kolorkiem dla wyciągnięcia i podkreślenia niektórych elementów. Na dziś to koniec. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Oglądałeś serię Night shift o BMR-3M? tam jest ciekawy patent z rosjasnianiem zieleni kolorem żółtym Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Widziałem, aczkolwiek nie zamierzam zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Ładnie idzie. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Przyszedł czas na obicia. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Bardzo ładnie to wygląda, efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Trał w zasadzie skończony. Dodatkowo pomalowałem kilka dupereli. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi